SUM - ZNS 4:6 - Plameny z prvního mistrovského utkání vezou vítězství

Zveřejněno 23.09.2023 | Anna Daňsová
Draci Pars Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou
1., sobota 23.9.2023
Draci Pars Šumperk - SKLH Žďár nad Sázavou SUM - ZNS
Draci Pars Šumperk: Ryšavý (Kacbunda) - Cibuzar, Rutar, Minařík, Hohl, Křivohlávek - Jaroš, Vachutka, Nilsson, Scheuter, Jaakkola, Šišolák, Pitkaenen, Horký, Skopal, Polách.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) - Grauer, Beran, Adam, Kulhánek, Pleva, Ludvík J., Půža - Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Rohlík, Maštera, Ludvík T., Štola, Jícha, Půhoný, Gregar, Čejka.
Branky a nahrávky: 2. Scheuter (Horký, Minařík), 4. Horký (Rutar, Minařík), 10. Křivohlávek, 37. Minařík (Horký, Rutar) - 7. Dušek (Půhoný, Rohlík), 9. Dušek (Adam, Půhoný), 15. Kulhánek (Půhoný, Rohlík), 28. Půhoný (Rohlík, Dušek), 42. Wasserbauer (Kadleček, Jícha), 54. Půhoný (Rohlík, Dušek). Rozhodčí: Šico - Bubela, Kučera. Vyloučení: 9:7 a navíc Chlubna (ZNS) 5 min + OK. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:6.
K prvnímu soutěžnímu utkání nové sezony se Plameny vydaly na led nováčka ligy, Draků Šumperk. Přestože jim nevyšel začátek první třetiny, kdy se domácí dostali do vedení 2:0, dokázali žďárští hokejisté skóre ještě do konce třetiny srovnat. Druhou část začaly Plameny lépe, nicméně se nepodařilo využít některé šance, a tak se do třetí třetiny šlo za nerozhodného stavu 4:4. Po pěkné akci se zásluhou Wasserbauera dostaly Plameny do vedení, které už dokázaly udržet i přes pětiminutové oslabení. Po něm naopak potvrdil vítězství Plamenů využitím další přesilové hry Jiří Půhoný. Plameny tak zapisují první tři body do tabulky, navázat na dobrý výkon mohou již ve středu, kdy je čeká zápas na ledě Vyškova.
 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Vstup do utkání jsme bohužel měli špatný a soupeř dal rychle na 2:0. Cením si toho, že nás to nepoložilo, že kluci dokázali ještě do konce třetiny srovnat. Začátek druhé třetiny byl v naší režii, takže je škoda, že jsme nedokázali šance proměnit. Nakonec to ale dopadlo dobře. Dneska nám skvěle fungovala přesilovka první lajny a v důležitých momentech nás podržel brankář, díky tomu bereme tři body. Je určitě pořád na čem pracovat, ale za takový start do sezony a první tři body do tabulky jsme vděční.