Kolínský komplex opět nepřekonán

Zveřejněno 28.11.2010 | mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
18., neděle 28.11.2010
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Blažek - Nedbal, Drak, Procházka, Přibyl, Pýcha, Kubát - Malý, Musil, Skokan, Pomichálek, Morkes, Čtvrtečka, Pospíšil, Mejzr, Dulovec
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (14.Štrof) – Koželuh, Heřmanský, Pleva, Smejkal, R. Sobotka, Souček – Plachý, M. Sobotka, Vránek – Kunstmüller, Bukáček, Kočan – Kotlík, Dobiáš, Dítě, Janda, Vítek
Branky a nahrávky: 3. Skokan (Malý), 8. Musil, 14. Manhart, 25. Čtvrtečka (Manhart, Pýcha), 49. Malý (Musil, Skokan) - 15. Sobotka M. (Plachý).
Vyloučení: 9:10 navíc Dulovec (KOL) 10 min OT - Smejkal (ZNS) 5 min. + OK, Bukáček (ZNS)10 min OT a Souček (ZNS) 10 min. OT + OK
Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 530
Střely na branku: 29:30
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1
K O L Í N – Doufání žďárských fanoušků, že po střeleckém probuzení minulý týden, dokážou Plameny dnes také zlomit kolínské prokletí, trvalo jen pár minut. Kozlové brzy vedli 3:0, Žďárští dokázali kontrovat pouze jednou brankou a ve zbývajících dvou třetinách, si domácí vždy jednou trefou pojistili vedení.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Již tradiční pohled na výsledkovou tabuli se dnes naskytl divákům na kolínském zimním stadionu po skončení utkání. Pošesté v řadě v duelech mezi Žďárem a Kolínem svítilo na straně týmu z Vysočiny číslo jedna, na straně Kolína je to vždy vyšší číslovka a dnes měla hodnotu pět.

Kozlové začali na svém úspěchu pracovat hned od začátku. Již ve třetí minutě poslal kotouč poprvé za Slámova záda Lukáš Skokan po přihrávce Josefa Malého. Domácí přehrávali svého soupeře a v osmé minutě předvedl famózní individuální akci Pavel Musil, když nejprve prošel přes Součka a následně parádním blafákem zakončeným pod víko Slámovi branky zvýšil vedení Kolína na dvě branky. Zápas byl do značné míry ovlivňován častým vylučováním a to především na straně Žďáru. Rozhodčí si obzvláště v první třetině na hosty dost zasedl. Ve dvanácté minutě nabídl domácím rozhodčí dokonce dvojnásobnou přesilovku trvající déle než minutu.

Největší šanci získat tříbrankové vedení měl na hokejce domácí Skokan, ale nedokázal zamířit do úplně odkryté branky Žďáru. Hosté tak dokázali oslabení tří proti pěti ubránit. Ovšem pouhých čtyřicet sekund po jeho vypršení přeci jen Kozlové opět udeřili. Karel Manhart zachytil rozehrávku domácích a přesnou střelou pod horní tyč vyhnal Slámu z branky. V zápase udržela hosty první formace, když po nahrávce Jiřího Plachého střelou z kruhu snížil Martin Sobotka. Když dnes odjížděl náhradní brankář Vojtěch Štrof k prvnímu zápasu, zřejmě nečekal, že již v první třetině bude v ostré akci. Nutno říci, že si nevedl vůbec špatně a jeho výkon byl jedním z mála pozitivního na dnešním zápase. Ještě minutu před první sirénou dokázal vychytat kolínského Čtvrtečku v samostatném úniku.

Druhá třetina byla herně poměrně vyrovnaná. Žďárští se snažili snížit nepříznivý stav, ale jen těžko se prosazovali přes pozornou kolínskou obranu, výbornými zákroky jistil domácí tým brankář Blažek. Ani Kozlové nelenili a jen pasivně nebránili nadějný výsledek. V pětadvacáté minutě zopakoval svůj brejk Václav Čtvrtečka, avšak tentokrát již na Štrofa dokázal vyzrát. Ovšem ve třicáté třetí minutě vystřihl Vojtěch Štrof fantastický zákrok, když sebral stoprocentní šanci Musilovi. Domácí si pak důsledně hlídali bezpečné tříbrankové vedení a naděje Plamenů na obrat v zápase se stále více rozplývaly.

Závěrečná třetina bohužel pro hosty nepřinesla žádnou podstatnou změnu. Dokonce i Žďárští získali příležitost v podobě dvojnásobné přesilovky, ovšem nedokázali s ní naložit efektivně a zahodili tak asi poslední naději na zisk nějakého bodu z Kolína. Ve čtyřicáté třetí minutě se dopustil faulu Tomáš Smejkal, za který byl hodně přísně potrestán pěti minutami a vyloučením do konce zápasu. S jeho verdiktem nesouhlasil Martin Souček, který byl již evidentně podrážděný z předchozího přísnějšího měřítka rozhodčího na stranu hostů a nevybíravým způsobem zhodnotil jeho práci, což znamenalo, že putoval za Smejkalem do sprch. V závěru pětiminutové přesilovky dal výsledku definitivní podobu Josef Malý. Nikdo ze soupeřů již nedokázal znovu skórovat a tak skončil zápas čtyřbrankovým vítězstvím domácích Kozlů.

Přestože by dnešní úspěch na ledě neoblíbeného soupeře v Kolíně byl pro většinu asi překvapující, stejně většina fanoušků ve skrytu duše doufala v nečekané. Bohužel se tak nestalo a Plameny uzavírají první polovinu základní části na nelichotivém devátém místě a navíc je čekají ještě dva zápasy na ledě soupeře. Není však nic ztraceno, jsme teprve v půlce soutěže a na první polovinu tabulky ztrácíme pouze tři body. Věřme, že druhá půlka vyjde žďárskému SKLH lépe než ta první a nebudeme se muset o účast ve vyřazovacích bojích strachovat.