V Orlové musely Plameny otáčet, na dalekou cestu domů balí tři body

Zveřejněno 03.11.2018 | Ondřej Krásný
Orlová SKLH Žďár nad Sázavou
15., sobota 3.11.2018
Orlová - SKLH Žďár nad Sázavou ORL - ZNS
Orlová: Svoboda - Janiczek, Kropka, Spálovský, Szturc, Štěpánek, Šendeera, Ballner, Smrčka, Kuťák, Sladkovský, Flok, Šmíd, Kovařík, Klíma, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal - Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar - Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 10. Janiczek (Klíma, Kovařík), 12. Sladkovský (Štěpánek, Kuťák), 34. Kuťák (Sladkovský, Akhmetianov), 57. Akhmetianov (Kuťák, Spálovský) – 24. Stehlík (Prokš), 34. Půža (Franek, Kunstmüller), 36. Kuřítko (Kovářů, Gregar), 47. Kuřítko (Peslar), 53. Koželuh (Wasserbauer, Peslar). Rozhodčí: Dufka - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 237. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5.
O R L O V Á — Dlouhá cesta v autobuse udělala své a první třetina žďárským hokejistům zrovna dvakrát nevyšla. Během ní dvakrát inkasovali a měli čtyřicet minut na obrat. Ten se jim podařil dokonat ve třetí třetině. Tři body z daleké cesty tak budou chutnat určitě výborně.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Úvod utkání žďárským hokejistům moc nevyšel, protože po deseti minutách hry se aktivní Orlová dostala do vedení. Loubala totiž prostřelil od modré čáry přesnou ránou David Janiczek - 1:0. Únavu z dlouhé cesty Plameny nevyjezdily ještě ani poté, protože v přesilové hře využil přihrávky Štěpánka do poloprázdné branky Lukáš Sladovský - 2:0. Do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Orlové, ačkoliv velkou šanci měl Kališ, jenže proti Svobodovi v brance domácích neuspěl.

Naopak druhé dějství vyšlo daleko lépe hostům, kteří se již po čtyřech minutách radovali ze snižující branky. Přihrávku Marka Prokše využil pohotovou střelou Ondřej Stehlík - 2:1. Po vyloučení na obou stranách vyrovnal stav zápasu Václav Půža a začínalo se na novo - 2:2. Po čtyřiceti sekundách ovšem Orlová znovu získala vedení. Loubala překonal po povedené akci domácích Filip Kuťák - 3:2. Druhá třetina byla velice bohatá na branky, protože Plameny ještě před druhou sirénou srovnaly, když přesilovou hru využil Martin Kuřítko - 3:3.

Ve třetí třetině si žďárští hokejisté došli pro obrat v zápase. Ačkoliv přesilovou hru Plameny nevyužily, krátce na to přidal svoji druhou branku v dnešním zápase Martin Kuřítko - 3:4. Vůbec poprvé se tak hosté dostali v utkání do vedení a klíčové bylo, že se jim ho podařilo zdvojnásobit. První branku v letošní sezoně, za to opravdu důležitou zaznamenal obránce Aleš Koželuh - 3:5. Domácí Orlová však nesložila zbraně a těsně před koncem utkání se dočkala snižující branky, kterou zajistil Arslan Akhmetianov - 4:5. V závěrečné powerplay Plameny v čele s Loubalem domácím pokusům odolaly a na dalekou cestu zpět domů se vydají s třemi body a prvním místem v tabulce.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Pěkný zápas, připravovali jsme se na široké hřiště, co tady v Orlové je. Domácí byli hodně brusliví, měli tam jednu lajnu z Frýdku-Místku, což bylo hodně znát. Výborně zachytal brankář Loubal, musím říct že chytal fakt dobře. Trochu jsme zaspali začátek zápasu, ale pak jsme se s tím srovnali a myslím, že jsme o ten jeden gól byli lepší."