ZNS - MBU 7:0 - Plameny jednoznačně přehrály Žihadla

Zveřejněno 26.02.2020 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
43., středa 26.2.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Spálovský, Pleva (C), Černohorský, Kališ, Rašín, Jenáček – Jícha, Bureš, Kunstmüller, Adam, Kovářů, Prokš, Wasserbauer, Gregar, Heinrich.
Moravské Budějovice: Vacek (Hrstka) – Šebesta, Bazala, Šána, Brabec, Trnka – Molnár, Procházka (C), Machala, Krutiš, Alexa, Sigmund, Podlaha, Horký, Hovsepyan, Svoboda, Sorger
Branky a nahrávky: 9. Bureš (Heinrich, Kališ), 16. Pleva (Gregar, Wasserbauer), 17. Heinrich (Bureš, Kovářů), 18. Wasserbauer, 33. Bureš (Kovářů, Kališ), 37. Jícha (Kunstmüller, Prokš), 40. Kovářů (Černohorský, Bureš). Rozhodčí: Čuňočka – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 265. Průběh utkání: 7:0.
Po zklamání, které žďárským hokejistům přineslo minulé kolo, se dnes na Bouchalkách postavili moravskobudějovickým Žihadlům. O výsledku utkání rozhodla prakticky už první třetina. Po úvodní zahřívací desetiminutovce se domácí prosadili hned čtyřikrát a do šaten šli s komfortním čtyřbrankovým náskokem. Vstup do druhé třetiny měli sice svěřenci trenéra Hamana opět trochu vlažnější, ale v druhé polovině druhé třetiny vsítili další tři góly a o vítězi utkání už bylo úplně jasno. Třetí třetina se pak dohrávala již jen z povinnosti a změnu skóre nepřinesla.

Reportáž

Po sobotní porážce, která znamenala definitivní konec nadějí na play-off, dnes Plameny nastoupily proti beznadějně posledním Žihadlům z Moravských Budějovic. V brance dostal tentokrát příležitost Jan Čáp a předvedl hned několik velmi dobrých zákroků. Byl to ale hostující Vacek, kdo se musel hned od začátku zápasu v brance mnohem více ohánět. Po vlažnějším úvodu se do první větší příležitosti dostal domácí Lukáš Bureš a jako první vážněji ohrozil hostujícího gólmana. Na začátku 9. minuty to už před Vackovou brankou vyloženě hořelo a asi ani sami domácí útočníci nevěděli, jak se přihodilo, že se jim povedlo únik dva na nikoho zahodit. Z následné akce však už přece jen úvodní gól zápasu padl. Střelou zápěstím se v čase 8:51 prosadil Lukáš Bureš, asistovali Aleš Heinrich a Jiří Kališ - 1:0. Jen o minutu později se poprvé osmělili i hosté, ale Čáp si se střelou z brankoviště poradil. Ještě blíže ke gólu byla Žihadla na počátku 15. minuty, kdy se za domácím brankářem dokonce rozezněla tyčka. Přesto se skóre měnilo na druhé straně. V polovině 16. minuty se žďárským hokejistům podařilo přečíslit obranu hostí a domácí kapitán Martin Pleva celou akci povedenou střelou zakončil, bod za přihrávky si připsali Martin Gregar a Jan Wasserbauer - 2:0. Časomíra neukrojila ani další minutu a už to bylo o branky tři. V čase 16:13 Aleš Heinrich umně tečoval nabídku Lukáše Bureše - 3:0. Na nepříznivý vývoj skóre se Jihomoravané rozhodli reagovat změnou v brankovišti, Davida Vacka nahradil mladý Matěj Hrstka. Domácí mu však příliš času na aklimatizaci nedopřáli. Než se rozkoukal, už musel lovit první puk ze své sítě. O řádné přivítání novice v hostující brance se postaral Jan Wasserbauer, který Hrstkovi nedal žádnou šanci a svoji střelu umístil přesně do horního rohu branky - 4:0. Tímto skóre také první třetina skončila.


Na začátku druhé části tempo znatelně opadlo a domácí hráči, jako kdyby chtěli dopřát i nějakou činnost vlastnímu brankáři, viditelně polevili. Hosté se nenechali pobízet a několikrát Čápa nebezpečně prověřili, ale ke změně stavu utkání to nevedlo. Hrál se v tu chvíli velice otevřený hokej se šancemi na obou stranách. Po polovině utkání však domácí borci přece jen přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, což se poměrně brzy projevilo i na skóre. Na konci 32. minuty Lukáš Bureš krásně z voleje trefil nabídku Ondřeje Kovářů a bylo to 5:0. Následovalo několik dalších povedených zákroků hostujícího gólmana. Na přesnou střelu Lukáše Jíchy mezi betony byl však Hrstka už krátký - 6:0. Těsně před koncem druhé periody se ještě připomněl Ondřej Kovářů, který úspěšnou dorážkou střely Jakuba Černohorského posunul skóre již na sedmibrankový rozdíl - 7:0.
Podobně jako na začátku druhé třetiny i vstup do třetího dějství zastihl domácí trochu ospalé a hostující Žihadla opět několikrát nebezpečně vyzkoušela Čápovu pozornost. V 46. minutě se dokonce za zády domácího gólmana rozezněla tyčka, ale i v tomto případě stálo na straně Plamenů štěstí. Prakticky hned vzápětí odpověděli svěřenci trenéra Hamana podobnou mincí, když nastřelili břevno. Posun ve skóre nepřinesla ani další šance Jihomoravanů ze začátku 55. minuty. Čáp a jeho lapačka byli opět proti. Následně se opět probudili i domácí a několikrát prověřili Hrstku v hostující bráně. O vítězi utkání však již bylo rozhodnuto a tak se poslední minuty dohrávaly už jen z povinnosti. Žďárští hokejisté tak ve svém předposledním zápase v této sezoně jednoznačně zvítězili a alespoň částečně si tak vylepšili náladu po zklamání z minulého zápasu.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Nebyl to vůbec jednoduchý zápas z hlediska psychiky. Je obtížné hledat motivaci po zklamání z nepostupu do play off. Přesto hráči přistoupili k zápasu s odhodláním vyhrát pro fanoušky, a také pro sebe. Výhra pak byla naprosto zasloužená."

Fotogalerie