JUN: JIH - ZNS 5:3
Místo jasné záležitosti drama

Zveřejněno 16.02.2009 | sma,jh
Dukla Jihlava SKLH Žďár nad Sázavou
38., neděle 15.2.2009
Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou JIH - ZNS
Dukla Jihlava: Jíra - Cirhan, Zelený, Vacek, Randa, Šustr, Rosendorf - Brabec, Polcar, Vysloužil - Kotlík, Pometlo, Malec - Němec, Matějka, Kuřítko M.
SKLH Žďár nad Sázavou: Holec – Černý M., Sedlák, Jan, Jícha - Šír, Hron, Klíma, Horký, Simandl, Šimon, Prokš, Svoboda, Adam
Branky a nahrávky: viz. průběh zápasu
Rozhodčí: Coufal, Humpolíček, Pospíšil
Vyloučení: 13 : 7
Využití: 0:0
Průběh utkání: .
J I H L A V A - Na ledě už jistého vítěze soutěže se představili naši junioři. Vzhledem k tomu, že k zápasu odcestovalo pouze torzo základní sestavy, měl být samotný zápas pouze otázkou skóre.Skutečnost však byla naprosto odlišná a domácí favorit horko těžko zachraňoval vítězství v poslední desetiminutovce.

Reportáž

Hosté nastoupili proti domácím naprosto bez respektu. Útočnou aktivitu domácích bez větších obtíží eliminovali a naopak sami šli už ve třetí minutě do vedení, když Adam v samostatném nájezdu ukázkově trefil horní roh branky. Domácím se sice o čtyři minuty podařilo vyrovnat, ale už o minutu později poslal dalším povedeným blafákem hosty opět do vedení Šír. Jediné v čem domácí v těchto fázích vynikali byl počet vyprodukovaných faulů. K jejich štěstí hosté nedokázali žádnou z početních výhod využít. Nakonec navíc domácí hosty za jejich benevolenci potrestali vyrovnávací brankou. Ani ve druhé třetině se na obrazu hry příliš nezměnilo. Domácí měli sice optickou převahu, ale ta byla naprosto bezzubá a prosadit se nedokázali ani v přesilových hrách. V samém závěru třetiny se na ně nakonec přeci jen usmálo štěstí a díky fatální chybě hostů při rozehrávce šli do vedení. Do třetí třetiny už hosté nastoupili jen s 11 hráči v poli. Přesto se jim ještě podařilo vyrovnat, když se podruhé v zápase prosadil Adam. O výsledku zápasu nakonec rozhodl domácí Kuřítko. Nejprve se štěstím protlačil puk mezi Holcovi betony a v samém závěru zápasu se pak při přesilovce 5:3 odrazil od jeho ramene puk za záda hostující brankáře podruhé.

Průběh zápasu:

2 : 2
0:1 03:22 Adam / Svoboda
1:1 07:33 Vysloužil / Polcar>
1:2 08:23 Šír
2:2 13:47 Malec / Kotlík
Vyloučení:
Domácí: Vacek, Pometlo, Matějka, Němec, Vysloužil
Hosté: Černý
----------------------------------------------
1 : 0
3:2 37:21 Malec / Pometlo
Vyloučení:
Domácí: Randa, Cirhan, Kotlík
Hosté: Adam (2 x 2 min), Smandl, Klíma
----------------------------------------------
2 : 1
3:3 42:56 Adam
4:3 46:38 Kuřítko / Polcar
5:3 56:48 Kuřítko / Rosendorf, Malec
Vyloučení:
Domácí: Pometlo (OK), Vysloužil (2 x 2min + 10 min), Matějka, Cirhan
Hosté: Adam (OK), Sedlák

Další zápas žďárských juniorů můžete vidět na našem stadionu v pátek. 20.2.2009 v 16.00, hostíme Havlíčkův Brod. Poslední zápas na domácím ledu v sezóně 2008 / 2009.