Plameny sežehly i Hodonín. Všechny tři body zůstaly na Bouchalkách!

Zveřejněno 23.10.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
12., středa 23.10.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Rulf) – Pleva, Spálovský, Wasserbauer, Brož, Kališ, Koželuh – Adam, Kovářů, Hromádka, Bureš, Knap, Kadleček, Medek, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Heinrich
Hodonín: Kubáň (Hlaváč) – Věžník, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Čermák – Finsterle, Krejčí, Jurča, Komínek, Pröschl, Bulín, Charvát, Leška, Hložánek, Hložánek, Matula, Janás, Polák
Branky a nahrávky: 33. Kališ (Adam, Kovářů), 39. Gregar (Bureš) – 41. Matula (Jurča) Rozhodčí: Šudoma - Mikšík, Pospíšil. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 554. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

BOJOVNOST + ČÁP = VÝHRA. Ano, i tak by se dalo definovat vítězství Plamenů proti Hodonínu. Domácí hokejisté v utkání nebyli lepším týmem, ale právě velká bojovnost a skvělý Čáp v brance je dovedli k vítězství. Návrat na Bouchalky tak zhořkl trenéru hostů Michalu Konečnému, který vedl Plameny v posledních třech sezonách jako hlavní trenér. Žďárští hokejisté se tak díky výhře posunuli na 7. místo tabulky.

Reportáž

Domácí nastoupili do utkání bez Lojka, Prokše a Horta. První dva jmenované do utkání nepustilo jejich pracovní vytížení a Lukáš Hort hrál za svůj mateřský klub Třebíč utkání v Přerově. Do utkání naopak nastoupil obránce Jiří Kališ, který již vyléčil zranění kotníku a ihned se uvedl gólem. Také hostům chyběli dva kličkoví hráči, a to Stanislav Balán a Oldřich Horák.


Lepší vstup do utkání měli Drtiči. V 5. minutě se ke střele hned po vhazování dostal Věžník a orazítkoval levou tyč Čápovy branky. O minutu později předvedl krásnou individuální akci domácí Knap, ale na Kubáně v brance hostů nevyzrál, a stav tak zůstával stále bez branek. Hosté měli dále trochu více ze hry a v 9. minutě uháněl proti Čápovi hostující Jurča, ale domácí brankář jeho střelu vyrazil. Poté se hra trochu vyrovnala, ale další obrovskou šanci měli opět hosté, když se Matula dostal za domácí obranu, ale v samostatném úniku trefil pouze tyč, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.
Druhá část pro domácí nezačala vůbec dobře. Nejprve se dostal do velké šance opět Matula, kterého musel faulovat domácí kapitán Pleva a hosté si tak zahráli svoji první přesilovou hru v utkání. Plameny oslabení skvěle ubránily, ale na jeho konci dostal další dvě minuty obránce Spálovský, a tak přesilovka hostů pokračovala. Naštěstí po necelé minutě si šel na trestnou lavici odpočinout i hostující Bulín, čímž se počet hráčů na ledě vyrovnal. V dalším průběhu druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách, i když mírně aktivnější byli stále Drtiči, ale na vynikajícího Čápa v brance nemohli najít recept. První gólový okamžik přišel až ve druhé polovině zápasu v přesilové hře domácích po faulu Ševčíka. Na pravé straně postavený Adam našel u pravé tyčky najetého Jiřího Kališe, kterému už jen stačilo trefit poloprázdnou Kubáňovu branku - 1:0. Hodonínští se snažili okamžitě odpovědět, skoro minutu tlačili domácí v jejich obranném pásmu, ale bez výsledku. A tak domácí znovu trestali. V 39. minutě našel Bureš na pravém kruhu najetého Martina Gregara, který střelou z první poslal puk až za Kubáňova záda - 2:0. Po druhé periodě tak Plameny disponovaly dvoubrankovým náskokem.
Do třetí třetiny domácí vstoupili podobně jako do té druhé a tentokrát bohužel i inkasovali. Střelu Jurči od modré dorazil do sítě nepokrytý Dominik Matula - 2:1. Slovácký celek po vstřelené brance ožil a dál se tlačil před gólmana Čápa. Blízko vyrovnání byl ve 49. minutě Komínek, který ale ve vyložené pozici netrefil puk. Drtiči se dále snažili dobývat branku domácích, ale bez úspěchu. V 59. minutě byl vyloučen Gregar a Hodonínu se naskytla skvělá možnost vyrovnat. Hostující trenéři Flašar s Konečným si vyžádali oddechový čas a v poslední minutě to zkusili v šesti proti čtyřem. Ani dvojnásobná přesilovka ale slováckému celku k vyrovnání nestačila, díky čemuž si Plameny připsaly do tabulky velmi důležité tři body.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „V první řadě musím ocenit velmi dobrý výkon Hodonína a chtěl bych zdůraznit, že hosté hráli výborně po celý zápas. Dnes z mého pohledu rozhodlo naše srdíčko. Od beků až po útočníky jsme si dnes za těmi body šli a v důležitých momentech nás podržel brankář. Celý tým to dnes, jak se říká, odhrabal.“

Michal Konečný (SHK Hodonín): „Jsme zklamaní. Nemohu říct, že jsme odehráli špatné utkání, ale brutálně nás zradila koncovka. Měli jsme na to, abychom si ze Žďáru odvezli body, bohužel na jeden vstřelený gól se vyhrát nedá. Domácí tým ale podržel výborný gólman, na druhé straně i Kubáň chytal výborně. Jenom v první třetině jsme si vytvořili spoustu šancí. Dvakrát jsme nastřelili tyč, dvakrát jsme jeli sami na brankáře. Nechci nijak snižovat výkon soupeře, ale měli jsme šancí na pět zápasů. Bohužel nám v útoku chyběl Balán a větší klid. Střelecká nemohoucnost byla opravdu velká. Dalším problémem je také disciplína. Ve druhé třetině jsme čtyřikrát po sobě hráli oslabení, bohužel to poslední jsme neustáli. Útočné fauly byly úplně nesmyslné. Vstup do třetí třetiny nám vyšel. Brzy jsme dali kontaktní gól, ale další příležitosti jsme nezužitkovali. Je to škoda, měli jsme na to, abychom ve Žďáru zvítězili.“ (www.shkhodonin.cz)

Fotogalerie