SUM - ZNS 9:3 - Horký režíroval výhru Draků, Plameny vysoko padly

Zveřejněno 17.12.2023 | Anna Daňsová
Draci Pars Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou
23., sobota 16.12.2023
Draci Pars Šumperk - SKLH Žďár nad Sázavou SUM - ZNS
Draci Pars Šumperk: Ryšavý (Kacbunda) - Drtil, Jarmara, Minařík, Hohl, Dudycha, Kubíček, Rutar (A) - Müller, Danielčák, Scheuter, Jaroš (C), Šišolák, Horký, Skopal, Polách, Nemec, Nilsson, Vachutka (A).
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (21. Sláma) - Adam, Kulhánek, Pleva (C), Ludvík J., Grauer, Půža - Maštera, Jícha, Wasserbauer (A), Kadleček, Dušek, Chlubna, Rohlík, Čejka, Půhoný (A), Ludvík T.
Branky a nahrávky: 3. Nemec (Jaroš, Vachutka), 13. Kubíček (Danielčák, Skopal), 16. Horký (Šišolák, Scheuter), 38. Danielčák (Horký, Rutar), 46. Horký (Šišolák), 53. Danielčák (Horký, Nilsson), 55. Horký, 56. Horký (Nilsson, Kubíček), 59. Horký (Kubíček, Šišolák) - 7. Grauer (Pleva, Kadleček), 21. Kulhánek (Dušek, Půhoný), 24. Kulhánek (Půhoný, Dušek). Rozhodčí: Filip Čech - Marek Bubela, Jaroslav Peluha. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 999. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 9:3.
Ve 23. kole zavítaly Plameny na led Draků ze Šumperka, proti nimž první dvě třetiny neodehrály špatně. Domácí si v první části sice vypracovali vedení 3:1, to se ale Plamenům podařilo ve druhé třetině srovnat na 3:3 a dostat se zpět do zápasu, a tak přestože Drakům vrátil koncem druhé části vedení Danielčák, Plameny neměly zápas rozehraný špatně. Třetí třetina se jim ale absolutně nepovedla, inkasovaly 5 branek a konečný výsledek se tak zastavil až na vysokých 9:3 pro Draky. Parádním výkonem žďárský celek sestřelil Jakub Horký, který sedmi body (5+2) režíroval vítězství svého týmu. Poslední předvánoční zápas odehrají Plameny ve středu, kdy je čeká zápas na ledě Vyškova.
 

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (DRACI PARS ŠUMPERK): Lepší poslední zápas jsem si nemohl přát. Věděli jsme, že se naše hra posunula dopředu a že máme na vítězství. Kluci to dnes předvedli, i když jsme oproti skvělé první třetině malinko probendili tu druhou. Nicméně jsme se vrátili do vedení. Je potřeba říct, že dnes měl velký den Kuba Horký, kdy pět vstřelených gólů značí mírnou změnu jeho mentálního nastavení. Jsou zde ale spoluhráči, kteří musí šance chystat a pomáhat mu. Naučili jsme se hrát jako tým, držet nějaká pravidla a strategii. Snad to bylo na ledě vidět. Kromě toho všeho jsme rádi za tři body.

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnešní zápas se mi moc dobře nehodnotí. Byl to vyrovnaný zápas, dotáhli jsme na 3:3, měli jsme to parádně rozehrané, pak jsme dostali na 4:3, ale pořád to bylo hratelné. Pak jsme bohužel po velké individuální chybě dostali gól na 5:3 a celé se nám to sesypalo. Chtěl bych jenom říct, že Sali (Jiří Sláma, pozn. red.) dnes chytal parádně a zbytek mančaftu se na to totálně... a nechali ho v tom vykoupat.