Vánoční Kohout odporoval, ale nakonec skončil na talíři Plamenů

Zveřejněno 19.12.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
27., středa 19.12.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Wasserbauer
Tábor: Novák (Dudáček) – Havran, Šafář, Adam, Skočovský, Dvořák, Hajič, Bouška – Adamec, Blažek, Březina, Drda, Pípal, Zayml, Hrala, Prášek, Pechánek, Sladkovský
Branky a nahrávky: 4. Bureš (Wasserbauer, Čermák), 6. Hasoň (Kovářů, Pleva), 33. Čermák (Kolda), 33. Kunstmüller (Kuřítko, Stehlík), 35. Wasserbauer (Peslar), 42. Peslar (Lojek) – 57. Drda (Zayml, Blažek). Rozhodčí: Reich – Musil, Komínek. Vyloučení: 6:8, navíc Jícha OK, Lojek 10 OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 592. Střely na branku: 37:35 (18:10, 9:11, 10:14). Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Poslední utkání v roce 2018 bylo pro žďárské hokejisty poměrně zrádné, neboť museli splnit roli favorita. To se povedlo poměrně hladce, alespoň z té výsledkové stránky. Jinak se Tábor snažil odporovat jak mohl, ale na domácí Plameny to zdaleka nestačilo.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Žďárským hokejistům se vstup do utkání vydařil. Tábor totiž nevěděl moc kde jim hlava stojí a brankář Novák si připsal během prvních pár minut možná i desítku prvních zásahů. Z úvodního tlaku rovněž i zapršelo. Střelu Wasserbauera urputně dorážel Lukáš Bureš, jemuž se na druhý a možná až na třetí pokus podařilo dostat puk za záda hostujícího brankáře - 1:0. Radost na Bouchalkách zdvojnásobil o dvě minuty později Jan Hasoň, jenž zavezl puk do pásma, předal ho Ondřeji Kovářů a ten mu krásným pasem nahrál kotouč před Nováka. Střelci branky stačilo jen tečovat puk mimo jeho dosah - 2:0. Tábor se pak z úvodního tlaku otřepal a zasahovat několikrát musel i Sláma, ale více šancí se odehrávalo u branky Tábora. Velkou měl těsně před sirénou Peslar.

Ve druhé třetině pokračoval tlak žďárských hokejistů, ačkoliv sem tam zahrozil i Tábor. Z mezikruží například pálil Peslar, ale Novák znovu Tábor podržel. Ve třiatřicáté minutě už ale nestačil na střelu Davida Čermáka, jenž od kruhu právě hostujícího brankáře překvapil - 3:0. O čtyřicet sekund později předal krásně puk Martin Kuřítko před Nováka Luboši Kunstmüllerovi, jenž z první Nováka prostřelil počtvrté - 4:0. Plameny byly při chuti, navíc Tábor odpor lehce povolil. Do odraženého kotouče se od modré čáry opřel Jan Wasserbauer a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 5:0. Dobrou šanci měl i Prokš, ale z mezikruží trefil obránce Tábora.

Plameny hned ze začátku nenechaly nikoho na pochybách, že by se schylovalo k dramatu. Od modré čáry totiž Nováka prostřelil a vše co stálo před ním Jakub Peslar - 6:0. Zbytek utkání se již dohrával z povinnosti. Tábor s vědomím, že už nemá co ztratit začínal zlobit a odměnou mu za to byl, alespoň čestný gól tři minuty před koncem. Před brankoviště se dokázal prosadit Jakub Drda - 6:1.

 

Ohlasy po utkání

Miloslav Čech (asistent trenéra HC Tábor):
„Jednoznačné utkání i výsledek. Domácí měli větší kvalitu, jeli jsme sem oslabení a někteří na to tady koukali, co se to vůbec děje. Ze začátku nás soupeř opravdu tlačil. Za stavu 2:0 to vypadalo, že by to mohlo jít, ale bylo to hodně tím, že se domácí uspokojili. Měli jsme tam i nějaké šance, ale jakmile Žďár odskočil, nás to definitivně zlomilo. Zbytek utkání se už dohrával."

Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Povinné tři body, byli jsme favorité a to musíme přijmout. Škoda, že ve třetí třetině to byla bramboračka ze strany rozhodčího, osobními tresty si respekt nevytvoří. Diváci by viděli více branek, takhle se to pouze dohrávalo. Zápas nebyl jednoduchý, protože soupeř se semknul a právě pro nás se v takovém zápase může projevit na hokejkách mírná nervozita."

Fotogalerie