ZNS - NJI 5:2 - Plameny po skvělém výkonu zaslouženě berou tři body

Zveřejněno 14.10.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HK Nový Jičín
7., sobota 14.10.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Vít) - Adam, Kulhánek, Pleva, Ludvík, Grauer, Půža - Štola, Gregar, Maštera, Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Polodna, Čejka.
HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) - Báchor, Hladiš, Kuboš, Hruška, Holaň, Dudáš - Konečný, Sluštík, Berka, Flok, Gebauer, Hilšer, Škarka, Handl.
Branky a nahrávky: 11. Kulhánek (Dušek), 19. Maštera (Dušek), 24. Wasserbauer (Kadleček), 34. Půža (Čejka, Wasserbauer), 48. Kulhánek (Dušek) - 37. Handl (Berka, Holaň), 40. Konečný. Rozhodčí: Viktor Schenel - Jan Gregar, Patrik Augusta. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
V sedmém kole Plameny přivítaly na Bouchalkách Nový Jičín, s nímž od začátku hrály velmi dobrý zápas. Zásluhou Tomáše Kulhánka se žďárští hokejisté dostali v 11. minutě do vedení, které kuriózní trefou z úhlu navíc navýšil před koncem první části Maštera na 2:0. Také do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří přidali další dva góly a vedli už 4:0, hostující tým ale v divoké druhé třetině zápas ještě dokázal zdramatizovat snížením na 4:2. Třetí třetinu zvládly ale daleko lépe Plameny, pohlídaly si vedení a parádním sólem Tomáše Kulhánka přidaly pátou branku, na kterou už hosté odpovědět nedokázali. Kulhánek byl pak po zásluze vyhlášen hráčem utkání. Další zápas čeká svěřence Milana Řehoře ve středu, kdy přivítají v okresním derby Velké Meziříčí.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Za mě dneska parádní hokej, výborný výkon. Ve druhé třetině jsme se trochu zbláznili, hokej nahoru dolu, ale to se zase divákům určitě musí líbit. Tu třetí třetinu jsme parádně odmakali, něco jsme si k tomu řekli a kluci to dneska skvěle plnili. Dali jsme navíc tři góly v přesilovkách, na kterých hodně pracujeme, protože ty rozhodují zápasy, takže je super, že i v tomto ohledu to dnes vyšlo.

Fotogalerie