HOD - ZNS 5:4p - Plameny padly v prodloužení

Zveřejněno 28.11.2019 | Tomáš Masař
Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
21., středa 27.11.2019
Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Hodonín: Kubáň (Javůrek) – Věžník, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Horák - Komínek, Mlynář, Matula (C), Pröschl, Čejka, Bulín P., Krejčí, Charvát, Bulín J., Hložánek, Leška, Janás, Polák
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Kališ, Spálovský, Pleva (C), Veleba, Lojek, Hort - Prokš, Wasserbauer, Chlubna, Knap, Kadleček, Gregar, Adam, Medek, Heinrich, Bureš, Kovářů, Ferda
Branky a nahrávky: 5. Čejka (Matula, Horák), 26. Janás (Polák, Slabý), 37. Janás (Polák, Mlynář), 54. Bulín, 63. Komínek (Mlynář, Matula) – 3. Knap (Medek), 26. Hort, 45. Bureš (Heinrich, Kovářů), 48. Heinrich. Rozhodčí: Goňa - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 2:4, navíc Kališ (ZNS) 5 min. + OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 846. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4.
Na hodonínském stadionu pojmenovaném po místním rodákovi, hokejové legendě Václavu Nedomanském, který byl před dvěma týdny slavnostně uveden do hokejové síně slávy NHL, se dnes odehrálo řádné drama, které si co do napínavosti nezadalo snad ani se slavnými bitvami se Sověty z roku 1969 a za které by se ani velký Big Nedo nemusel stydět. Ani jedno mužstvo nevedlo v průběhu zápasu více než o jeden gól a hned čtyřikrát bylo vyrovnáno. Dramatická řež dospěla až do prodloužení, ve kterém se paní štěstěna nakonec přiklonila na stranu domácích, kteří se tak radovali z výhry 5:4.

Reportáž

Aktivněji do utkání vstoupili hosté z Vysočiny, když hned po 20 vteřinách vystrašil Kubáně v domácí brance Prokš, který však nakonec rozvlnil jen boční síť domácí svatyně. V čase 2:10 se však už žďárští hokejisté mohli přece jen radovat. Samostatný únik Robina Medka sice skončil jen na tyčce domácí branky, ale Medkovo pohotové vrácení touše před branku domácích hned vzápětí využil Dominik Knap, který puk uklidil za Kubáňova záda - 0:1. Z vedení se ale Plameny neradovaly moc dlouho. V polovině 4. minuty byl za nedovolené bránění vyloučen Kališ a Drtiči dokázali jeho prohřešek potrestat. Po dorážce Matulova nahození se prosadil Jakub Čejka - 1:1. Začínalo se tedy znovu od začátku, přesto zbytek první třetiny již příliš vzruchu nepřinesl. Za zmínku snad stojí jen dvě vyloučení žďárského Medka v 11. a 18. minutě, která však obě zůstala domácími nepotrestaná. A když se po Komínkově přihrávce neprosadil v dobré šanci ani hodonínský Bulín, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.
Start do druhé části se lépe vyvedl Drtičům. Neuběhla ještě ani první minuta druhé třetiny, když se sám na Čápa řítil domácí Matula, stav se však nezměnil. Na začátku 26. minuty už si ale mohli hodonínští fanoušci zakřičet „gól“ podruhé. Polákovu nahrávku do předbrankového prostoru v druhý úspěch domácích přetavil David Janás - 2:1. Radost domácích tribun však neměla dlouhého trvání. Hned o 11 vteřin později se prosadil žďárský Lukáš Hort a bylo opět srovnáno - 2:2. V 31. minutě zahrozili opět domácí, jmenovitě Mlynář, jenž se po rychlém objetí branky snažil propasírovat puk za tyčku Čápovy branky, žďárský gólman mu v tom však svým betonem zamezil. V 37. minutě ale staronová jednička v brance Plamenů kapitulovala potřetí. Ve skrumáži před hostující brankou se nejlépe zorientoval opět David Janás - 3:2 a Hodonín tak znovu odskočil do jednobrankového vedení, které si udržel až do konce druhé periody.
První minuty třetího dějství si pro sebe rezervoval domácí forvard Komínek, který nejprve v 41. minutě selhal v samostatném úniku, když se mu vůbec nepodařilo zakončit, a následně byl na konci 44. minuty vyloučen za podražení. Žďárští hokejisté touto nabídkou nepohrdli a v čase 44:51 opět srovnal po nahrávkách Ondřeje Kovářů a Aleše Heinricha Lukáš Bureš - 3:3. Na konci 49. minuty bylo na střídačce mužstva zpod Zelené hory ještě veseleji. Čtvrtou branku do domácí sítě totiž přidal Aleš Heinrich - 3:4. Úkol pro zbývající minuty zněl jasně. Domácí hráči před Čápa nesmí projít! Bohužel Janu Bulínovi se přes všechny zátarasy podařilo proniknout a na konci 54. minuty tak bylo již počtvrté v zápase vyrovnáno. Zbývající minuty základní hrací doby se nesly ve znamení opatrné nervozity, kdy ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu a ztratit tak důležité body v boji o místo v play-off. V čase 59:16 však přišel zřejmě klíčový okamžik. Za vzájemnou potyčku putovali na trestnou lavici hodonínský Dominik Matula a žďárský Jiří Kališ, ten však na rozdíl od domácího kapitána vyfasoval rovnou 5 minut a osobní trest do konce utkání, takže mohl zamířit rovnou do sprch. V prodloužení tak měli po vypršení Matulova trestu domácí k dispozici tříminutovou početní výhodu, kterou také nakonec využili. V čase 62:38 po Mlynářově nahrávce rozhodl přesnou střelou Tomáš Komínek - 5:4 a zajistil tak Drtičům druhý bod, zatímco Plameny si domů na Bouchalky odvážejí jen jeden.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SHK Drtiči Hodonín): „Dva body bereme, i když jsme měli víc vyložených šancí než soupeř. Byli jsme hodně tvrdě trestáni za chyby. Když pominu nešťastný gól na 2:2, který se může stát. My, když jedeme sami na brankáře, gól nedáme. Sice jsme nakonec pět branek vstřelili, ale měli jsme i další tutovky. Dvakrát tam byla prázdná branka. Zápas mohl být rozhodnutý dřív. Tím ale nechci snižovat výkon Žďáru, který má svoje kvality, a jak jsem říkal už několikrát, v tabulce patří určitě výš. Komplikaci nám způsobilo i zranění Sedláčka. Byl to velký problém. Máme šest obránců, takže zápas jsme dohrávali na pět, respektive na čtyři beky. Ale klobouk dolů, jak to kluci odhrabali. Někdy je pozitivní, že si hrábnou až na dno. Diváci viděli, že stejně jako v Kopřivnici jsme si za tím vítězstvím šli. Je super, že kluci bojují až do poslední minuty. Přeskočili jsme Opavu, kterou budeme chtít doma porazit. Snad zase přijdou lidé a povzbudí nás. Bylo perfektní, že nám proti Žďáru fandili až do konce. Dneska jsme využili tři přesilovky, což je taky pozitivní. Celý mančaft zápas odmakal, a tak jako v Kopřivnici jsme na střídačce cítili, že se kluci hecují a chtějí vyrovnat a výsledek otočit.“ (www.shkhodonin.cz)

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes jsme bohužel ztratili 2 body. Zradila nás koncovka, neproměnili jsme spoustu šancí. To je jediné, co mohu mužstvu vytknout. Nemám ve zvyku se vyjadřovat k rozhodčímu, ale dnes jsme hráli bohužel i proti němu.“