KBB - ZNS 5:6 - Plameny zvládly divokou přestřelku s Kometou!

Zveřejněno 24.08.2021 | Ondřej Krásný, foto: Ivo Dostál
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
přát., úterý 24.8.2021
Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou KBB - ZNS
Kometa Brno "B": Šembera – Kučera, Studený, Švejda, Gabrhelík, Trnka, Buchal – Havlát, K. Brabenec, Krejčí – Škvrně, P. Moskal, Kadlec – D. Vašíček, Halász, Hasoň – Popelká, Pígl, Kadlic
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva (C), P. Vašíček, J. Čermák, Váňa, Prokopec, Macek – Bureš, Malenovský, Štěpánek – D. Čermák, Adam, Gregar – Prokš, Štola, Kadleček.
Branky a nahrávky: 27. Trnka (Hasoň), 32. Havlát (Brabenec), 36. Hasoň (Halász), 49. Havlát (Brabenec, Moskal), 53. Moskal (Kučera) – 9. Bureš (Čermák), 13. Kadleček (Gregar), 33. Štěpánek (Vašíček P.), 35. Prokopec (Gregar), 46. Malenovský (Štola), 52. Bureš (Adam, Čermák D.). Rozhodčí: Kohoutek – Kráĺ, Viskot. Vyloučení: 4:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 257. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.
B R N O - Žďárští hokejisté vstoupili do utkání na brněnském ledě výborně, když si dokázali vytvořit dvoubrankový náskok. Ačkoliv o něj v průběhu druhé třetiny přišli, dokázali se otřepat a po divoké přestřelce dojít pro vítězství.

Reportáž

Do vedení mohl hned v úvodu jít Žďár, když z pravého kruhu nastřelil tyčku David Čermák. Netrvalo to ani pár desítek sekund a přece jen se Plameny radovaly z vedoucí branky. Přesnou přihrávkou našel u vzdálenější tyče David Čermák najetého Lukáše Bureše, který neměl problém dostat puk do odkryté branky. Pěknou souhru sehráli žďárští hokejisté i ve třinácté minutě, kdy Gregar poslal puk zpoza branky před brankoviště a propašoval ho bližší tyči Slavomír Kadleček. V závěru prvního dějství měli hosté několik dalších šancí, ale Šembera se zejména proti Prokšovi vytáhl. Snížit mohl Havlát, který se proháčkoval až do samostatného zakončení, ovšem i tentokrát Sláma Plameny podržel.

V páté minutě druhé třetiny v probíhající přesilové hře Komety zakončoval na pravém kruhu z první Krejčí, ale Sláma byl znovu pro hosty oporou. Poprvé kapituloval v sedmadvacáté minutě, kdy se na modré čáře opřel do puku z první Aleš Trnka a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Srovnáno bylo o pět minut později, když ve vlastním oslabení vyhrál vhazování Kamil Brabenec přesně na hůl Roberta Havláta, který svižnou střelou prostřelil Slámu. Štěstí zpět na hostující stranu se obrátilo chvilku po vyrovnání, když se z úhlu prosadil Petr Štěpánek. Netrvalo dlouho a v 34. minutě Plameny znovu vedly, když se střela od modré odrazila zpoza branky přesně na hůl Radima Prokopce a ten dorazil do sítě. S brankami se roztrhl pytel, neboť o minutu později se krásně prosadil Hasoň a Kometa byla znovu v kontaktu.

Dvoubrankové vedení si žďárští hokejisté vzali zpět v 46. minutě. Po rychlé kombinaci zakončoval z mezikruží Šimon Malenovský a prostřelil Šemberu. Kometa poté zabrala a vybojovala přesilovou hru pět na tři. První přesilovková formace znovu úřadovala, když šikovnou přihrávku k tyči zužitkova Robert Havlát. Vyrovnat se ale domácím hokejistům nepodařilo, naopak Plameny znovu odskočily na rozdíl dvou branek. Skákavý kotouč před brankovištěm nasměroval přesně za záda Šembery střelou nad beton Lukáš Bureš. Rozhodně ale nebylo rozhodnuto, v další přesilové hře domácích využil odraženou střelu Kučery od zadního mantinelu Patrik Moskal, který měl před sebou odkrytou branku a snížil. Minutu před koncem si brněnští hokejisté zahráli jedenáctou přesilovou hru, ovšem Slámu nepřekonali a vítězství sí odvezli hosté.