Napínavý zápas Plamenů v Hodoníně ukončili Drtiči v prodloužení

Zveřejněno 18.09.2019 | Aneta Krčálová
Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
3., středa 18.9.2019
Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Hodonín: Kubáň (Hlaváč) – Ševčík, Spálovský, Slabý, Sedlaček, Miklík, Čermák – Jurča, Gabrhelík, Matějka, Balán, Charvát, Janás, Krejčík, Finsterle, Bulín, Matula, Pröschl, Polák, Komínek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Koželuh, Adam, Pleva, Wasserbauer, Lojek, Hort – Kadleček, Kovářů, Knap, Bureš, Gregar, Jícha, Prokš, Heinrich, Chlubna, Kunstmüller, Hromádka
Branky a nahrávky: 3. Balán (Matějka, Jurča), 48. Polák (Bulín), 50. Bulín (Komínek), 61. Bulín (Miklík, Finsterle) – 38. Knap (Heinrich), 52. Bureš (Chluban), 59. Koželuh (Heinrich, Kovářů). Rozhodčí: Maršálek – Hübl, Maloušek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 880. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3 - 4:3.
H O D O N Í N - Drtiči zahájili zápas gólem, ovšem v druhé třetině Plameny dorovnaly. Napínavá byla až třetí třetina, ve které se obě družstva snažila strhnout vedení na svoji stranu. Domácí se sice dostali do dvougólového vedení, ale žďárským hokejistům se podařilo ke konci základní hrací doby vyrovnat. V prodloužení se pak přeci jen prosadili hráči Hodonína a vyhráli 4:3 po prodloužení. Plameny si tak připsali první velmi cenný bod do tabulky.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První nebezpečnější akci zápasu si připsali hosté ze Žďáru, ale střela Wasserbauera šla mimo a domácí gólman Kubáň mohl zůstat v klidu. Hned ve 3. minutě se domácí Hodonín ujal vedení, když Stanislav Balán vstřelil první branku zápasu - 1:0. V 7. minutě šel na trestnou lavici za hákování žďárský Kunstmüller a domácí si zahráli první přesilovku, kterou však nevyužili. Následně se v 11. minutě dostal k nebezpečné střele hostující Gregar, ale Kubáň byl pozorný a změnu skóre nedovolil. O chvíli později se domácí Gabrhelík provinil krosčekem, díky čemuž si v početní výhodě mohly zahrát i hostující Plameny, ani tentokrát však na domácí obranu v čele s pozorným Kubáněm nevyzrály. V 15. minutě byly Plameny blízko vyrovnání, když v přečíslení 3 na 2 zakončoval Jícha, i tento pokus ale strážce domácí svatyně pokryl. Na druhé straně se v dobré příležitosti ocitl domácí Matula, který se však sám před žďárským Slámou také neprosadil. Po první třetině tak domácí vedli nejtěsnějším rozdílem 1:0.
Hned v úvodu druhé části si šel na trestnou lavici odpočinout hostující kapitán Pleva za úder na koleno. I tato přesilovka však zůstala nevyužita. Domácí mohli navýšit skóre v 25. minutě, puk ale do branky nedostali. V 37. minutě měli Žďárští další velkou příležitost ze samostatného úniku, ale gólman Kubáň zaúřadoval svojí lapačkou. O necelou minut později v čase 37:48 už však bylo srovnáno. Postaral se o to po nahrávce Aleše Heinricha Dominik Knap povedenou střelou k tyči - 1:1. Po dvou třetinách tak šla obě mužstva do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
Podobně jako na začátku druhé periody i v úvodu té třetí šli Plameny poměrně brzo do čtyř, když za podražení usedl na trestnou lavici Bureš. V 46. minutě ho napodobil domácí Gabrhelík, který si pro změnu vykoledoval 2 minuty za držení hole. Ani jedna z přesilových her však změnu stavu nepřinesla, přestože minimálně střela žďárského Lojka donutila domácího Kubáně k výbornému zákroku lapačkou. Skóre se tak měnilo k radosti domácích příznivců až po zakončení Tomáše Poláka, který využil nahrávku Bulína zpoza branky - 2:1. O půl minuty později si další trest vykoledoval hodonínský Balán za podražení. Domácí se však nezalekli a v oslabení si připsali další zásah. Po asistenci Tomáše Komínka se prosadil Jan Bulín - 3:1. Hostující Plameny to však nezlomilo. Na konci 52. minuty přihrávající Tomáš Chlubna vybídl ke skórování Lukáše Bureše - 3:2. Závěrečný tlak žďárských hokejistů byl pak korunován úspěchem v čase 58:46, když po krásných nahrávkách Aleše Heinricha a Ondřeje Kovářů do prázdné brány skóroval zkušený Aleš Koželuh - 3:3. Po šedesáti minutách tak muselo následovat prodloužení. Z toho se ale odehrálo pouhých 27 vteřin, když o vítězství domácích Drtičů rozhodl po přihrávkách Miklíka a Finsterleho Jan Bulín - 4:3. Plameny si tak z horkého hodonínského ledu odvážejí alespoň bod, který se jim ve vyrovnaném utkání podařilo vybojovat až v samotném závěru.

 

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SHK Hodonín):
„Musíme ocenit, že Žďár hrál velmi dobře, ale s tím jsme počítali. Nás samozřejmě mrzí, že jsme ztratili jeden bod, protože za stavu 3:1 jsme to měli dohrát do vítězného konce. Máme ale mladý tým a tihle kluci se takovými zápasy učí. Pro nás to jsou každopádně cenné dva body."

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Spokojenost s bodem, i když na druhou stranu jsme hráli od druhé třetiny výborný hokej. Cítili jsme, když jsme srovnali, že máme sílu na to urvat i druhý bod. Hodně se to lámalo ve druhé třetině, kdy jsme měli hodně šancí, ale nedali jsme branky. Vzhledem k průběhu třetí třetiny jsme samozřejmě za bod rádi."