NJI - ZNS 4:3p - Plameny zakončily sezonu prohrou v prodloužení

Zveřejněno 09.03.2023 | Redakce
Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
44., středa 8.3.2023
Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Hruška, Kožený, Váňa, Hladiš, Holáň D., Holáň J. – Gebauer, Hilšer, Juříček, Škarka, Kafka, Konečný, Štefka, Sluštík, Flok, Handl, Květoň (C), Maliník, Lehečka.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Kubíček, Ludvík, Pleva (C), Grauer, Macek, Půža – Čejka, Pazourek, Gregar, Štola, Wasserbauer, Bureš (A), Kunstmüller, Chlubna.
Branky a nahrávky: 17. Váňa (Konečný, Škarka), 20. Flok (Maliník, Hruška), 51. Štefka (Hruška, Konečný), 62. Váňa (Maliník) – 5. Půža (Kubíček, Bureš), 16. Kubíček (Čejka), 27. Bureš (Gregar, Půža). Rozhodčí: Vaněk – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
V posledním utkání sezony zavítaly Plameny do Nového Jičína, který stále bojoval o proklouznutí do vyřazovacích bojů. To se jim nakonec podařilo, když druhý bod získali v prodloužení, kdy Plamenům nevyšel odvážný krok s odvoláním brankáře. Svěřenci trenérského dua Řehoř - Šír tak obsadili v konečném pořadí 10. místo a sezona pro ně končí.

Reportáž

Již po jednatřiceti vteřinách hry se dostal přes obranu hostů Robin Gebauer, který se po faulu rozjel k trestnému střílení. V souboji tváří v tvář však byl úspěšnější maskovaný muž, Sláma vytěsnil pokus novojičínského útočníka svou lapačkou. Na začátku páté minuty slavily Plameny úvodní branku. Na modré čáře napřáhl Václav Půža, jehož střelu zastavila až branková síť. Ve čtrnácté minutě hráli Ďáblové početní převahu o dva muže. Největší příležitosti si vytvořili Jakub Lehečka a David Květoň, jenž v obou případech byl úspěšnější brankář Sláma. Chvíli po konci přesilovky udělily Plameny ránu v podobě druhé branky. Po pasu Čejky byl před Šimonů zcela osamocený Martin Kubíček, který měl dost času na zakončení a zamířil přesně mezi betony novojičínského brankáře.

Novojičínským se podařilo ještě před odchodem do šaten srovnat. Nejdříve se v sedmnácté minutě prosadil přesnou střelou Vladimír Váňa. Třicet sekund před sirénou se rozhodl pro prudkou střelu z levého kruhu Adam Flok, který poslal kotouč přesně k pravé tyči a v přesilové hře vyrovnal na 2:2.

Plameny mohly udeřit hned na začátku druhé části. Po špatné rozehrávce se v dobré pozici ocitl Gregar, ale svůj pokus poslal kousek od pravé tyče novojičínské svatyně. V polovině 27. minuty se však hosté vrátili zpět do vedení. Při přečíslení dva na jednoho dostal přihrávku před odkrytou branku Lukáš Bureš a nejproduktivnější hráč Plamenů se nemýlil. Ve dvaatřicáté minutě našel Květoň v předbrankovém prostoru Sluštíka, ten však nezamířil mezi tři tyče. Na konci 34. minuty zívala odkrytá branka na Dana Handla, jenže tomu se nepodařilo trefit skákavý kotouč.

Nový Jičín tak vstupoval do třetí třetiny s jednobrankovou ztrátou. Ve třiačtyřicáté minutě se dostal až ke střele Štefka, Sláma však předvedl další skvělý zákrok, kdy jeho pokus vytěsnil nad břevno svým ramenem. Blízko ke gólu byl o šest minut později Konečný. Ten vyslal na Slámu bekhendovou střelu, kterou Sláma vytlačil vyrážečkou těsně vedle pravé tyče. V 51. minutě se do samostatného úniku dostal kapitán David Květoň, jenže na Slámu nevyzrál. Novojičínské příznivce to však nemuselo mrzet, protože o osmnáct vteřin později si našel odražený kotouč David Štefka, jenž překonal přesouvajícího se Slámu. Ďáblové si v závěru vytvořili ještě několik šancí. Lehečka, Štefka ani Konečný však Slámu nepřekonali a následovalo prodloužení.

V tom se Plameny rozhodly pro riskantní tah, když hned po vyhraném vhazování odjel Sláma na střídačku. Hosté se poté usadili v útočném pásmu, ale než se vypracovali k nebezpečné střele, tak se puku zmocnil Roman Maliník, který jej vyvezl do útočného pásma, kde jej předložil najíždějícímu si Vladimíru Váňovi, kterou svou druhou brankou v utkání poslal Ďábly do play-off.