ZNS - KBB 6:4 - Plameny zvládly těžký souboj s Kometou

Zveřejněno 05.01.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
27., středa 5.1.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno "B" ZNS - KBB
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) - Půža, Macek, Pleva, Váňa, Vašíček, Lojek, Čermák J. - Bureš, Wasserbauer, Čermák D., Gregar, Prokš, Štěpánek, Chlubna, Jícha, Adam, Štola, Malenovský
Kometa Brno "B": Slavíček (Šembera) – Zukal, Kučera, Studený, Kališ, Švejda, Sedláček, Trnka – Kadlic, Brabenec (C), Krejčiřík, Mokrohajský, Havlát, Vašíček, Pigl, Popelka, Škvrně, Krejčí, Indrák
Branky a nahrávky: 3. Adam (Pleva, Jícha), 8. Váňa (Bureš, Čermák D.), 20. Půža (Bureš, Wasserbauer), 39. Jícha (Macek, Chlubna), 49. Bureš (Wasserbauer, Čermák D.) - 23. Zukal (Havlát, Brabenec), 24. Indrák (Havlát, Brabenec), 44. Vašíček (Pigl, Popelka), 53. Mokrohajský (Brabenec, Zukal). Rozhodčí: Maťašovský - Matoušek, Polesný. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Plameny v rámci 27. kola druhé ligy skupiny Východ přivítaly na Bouchalkách brněnskou Kometu. V první třetině se naši hokejisté zaslouženě dostali do tříbrankového vedení, ale hned zkraje druhého dějství hlavní rozhodčí vyloučil v rychlém sledu tři hráče domácích a hosté trestali a o drama bylo postaráno. Ve zbývajících minutách utkání to byl z obou stran spíše boj než pohledný hokej, v němž ale byli svěřenci Martina Sobotky vždy o krok vepředu a utkání dotáhli do vítězného konce.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKHL Žďár nad Sázavou): Byl to těžký zápas, v němž jsme tři body získali spíše díky naší bojovnosti, než že by to od nás byl nějaký super výkon. Když to vezmu popořádku, za první třetinu musím kluky pochválit. Ta od nás byla skutečně výborná. Hráli jsme velice dobře, výborně jsme kombinovali, dávali jsme pěkné branky a naprosto po zásluze jsme si vybudovali vedení 3:0. Bohužel jsme zkraje prostřední části vyrobili pár zbytečných faulů, hosté měli k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku, během níž se dotáhli na rozdíl jediné branky. Naše hra se úplně rozpadla, bylo to od nás velice divoké, vázla nám kombinace. I proto bylo moc dobře, že se nám podařilo ještě do druhé sirény vstřelit čtvrtý gól. Před závěrečným dějstvím jsme si v kabině něco řekli, přesto to bylo drama až do poslední minuty. Hráči Komety nás neustále dobře napadali, nebyl do vůbec jednoduchý protivník. Je dobré zjištění, když se nám nedaří, že dokážeme zápas odmakat, padáme do střel, bojujeme na sto procent. V klíčových okamžicích zápasu nás navíc několikrát výbornými zákroky podržel gólman Čáp, i on zaslouží velkou pochvalu. Jak už jsem říkal na začátku, jsou to nesmírně cenné tři body, které mají svoji cenu.

Fotogalerie