ZNS - VAL 2:3 - Plameny v závěru dotahovaly, na body to ale nestačilo

Zveřejněno 28.12.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
25., středa 27.12.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) - Kukla, Kulhánek, Adam, Pleva (C), Ludvík J., Grauer, Půža - Wasserbauer (A), Kadleček, Kotlík, Dušek, Chlubna, Gregar, Ludvík T., Jícha, Maštera, Půhoný (A), Štola, Rohlík.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Slovák) - Kočí, Hamřík, Liss, Sviták, Holomek (C), Velikovský, Holiš - Finsterle (A), Vaňo, Urban, Vávra, Stodůlka, Martiník, Kuchařík, Vavřík (A), Melenovský, Romančík, Kozubík, Lukačka.
Branky a nahrávky: 57. Dušek (Půhoný), 59. Půhoný - 11. Melenovský (Vaňo, Holomek), 34. Romančík (Sviták, Lukačka), 49. Romančík (Lukačka, Velikovský). Rozhodčí: František Held - Jakub Kučera, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 432. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Ve 25. kole přivítaly Plameny Bobry z Valašského Meziříčí, proti nimž letos zatím zapsaly pouze jeden bod za prohru v prodloužení v prvním vzájemném zápasu. Ve třetím duelu s Bobry Plameny nezačaly špatně, byly aktivnější a nastřelily i břevno, bohužel se jim nepovedlo dát první gól, a tak v přesilové hře udeřili hosté, kteří otevřeli skóre. Domácím se nedařilo dostávat agresivněji do brankoviště, hosté dobře bránili a při některých šancích Plamenů je podržel také brankář Ševců, a tak se Bobři dostali do vedení 0:3. Plameny v 57. minutě dokázaly snížit a poslední tři minuty si vytvořily velký tlak, díky čemuž byli hosté poprvé v zápase také vyloučeni a v přesilové hře Plameny vstřelily kontaktní branku, na nic dalšího už ale nezbyl čas, a tak i ve třetím střetnutí s Valašským Meziříčím byl úspěšnější soupeř. Další utkání čeká Plameny 6. ledna, kdy přivítají lídra tabulky Havířov.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Bohužel jsme dali gól až necelé tři minuty před koncem. Závěr byl z naší strany dobrý, ale takhle bychom měli hrát celý zápas. Neměli jsme vůbec tlak do brány, opticky jsme hráli asi dobrý hokej, ale prostě ne účelový. Jsme teď v krizi, takže musíme začít dávat takové ty škaredé góly, chodit před tu bránu, kde to prostě bolí, to tam bohužel dneska nebylo a pak už bylo málo času. Jak říkám, prostě hezké góly teď dávat nebudeme a musíme to zakončení mít tvrdší, jednoho hráče mít furt před bránou, kde to bolí, ale jiná cesta nevede.

Fotogalerie