Výlet do Opavy skončil pro Žďár žalostně

Zveřejněno 28.09.2019 | Aneta Krčálová
Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 28.9.2019
Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
Slezan Opava: Daňa (Svoboda) – Zdeněk, Zouhar, Chalupa (A), Ševěček, Šindelář, Peslar, Fědor – Kovařík, Malina, Štindl, Peterka, Rousek, Herman, Šmíd, Tomi, Wolf (A), Zelenkov, Černý (C), Pělucha, Hendrych
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (46. Čáp) – Wasserbauer (A), Kadleček, Koželuh, Pleva (C), Adam, Kolda, Černohorský – Gregar, Knap, Kunstmüller, Prokš (A), Bureš, Jícha, Kovářů, Heinrich, Ferda
Branky a nahrávky: 7. Rousek (Herman, Šindelář), 7. Peslar (Wolf), 17. Štindl (Zdeněk), 32. Zelenkov (Hendrych), 36. Zelenkov (Zdeněk), 47. Šindelář (Rousek, Herman), 58. Rousek (Malina), 60. Tomi – 35. Kovářů (Gregar), 35. Kunstmüller (Wasserbauer), 37. Prokš (Pleva), 56. Kunstmüller (Prokš, Wasserbauer). Rozhodčí: Šudoma – Rychlý, Kořistka. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
První třetina nepřinesla pro Žďár ani jeden gól. Ve druhé třetině Žďár přehrál Opavu. Ve třetí třetině zhasly všechny naděje Plamenů.

Reportáž

Do zápasu naskočili domácí hráči aktivněji, ale už ve třetí minutě se nezapomněli ozvat hosté a žďárský hráč Bureš měl obrovskou šanci, nicméně proti domácímu gólmanovi neobstál. Na konci páté minuty se domácí dostali do přečíslení a hráč Opavy Petr Wolf trefil tyč. Po této šanci fauloval hráč žďárského týmu Pleva a dostal dvě minuty za hákování, pár vteřin poté byl vyloučen další hráč žďárského týmu Černohorský na dvě minuty za podražení. Domácí vstřelili první branku zápasu a dal ji Tomáš Rousek – 1:0, domácí nepřestávali tlačit ve svých přesilových hrách a dali další gól, který vstřelil Jakub Peslar – skóre 2:0. Následovalo další vyloučení Plamenů – Gregar dostal dvě minuty za podražení. Opavský hráč Štindl byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Tři minuty před koncem první třetiny se Opava dostala do třígólového vedení, a to zásluhou Jana Štindla – 3:0.
Na začátku druhé třetiny byli hosté aktivnější, ale šanci, kterou měli, promarnili. Vyloučený opavský hráč Herman dostal dvě minuty za sekání. Žďár svou přesilovku nevyužil. Další vyloučený hráč Adam na straně hostů dostal dvě minuty za podražení. Opavský hráč Hendrych dostal dvě minuty za pozdní dohrání. Ve 32. minutě dává opavský hráč Gleb Zelenkov další gól – stav 4:0. Ve 35. minutě se Žďár nadechl k odporu a vstřelil dvě rychlé branky po sobě. První dal Ondřej Kovářů, druhou Luboš Kunstmüller. Stav zápasu 4:2. Pouhou minutu nato se opět ozval opavský tým a branku vstřelil hráč Gleb Zelenkov – 5:2. Ve 37. minutě dal gól žďárský hráč Marek Prokš, čímž koriguje skóre na 5:3.
Na začátku třetí třetiny byl opět aktivnější hostující tým, avšak ve 46. minutě opavský hráč Hendrych ujížděl sám na bránu, nedokázal zakončit a srazil se s hostujícím gólmanem Slámou. Sláma se po srážce zranil a nahradil ho Čáp. Ve 47. minutě Opava dala další branku, kterou vstřelil Jiří Šindelář – 6:3. V 53. minutě vznikla potyčka a hráči obou týmů byli vyloučeni za hrubost. V 55. minutě přišlo vyloučení v týmu Opavy, Herman dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Žďár přesilovou hru využil k dalšímu gólu, který dal opět Luboš Kunstmüller – 6:4. Na konci 58. minuty dal opavský hráč Tomáš Rousek gól do prázdné branky – 7:4. A na závěr přidala Opava další gól, který dal Vojtěch Tomi – konečný stav zápasu 8:4.
 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Výsledek je pro nás krutý, každý zápas vydržíme hrát víc a víc minut dobrý hokej, bohužel bez vstřelených branek. Utekl nám začátek, kdy jsme dostali dva góly v oslabení a museli jsme celý zápas dotahovat. Po individuálních chybách jsme soupeři darovali vedení 3:0. Sice jsme místy tlačili, ale nedávali jsme branky. Sedmá branka pak padla při power play a ten osmý už neřeším, protože to bylo třicet sekund do konce a na hráčích byla vidět frustrace a nekoncentrovanost.“