VAL - ZNS 7:4 - Plameny ve 3. třetině ztratily slibně rozehrané utkání

Zveřejněno 14.12.2019 | Tomáš Masař
Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 14.12.2019
Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák J. I.)– Holiš, Ďurkáč, Baroš, Weintritt, Běhal, Hryciow – Slovák J. II., Seidler, Dvořák (C), Daněk (A), Vávra, Romančík, Pořízek, Andris, Martiník (A), Vaněk, Paťava
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva (C), Veleba, Spálovský, Kališ, Lojek, Bureš – Kadleček, Medek, Adam, Prokš (A), Kovářů, Ferda, Wasserbauer (A), Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Heinrich
Branky a nahrávky: 23. Martiník (Vávra, Běhal), 28. Běhal (Pořízek, Romančík), 41. Dvořák (Seidler, Weintritt), 50. Dvořák (Seidler), 54. Weintritt (Hryciow), 59. Seidler (Weintritt), 60. Dvořák (Romančík, Ďurkáč) – 21. Adam (Pleva, Gregar), 29. Kovářů (Bureš, Heinrich), 33. Heinrich (Kovářů), 33. Kadleček (Medek, Lojek). Rozhodčí: Šudoma – Kučera, Blažek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:20 (11:6, 18:11, 18:3). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 7:4.
K velice důležitému utkání dnes žďárští hokejisté odcestovali do Valašského Meziříčí. Pokud se chtěli přiblížit soupeřům na místech zajišťujících postup do play-off, potřebovali na Bobří hrázi bezpodmínečně bodovat. Dlouhou dobu to dokonce vypadalo, že by si svěřenci trenéra Hamana mohli odvézt všechny tři body. Po 40 minutách svítilo na ukazateli skóre 2:4 pro Plameny. V třetí třetině však domácí Bobři skóre otočili a svoji místy až drtivou střeleckou převahu přetavili v 5 gólů, a nakonec tak zvítězili 7:4.

Reportáž

Série neúspěchů v posledních zápasech obě mužstva poznamenala a na ledě bylo jednoznačně patrné, jak velkou důležitost oba týmy dnešnímu utkání přikládají. Vzhledem k tomu, že bodové rozestupy na posledních místech zajišťujících play-off jsou minimální, znamená vlastně každý vzájemný zápas mezi soupeři z těchto pater ligové tabulky souboj o 6 bodů. I proto první třetina utkání spíše než hokejovou krásu nabídla boj na bruslích. V kolonce gólů svítily po první části dvě nuly, zato na obou trestných lavicích bylo poměrně rušno. Zvláště na konci třetiny měli v boxu trestoměřičů co dělat, když si během posledních 40 vteřin první periody na trestnou lavici šli sednout hned tři domácí hráči.


Na začátku druhé třetiny tak Plameny disponovaly ještě 80 vteřinami dvojnásobné početní výhody, kterou na konci 21. minuty po přihrávkách Martina Plevy a Martina Gregara využil Dominik Adam - 0:1. Domácí Bobři však poměrně rychle zareagovali a v čase 22:46 srovnal po souhře Vávry a Běhala Ondřej Martiník - 1:1. Přesně o dvě minuty později byl na 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí vyloučen žďárský Prokš. Skoro tři minuty se hostujícím hráčům ve čtyřech dařilo vzdorovat domácímu útočnému komandu, nakonec ale v čase 27:41 Čápa za asistencí Pořízka a Romančíka překonal Jiří Běhal - 2:1. I Plameny však našly velice rychle odpověď na domácí vedení. Jen o 45 sekund později se z vyrovnání radoval Ondřej Kovářů, nahrávali Lukáš Bureš a Aleš Heinrich - 2:2. V 33. minutě pak přišla pro domácí fanoušky ledová sprcha. Nejprve si v čase 32:07 prohodili role Aleš Heinrich a Ondřej Kovářů a prvně jmenovaný posunul mužstvo zpod Zelené hory opět do vedení - 2:3. Jen o 11 vteřin později se svěřenci trenéra Hamana mohli radovat znovu, po ose Martin Lojek - Robin Medek doputoval puk až ke Slavomíru Kadlečkovi, který zvýšil náskok Plamenů již na dva góly - 2:4. V čase 34:18 navíc měli hosté výhodu trestného střílení, ale Martinu Gregarovi tentokrát zůstala gólová radost odepřena. I tak mohli jít do kabin mnohem spokojenější hosté ze Žďáru.
Tato spokojenost jim bohužel nevydržela příliš dlouho. Hned po 31 sekundách třetí třetiny Čáp kapituloval po ráně Petra Dvořáka, kterému nahrávali Seidler a Weintritt, a rázem to bylo jen o jeden gól - 3:4. V polovině 47. minuty byl vyloučen za držení hole žďárský Dominik Adam, ale Plameny těsné vedení uhájily. Na konci 50. minuty si ale Petr Seidler s Petrem Dvořákem gólovou souhru zopakovali a druhý jmenovaný srovnával na 4:4. Rozhodující chvíle přišla v 54. minutě. Nejprve byl hostující Adam Spálovský vyloučen na 2 minuty za hákování a domácí se díky souhře obránců dostali po dlouhé době zase do vedení. Jiřímu Weintrittovi na pátý gól v Čápově síti nabíjel Martin Hryciow - 5:4. Na konci 58. minuty byli za hrubost současně vyloučeni domácí Pořízek a hostující Chlubna. Trenéři Plamenů se následně rozhodli sáhnout ke hře bez brankáře, ale domácí tento risk potrestali, když v čase 58:51 Weintrittovu přihrávku zužitkoval Petr Seidler - 6:4. Zmar žďárských hokejistů pak o 10 vteřin později dokonal Petr Dvořák, jenže po přihrávkách Romančíka a Ďurkáče potřetí v zápase pokořil Čápa a završil tak hattrick - 7:4. Tímto skóre také zápas skončil a Plameny tak z Bobří hráze odjíždějí s prázdnou.
 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Kvůli koloně na D1 jsme do Valašského Meziříčí přijeli až 35 minut před začátkem utkání. Bez rozcvičení jsme odehráli parádní dvě třetiny a paradoxně jsme zkolabovali ve třetí třetině.“