Plameny na Kohouty nestačily a z Tábora se vrací s prázdnou

Zveřejněno 22.11.2014 | mk
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
14., sobota 22.11.2014
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Klestil – Černý, Liška, Hlaveš, Heršálek, Kanov, Kříž, Dvořák – Kratzer, Mařík, Seidl – Kellner, Zayml, Kolomý – Boháč, Mrkvička, Blažek – Barbora
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (46. Vlach) – Vítek M., Staněk, Pleva, Pilný, Kolda, Smejkal – Padělek, Kaňka, Krupka – Gregar, Kunstmuller, Plachý – Vítek D., Man, Štěpánek – Hron
Branky a nahrávky: 1. Krätzer (Seidl), 22. Krätzer (Seidl), 33. Blažek (Dvořák), 46. Krätzer (Boháč, Mařík) – 49. Kolda, 60. Vítek D. (Gregar)
Rozhodčí: Pražák – Dančišin, Matějček
Vyloučení: 6:7 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 1272
Střely na branku: 30:28 (10:11, 8:10, 10:9)
Průběh utkání: 4:0, 4:2
T Á B O R – Po více než měsíci a úspěšné pětizápasové sérii, odcházeli hokejisté SKLH dnes z ledu se sklopenými hlavami a bez jediného bodu. Domácí Tábor šel v úvodní třetině do dvoubrankového vedení, které navýšil ve druhé a třetí až na 4:0. Plameny sice dokázaly dvěma trefami stav korigovat, ale na větší zdramatizování výsledku již nebylo dost času.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Plameny přijely do Tábory posílené o svého odchovance Petra Štěpánka, který byl na střídavý start uvolněn z Jihlavy a do červenobílého dresu se letos oblékl poprvé. Ale ani tento urostlý a důrazný forward nepomohl žďárskému celku k importu bodů z jihu Čech na Vysočinu.

Hned v úvodu zápasu si Žďárští zahráli přesilovku po faulu Černého, ale k výraznějšímu ohrožení táborské branky se nedostali. Stejnou možností pohrdli také domácí v osmé minutě. Ti si ovšem spravili chuť po jedenácti minutách hry, když po nahrávce Seidla z poza branky, otevřel skóre Jakub Krätzer - 1:0. V 17. minutě měl na hokejce vyrovnání Krupka, ale tváří v tvář Klestilovi neuspěl. Po dvaceti minutách tak odcházely Plameny do kabiny s jednobrankovým mankem.

Místo vyrovnání, ale přišla hned po minutě druhé třetiny studená sprcha. Žďárská obrana vyrobila hrubku a nabídla Jakubu Krätzerovi druhou branku – 2:0. Zajímavou možnost korekce nepříznivého stavu dostali hosté ve 27. minutě, když si zahráli téměř minutovou přesilovku pět na tři.

Ale ta ke snížení nevedla a tak přišel trest. 33. minuta přinesla přečíslení Kohoutů dva na jednoho a po Dvořákově přihrávce si připsal svůj premiérový gól za „A“ tým junior David Blažek - 3:0. Stejný hráč mohl v podobné situaci skórovat znovu o dvě minuty později, ale Sláma se blýskl skvělým zákrokem. Po dvou třetinách odcházeli Žďárští z ledu již s tříbrankovou ztrátou a naděje na zisk bodů klesaly na dno Jordánu.

Naději a kontaktní branku zmařil Plamenům po půl minutě závěrečné dvacetiminutovky vynikající Klestil, který znovu vychytal Krupku. Naopak čtvrtou ránu uštědřil po pěti minutách Sobotkovu týmu opět Jakub Krätzer, jenž se trefil hned po Boháčem vyhraném buly a dovršil hattricku – 4:0. V tu chvíli opustil žďárskou branku Jiří Sláma a nahradil jej Václav Vlach

Jiskřičku naděje k zažehnutí Plamenů vykřesal Josef Kolda, který využil chybu Heršálka a prostřelil Klestila mezi betony – 4:1. A k rozhoření dostali hosté ideální příležitost v polovině závěreční třetiny, kdy znovu měli výhodu dvou mužů v poli navíc a tentokrát dokonce téměř celé dvě minuty. Jenomže ani tuto možnost žďárští nedokázali využít a ani se k vážnějšímu ohrožení Klestilovy branky nedostali.

Kohouti si pak již zodpovědně hlídali bezpečný náskok. Nijak se zvlášť dopředu nehrnuli, ale Plameny k žádnému zdramatizování zápasu nepustili. Za zmínku stojí snad jen pokus Padělka z mezikruží, ale puk v brance neskončil. To se povedlo až Davidu Vitkovi po Gregarově nahrávce dvě sekundy před závěrečnou sirénou (4:2), ale kromě kosmetické úpravy výsledku již tato branka nic podstatného neřešila.

Napravit nevydařený zápas bude mít Plachého parta příležitost již ve středu, kdy na Bouchalkách přivítá Nebezpečné Buldoky z Řisut.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Myslím, že celkově to dnes nebyl z naší strany tak špatný zápas, jak by se mohlo zdát. Udělali jsme ale několik individuálních chyb, kterými jsme soupeři pomohli ke třem gólům. Dělali jsme tam hrozné hrubky a námazy, které soupeř nekompromisně trestal. Navíc jsme udělali hrozně moc zbytečných faulů a podstatnou část první poloviny zápasu jsme hráli v oslabení. Nedokázali jsme ale také využít řadu velkých šancí, které jsme si vypracovali. Trestuhodně jsme zahodili dvě přesilovky 5 na 3. Tam nám chyběl větší pohyb, rychlé přihrávky a nějaký moment překvapení. Snad to bude ve středu lepší.“

.