Derby vyznělo jednoznačně pro Bruslaře

Zveřejněno 25.09.2019 | Ondřej Krásný
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
5., středa 25.9.2019
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Holík (Nedvěd) – Semrád, Pospíchal, Kulhánek, Vala, Benák, Kliment – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kadlec, Matušík, Voříšek (A) – Juráň, Cachnín ml., Plachý – Holenda
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (33. Čáp) – Kadleček, Adam, Kolda, Pleva (C), Koželuh, – Kunstmüller, Kovářů, Knap, Gregar, Bureš, Prokš (A), Wasserbauer (A), Ferda, Jícha, Chlubna, Heinrich
Branky a nahrávky: 16. Třetina (Mikeš, Pospíchal), 22. Voříšek (Benák, Kadlec), 32. Pospíchal (Přidal, Semrád), 33. Semrád (Matušík, Voříšek), 39. Přidal (Mikeš, Pospíchal), 56. Semrád (Matušík), 59. Voříšek (Matušík) – 5. Gregar (Chlubna, Kadleček), 13. Ferda (Bureš). Rozhodčí: Daniel Markovský – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 687. Střely na branku: . Průběh utkání: .
H A V L Í Č K Ů V  B R O D - Žďárští hokejisté začali derby Vysočiny skvěle, když během první třetiny vedli o dvě branky. Bruslaři dokázali před první přestávkou snížit a o osudu utkání rozhodli domácí během druhé třetiny. Favorit utkání čtyřmi brankami zcela otočil vývoj a pohodlně si došel pro tři body.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Od začátku zápasu útočili Havlíčkobrodští, ale první gól, i přes větší aktivitu domácích, vstřelil hostující Martin Gregar - 0:1. Žďárské Plameny zahrály první přesilovku, kterou se snažily využít, však marně. Žďár se ubránil všem útokům a domácím a naopak přidal další branku. Za ten se zasloužil Radim Ferda - 0:2, který byl dvě minuty poté vyloučen za podražení. Domácí Bruslaři využili přesilovou hru a Miroslav Třetina snížil skóre na 1:2. V 16. minutě dostal hráč Plamenů Pleva dvě minuty za hákování.
Havlíčkův Brod hned od začátku útočí a v druhé minutě druhé třetiny dal hráč Bruslařů Lukáš Voříšek gól, stav zápasu 2:2. Obrovský tlak domácích hráčů na obranu a golmana Slámu, který ovšem držel remízový stav zápasu až do 32. minuty, kdy ho překonal hráč Ladislav Pospíchal 3:2. Pouhou minutu poté střelil další gól na účet domácích Bruslařů Tomáš Semrád 4:2. Hostující golman Sláma byl vystřídán Čápem. Havlíčkův Brod dokázal na konci druhé třetiny že je v klidu a potvrdil to pátou brankou, o kterou se postaral Patrik Přidal5:2. Dvě minuty za sekání dostal opět hráč Plamenů Ferda.
Do třetí třetiny vstupoval hostující tým v oslabení pět na čtyři, které se po necelé minutě hry změnilo v pět na tři. Ani jednu přesilovku Bruslaři nevyužili. Hra se přesouvala nahoru a dolů a po pár pěkných šancích hostujících Plamenů, kteří tak mohli stáhnout tříbrankové vedení Bruslařů a dostat se tím zpátky do hry, ani jedna šance gól nepřinesla. Během tří minut si Plameny zahrály dvě přesilové hry, které nevyužily, ale Žďár dostává další šanci při dvou minutovém vyloučení Bruslaře Plachého. V patnácté minutě třetí třetiny byl vyloučen na 2 minuty hráč Plamenů Bureš za krosček a Bruslaři hráli přesilovku, kterou využili a připsali si další gól, který dal Tomáš Semrád 6:2. Těsně před koncem zápasu dává poslední a to sedmý gól hráč domácích Bruslařů Luboš Voříšek. Konečné skóre je 7:2.
 

Ohlasy po utkání

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Nevstoupili jsme do utkání dobře, byli jsme nekoncentrovaný. Puky se odrážely k hostujícím. Udělali dva brejky a vedli dva nula. Zaplať pánbůh jsme do konce třetiny dali kontaktní gól na dva jedna. Pak jsme si k tomu kapičku něco řekli, že s takovýmto přístupem bychom nemuseli uspět. Ve druhé třetině, když jsme se pak dostali do dvougólového vedení si tento zkušený tým nenechal vedení ujít a dokráčeli jsme si pro zasloužené tři body. Pochvalu zaslouží i diváci, kteří přišli ve slušném počtu, i přestože v Jihlavě hrála Sparta. Jsem rád, že se hráči chtějí hokejem bavit a chtějí bavit i fanoušky.

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): V první třetině jsme měli výborný pohyb a hru. Hráli jsme na protiútoky a je škoda, že jsme u tohohle nezůstali. Myslím si, že jsme se do šancí dostávali, ale od hry jsme opustili. V následující periodě jsme chtěli hrát otevřený hokej s Havlíčkovým Brodem. To se nám vymstilo. Ve třetí třetině jsme měli velkou snahu, ale už jsme se nenastartovali. Trefovali jsme hokejky a brusle, takže proto takový výsledek.