Ve vyrovnaném utkání nakonec Plameny vydřely na ledě Tábora tři body

Zveřejněno 23.02.2019 | Tomáš Masař
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
41., sobota 23.2.2019
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Novák (Lekeš) – Havran, Košař, Skočovský, Černý (A), Duben. Bouška, Raiterman, Pechánek – Heřman (A), Kadilák, Syrovátka, Škrdleta, Blažek (C), Březina, Pípal, Dančišin, Drda, Prášek, Sladkovský
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Půža, Váňa, Lojek, Pleva (C), Peslar – Kovářů, Prokš, Filip, Bureš (A), Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík (A), Panna, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 6. Sladkovský (Černý, Havran) – 3. Pleva (Kadlec, Panna), 44. Prokš (Peslar, Wasserbauer), 57. Pleva (Kovářů), 60. Wasserbauer (Pleva, Kuřítko). Rozhodčí: Čáp David – Šimánek Petr, Hnát Stanislav. Vyloučení: 5:8, navíc Heřman (TAB) OT 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 675. Střely na branku: 29:35 (11:12, 7:12, 11:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Velmi důležitý zápas dnes odehráli žďárští hokejisté na ledě Tábora. S vědomím, že každý bod může hrát klíčovou roli pro postavení v tabulce se proti bez nervů hrajícím domácím prosazovali velice těžce. Nakonec se jim ale ve třetí třetině podařilo odpor Kohoutů zlomit a udržet si druhé místo v tabulce.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Vstup do utkání se Plamenům podařil na jedničku. Hned v polovině třetí minuty je poslal do vedení kapitán Martin Pleva, který využil nahrávek Jakuba Kadlece a Ondřeje Panny - 0:1. O minutu později šel ale hostující kapitán na trestnou lavici, a přestože domácí přesilovou hru nevyužili, podařilo se jim vyrovnat. Jen sekundu poté, co se Pleva vrátil na led, se po asistencích Kamila Černého a Martina Havrana radoval Lukáš Sladkovský - 1:1. Přestože domácím Kohoutům již play off uteklo a hráli tak poslední zápas sezóny, byli žďárskému favoritovi více než důstojným soupeřem. Po většinu první třetiny byla hra vyrovnaná a na domácích borcích rozhodně nebylo znát, že jim již o nic nejde. Naopak Plameny hned několikrát zle potrápili a žďárský Sláma se v brance rozhodně nenudil. Do kabin se i tak šlo za smírného stavu.

Ve druhé třetině se větší hlad Plamenů po bodech odrazil v mírné střelecké převaze, ale domácí stále odolávali a sami také několikrát zahrozili. Skóre bylo stále vyrovnané a Kohouti dokazovali, že hokej hrát rozhodně nezapomněli a rozhodně nechtěli prodat svoji kůži (a peří) lacino. Rozhodnout tak musela závěrečná třetina.

V poslední periodě se konečně projevila větší motivace hostujících hráčů, kterým se podařilo domácí Kohouty zlomit. První krůček k vítězství žďárští hokejisté učinili v čase 43:52, kdy se po souhře Jakuba Peslara a Jana Wasserbauera prosadil Marek Prokš - 1:2. V závěrečných minutách se pak Plamenům podařilo využít nedisciplinovanosti domácích a zvýšit své vedení. Nejprve vyloučení domácích využil na začátku 57. minuty opět Martin Pleva, nahrávku si připsal Ondřej Kovářů - 1:3. V poslední minutě pak při dalším vyloučení domácího hráče skóre pečetil Jan Wasserbauer, kterému asistovali Martinové Pleva a Kuřítko - 1:4.

 

Ohlasy po utkání

Miloslav Čech (asistent trenéra Hockey Club Tábor):
„V závěru jsme si trochu pošramotili dobrý výsledek s jasným favoritem. Do utkání jsme vstoupili velmi slušně. Samozřejmě o Žďáru víme, co je za mužstvo a jakým způsobem hraje, ale docela jsme přečetli některé fáze jejich hry. Ovšem kvalita stála jednoznačně na straně Žďáru a konečný výsledek 1:4 není až tak špatný, protože třeba v prvním zápase ve Žďáru jsme dostali 8 gólů a věděli jsme jaký "veletrh" Žďár umí zahrát. Takže bych to závěrem zhodnotil tak, že jsme v závěru ztratili slušný výsledek. Samozřejmě Žďáru chceme popřát hodně úspěchů v play off a aby hokej u vás šel pořád takhle nahoru, protože letošní sezóna od vás byla výborná."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Pro mě velice cenná výhra, protože po dvou třetinách to byl z mého pohledu vyrovnaný zápas. Domácí hráli velice dobře, my ale také. My jsme museli vyhrát, a proto jsme to měli těžší. Tentokrát ale musím říci, že se pan rozhodčí pouštěl nesmyslně do hry. Nicméně musím poděkovat klukům, protože ten závěr jsme zvládli a ve třetí třetině jsme si za tím šli a myslím si, že jsme si vítězství zasloužili."