ZNS - SUM 2:1 - Z utkání s Draky bereme tři body!

Zveřejněno 03.02.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Draci Pars Šumperk
34., sobota 3.2.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - Draci Pars Šumperk ZNS - SUM
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal – Pleva, Kukla, Jar. Ludvík, Grauer, A. Svoboda, Půža – Půhoný, Dušek, Wasserbauer – Kadleček, Jícha, Chlubna – Rohlík, T. Ludvík, Gregar – Štola, Maštera.
Draci Pars Šumperk: Irgl – Dudycha, Skopal, Rutar, Minařík, P. Kubíček, Plhal – Jaroš, Šišolák, Vachutka – J. Horký, Tarnoczy, Scheuter – Polách, Müller, Danielčák – Nilsson, Lichner.
Branky a nahrávky: 40. Půhoný (Dušek), 43. Wasserbauer (Dušek, Půhoný) – 31. Jaroš (Šišolák, Vachutka). Rozhodčí: Veinfurter – Gregar, Kalina . Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 683. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
ZODPOVĚDNÝ VÝKON DOVEDL ŽDÁRSKÉ PLAMENY K DŮLEŽITÝM BODŮM, NATAŽENÍ ŠNŮRY VÍTĚŽNÝCH ZÁPASU NA TŘI, ALE HLAVNĚ POSUN MEZI TÝMY, KTERÉ SI ZAHRAJÍ PLAY-OFF. ZAČÁTEK POSLEDNÍ ČTVRTINY ZÁKLADNÍ ČÁSTI ZAČÍNÁME TÍM NEJLEPŠÍM MOŽNÝM ZPŮSOBEM. HNED VE STŘEDU PŘIVÍTÁME NA DOMÁCÍM LEDĚ PROTIVNÍKA ZE SAMOTNÉ ŠPIČKY TABULKY HOKEJ VYŠKOV.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): „Skvělé vítězství, zodpovědný výkon, který jsme si přenesli z posledního zápasu. Soupeř hrál výborně do obrany a bylo těžké se proti nim prosazovat o to důležitější bylo, že jsme ten zápas zvládli. Cenné je i dvougólové vítězství.“

Tomáš Sedlák (DRACI PARS ŠUMPERK): „Znovu se mi zápas nehodnotí vůbec lehce. Zaprvé, na jeden gól se hrozně těžko vyhrává. A zadruhé, opět jsme měli k dispozici šest přesilovek, z toho jednu asi 50 sekund 5 na 3, a my nejsme schopni vstřelit branku. Na Technice jsme měli myslím pět přesilovek a tam jsem gól dokonce i dostali. Takže pokud dobře počítám, měli jsme za dva zápasy jedenáct přesilovek a prohráváme 0:1. Tady je evidentně něco špatně. Další věc je, že dvanáct vteřin před koncem druhé třetiny uděláme obrovskou hrubku v oslabení a z toho dostaneme gól. Tohle se nám prostě stávat nemůže. Tam se jednoznačně musí vyhrát buly a potom zablokovat střela. Ale to jsou věci, který ti kluci moc dobře ví, nabádáme je k tomu. Dokud si neuvědomí, že to mají hrát jednoduše, nebudou makat jeden za druhého a nebudou po tom ledě jezdit po držce, tak z těch deseti zbývajících zápasů nevyhrajeme ani jeden.. Chtěl bych ještě poděkovat všem fanouškům, kteří nás dnes přijeli podpořit. Moc si toho vážíme.“