ZNS - OPA 4:1 - Skvělá třetina rozhodla o výhře Plamenů

Zveřejněno 01.10.2022 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava
3., sobota 1.10.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva, Svoboda, Půža – Adam, Wasserbauer, Gregar, Kotlík, Jícha, Štola, Prokš, Vaňkovský, Chlubna, Štěpánek, Bureš, Pilný.
Slezan Opava: Piták (Sotlar) – Šindelář, Štěpánek, Pachula, Zapletal, Thiel, Věntus – Vojkůvka, Římský, Vojtovič, Rousek, Kadula, Buršík, Zelenka, Beránek, Wolf, Štindl, Horný.
Branky a nahrávky: 45. Lojek (Havlík), 50. Svoboda (Prokš), 51. Štěpánek (Havlík, Bureš), 59. Bureš (Štěpánek, Wasserbauer) – 7. Šindelář (Rousek, Wolf).. Rozhodčí: Kohoutek – Vískot, Augusta. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 451. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Po vítězném utkání v Hodoníně čekala Plameny premiéra na domácím ledě proti houževnaté Opavě, která po debaklu v Kopřivnici rozhodně měla co napravovat. Po vyrovnaném utkání, v němž hosté dlouho drželi jednobrankový náskok z první třetiny, se nakonec žďárským hokejistům podařilo stav otočit díky velmi trpělivé hře a povedené třetí třetině. Ve středu Plameny čeká další těžký domácí zápas proti velmi silnému soupeři z Vyškova, který suverénně ovládl obě odehraná utkání.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes jsme čekali těžké utkání, víme, že Opava hraje velmi dobře z obrany, což se potvrdilo. Dvě třetiny jsme se nedokázali prosadit přes jednoduše hrajícího soupeře, který si hru příliš nekomplikoval, snažil se vyhazovat puky z obranného pásma a těžit z brejků. Nabádali jsme kluky, aby byli trpěliví, protože šance jsme si vytvářeli, ale bylo potřeba hlídat také hru do obrany, což se nám vyplatilo. Třetí třetina nám vyšla konečně i gólově a bereme zaslouženě tři body. Důležité byly přesilovky 5 na 3 na obou stranách, to možná rozhodlo zápas. My jsme jejich dokázali ubránit a naopak naši využít. Po vstřeleném gólu to z týmu spadlo a pak už jsme věřili, že zápas zvládneme. Teď se musíme dobře připravit na středu, kdy nás čeká Vyškov, který bude soudě podle aktuální formy ještě těžší zkouškou.

Aleš Tomášek (HC Slezan Opava): Dvě třetiny to nebylo špatné, z obou stran se hrál slušný hokej. Z našeho pohledu to mělo hlavu a patu. Bohužel v poslední třetině nás domácí převálcovali, což jsme jim sami chybami ulehčili. Hodně si Žďár pomohl přesilovkami, což se nám nepodařilo. Co se týče našeho neuznaného gólu, ten nedokážu posoudit. Údajně měl jeden z našich hráčů do brankáře seknout. (převzato z klubového webu Slezanu Opava)

Fotogalerie