HBR - ZNS 3:1 - druhé derby vyznělo lépe pro Bruslaře

Zveřejněno 15.11.2023 | Anna Daňsová
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
15., středa 15.11.2023
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havlíčkův Brod: Novák Č. (Nedvěd) - Vacík, Vala, Benák, Novák J., Zych, Čermák - Kopic, Holenda, Pavelec, Bureš, Voříšek, Dymák, Kuchta, Křehlík, Tecl, Valášek, Endál.
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Sláma) - Kulhánek, Kukla, Adam, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Jícha, Wasserbauer, Dušek, Polodna, Rohlík, Čejka, Ludvík T., Maštera, Štola, Půhoný.
Branky a nahrávky: 1. Tecl (Čermák, Křehlík), 26. Křehlík (Valášek, Čermák), 30. Voříšek (Bureš, Vacík) - 27. Půhoný (Dušek, Štola). Rozhodčí: Jan Grygera - Rudolf Tichý, Jakub Kučera. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 774. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Ve 14. kole sehrály Plameny v Kotlině druhé derby s Havlíčkovým Brodem, který se dokázal zásluhou Tecla prosadit po 10 sekundách hry. I díky rychle vstřelenému gólu byli Bruslaři první třetinu daleko aktivnějším celkem a začátkem druhé části ještě navýšili skóre na 2:0. Na to sice o minutu a půl později reagoval kontaktní brankou Půhoný, Bruslaři si ale rychle vzali dvoubrankové vedení zpátky. Zejména ve třetí části si Plameny vytvořily mnoho šancí, nedokázaly ale bohužel proměnit žádnou z nich a domácí si tak pohlídali tři body. Další utkání čeká svěřence Milana Řehoře v sobotu, kdy na Bouchalkách přivítají Havířov.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Co na to říct. Dnes škoda nevyužitých šancí, ve druhé a hlavně ve třetí třetině jsme tam měli dost gólovek, některé šance byly vyloženě do prázdné brány, přesto to golman domácích zázračně vytáhl. Škoda, kdybychom dali kontaktní gól, možná by se ten zápas trochu zlomil a mohlo to být ještě jiné, ale výkon týmu hodnotím pozitivně. Škoda těch gólovek, to musíme proměňovat.