KBB - ZNS 3:4 - Plameny i v okleštěné sestavě dokázaly získat tři body

Zveřejněno 01.12.2021 | Redakce, Andrea Harmuthová, foto: Martin Kocourek
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
20., středa 1.12.2021
Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou KBB - ZNS
Kometa Brno "B": Slavíček (Šembera) – Trnka, Kučera, Kališ, Švejda, Studený, Jeřábek – Moskal, Krejčí, Vašíček, Havlát, Brabenec, Pigl, Mokrohajský, Škvrně, Krejčiřík.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Půža, Macek, Pleva, Vašíček, Čermák J., Pražák - Čermák D., Wasserbauer, Kovářů, Gregar, Jícha, Štěpánek, Prokopec, Malenovský, Štola, Procházka
Branky a nahrávky: 2. Mokrohajský (Vašíček, Švejda), 25. Studený (Škvrně, Kučera), 26. Kališ (Brabenec, Havlát) – 6. Čermák (Půža, Kovářů), 11. Čermák (Kovářů, Půža), 22. Štěpánek (Čermák, Půža), 34. Štěpánek (Gregar). Rozhodčí: Grygera - Kleprlík, Štěrba. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 182. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.
Zápas 20. kola druhé ligy skupiny Východ přinesl již od jeho začátku velice zajímavý souboj. Skóre sice otevřeli domácí, Plamenům se ale brzy podařilo srovnat a dokonce i o dvě branky odskočit. Kometa však dokázala skóre ve druhé části vyrovnat, ale ještě v témže periodě dokázali naši hokejisté, díky Petru Štěpánkovi, překlopit skóre na svoji stranu. V závěru si vytvořil B-tým Komety tlak, ale gól nepadl, a to i díky výbornému Jiřímu Slámovi, který předvedl v celém utkání velice spolehlivý výkon. Plameny si tak připisují další tři body do tabulky a v dalším utkání přivítají na Bouchalkách nepříjemnou Kopřivnici.

Reportáž

Zápas nabral hned na začátku rychlé tempo. Kometa otevřela utkání ve třetí minutě, kdy se z mezikruží krásně trefil Róbert Mokrohajský a kotouč mu propadl za hostujícího brankáře. Šanci navýšit vedení měli modrobílí, když si Štěpán Kučera dobruslil až před branku. Spoluhráči ale jeho přihrávku nezpracovali. Za to Plamenům se dařilo a do pěti minut srovnaly skóre, kdy Slavíčka překonal David Čermák. Stejnému hráči se brzy podařilo dostat hosty do jednobrankového vedení. Kometa v této části hry ztratila tempo a na puku byl především Žďár. Ke konci první části měli domácí šanci srovnat v nabídnuté přesilovce, ale neúspěšně. Naopak je hodně podržel Slavíček, na kterého šlo několik nebezpečných střel z bezprostřední blízkosti.


Druhá perioda začala lépe pro hosty, kteří hned v jejím úvodu navýšili své vedení. Tvrdou ranou propálil Slavíčka Petr Štěpánek. Modrobílým se podařilo vstřelit kontaktní branku až v početní výhodě, kdy se za Kometu trefil Adam Studený. Krátce na to vstřelili domácí vyrovnávací branku. Od modré se napřáhl bývalý Plamen Jiří Kališ a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Velkou šanci měl hostující Jícha, který si najel před Slavíčka, jeho střelu si ale domácí gólman pohlídal. Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Robert Havlát, trefil ale pouze boční tyč. Plameny tento pokus potrestaly brankou a druhý gól v tomto utkání si tak připisuje Petr Štěpánek, který pálil z první. Následující oslabení modrobílí ustáli. V závěru třetiny zamkla Kometa Žďár v jejich obranném pásmu, ale gól z toho nepadl. Do šaten tak šli domácí s jednogólovým mankem.


V posledním dějství měla Kometa šanci srovnat při hře pět na čtyři. Do šance se dostal Robert Havlát, ale Sláma jeho střelu viděl. Ani situace dva na jednoho, do které se dostal Škvrně s Krejčiříkem nepřinesla kýženou branku. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. Všechny pokusy Brňanů Sláma vychytal. V závěru třetiny si domácí vytvořili tlak na branku, ale žádná střela neskončila v síti hostujícího gólmana. Modrobílí tak jednobrankový náskok Plamenů nestáhli. Ti tak prolomili sérii domácích výher Komety a z Brna odváží tři body.

 

Ohlasy po utkání

Kamil Brabenec (HC Kometa Brno B): Dali jsme do toho všechno, ale dělali jsme dětské chyby, které by se v této fázi už stávat neměly. To vítězství jsme jim darovali. Moc nás to mrzí, bojovali jsme, ale za chyby se musí platit.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): K zápasu jsme přijeli ve slepované sestavě, protože některé kluky máme kvůli probíhajícímu očkování mimu hru. Třetí lajna tak byla v podstatě juniorská, třeba Procházka si v utkání odbyl premiéru mezi muži. Po té delší pauze, kdy jsme dva předchozí duely museli vynechat, bylo znát, že jsme se v prvních deseti minutách trošku rozkoukávali. Trvalo nám, než jsme se do hry dostali, naše bruslení, ale i kombinace, nebyly úplně ideální. Postupně ale šel náš výkon nahoru. Trošku mě mrzelo, že jsme se dostali do vedení 3:1, ale během půlminutky jsme dovolili domácím vyrovnat. Naštěstí jsme tlak domácích ustáli a vrátili se znovu do vedení. Ve třetí třetině už to kluci taktickým výkonem dokázali uhrát. Zapomenout bych nechtěl ani na výborný výkon Jirky Slámy v naší svatyni, jemuž zápas neskutečně sedl. V důležitých okamžicích nás výbornými zákroky podržel. Někdy jsme možná měli trošku štěstí, ale šli jsme tomu naproti.