Také Kolín zůstává nedobytný

Zveřejněno 24.01.2010 | mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
32., neděle 24.1.2010
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Blažek - Nedbal, Poláček, Pýcha, Rejthar, Procházka, Přibyl - Skokan, Pomichálek, Malý - Pospíšil, Skokan, Pomichálek - Mejzr, Morkes, Kubát - Čtvrtečka, Musil, Beňovský
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Souček, Smejkal, Sobotka R., Doležal - Dítě, Bukáček, Kunstmüller - Suk, Dobiáš, Kotlík - Sobotka M.,Vránek, Mühlfait
Branky a nahrávky: 14. Poláček (Malý, Pomichálek), 32. Skokan (Kubišta), 42. Skokan (Kubišta, Malý), 43. Skokan - 57. Kunstmüller (Bukáček, Dítě)
Rozhodčí: Würtherle
Vyloučení: 12:10 navíc Pomichálek (KOL) a Souček (ZNS) 5min+do konce utkání a Nedbal (KOL) 10 minut OT Využití: 2:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 569
Střely na branku:
Průběh utkání: 4:0, 4:1
K O L Í N – Po středeční prohře s Kobrou nedokázali ani dnes žďárští hokejisté zlomit nepříznivou bilanci vzájemných zápasů a potřetí v letošní sezóně prohráli i s Kolínskými Kozly. Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a většinu první třetiny byli jasně lepším týmem, svoji herní převahu však nedokázali vyjádřit brankově a překonat výborného Blažka bylo nad jejich schopnosti. Zákonitě pak přišel trest, když se do první vážnější akce domácí dostali až ve čtrnácté minutě. Z toho byl sice jen faul a vyloučení, ale následnou přesilovku Kozlové proměnili a od té doby se chytli a herně se soupeři vyrovnali. V následujících třetinách pak domácí svůj náskok navyšovali vždy o jednu branku a své vedení si ohlídali až do závěrečné sirény. Nyní čekají žďárský SKLH dva domácí zápasy a tak věřmě, že domácí prostředí a podpora diváků pomůže Žďáru k bodovým ziskům.

Reportáž

Již po minutě hry se museli žďárští bránit v oslabení a činili tak velmi dobře a domácí prakticky k ničemu nepustili. Hosté se pak dostali do dobrého tempa a vzali na své hokejky aktivitu a režii hry. Domácí byli poněkud zaskočeni a nebyli schopni se dostat k ohrožení žďárské branky s výjimkou Pomichálkovi šance po chybné Vajnerově rozehrávce, kdy minul odkrytou branku. Ve slibných šancích se postupně vystřídali Mühlfait, Vránek, Kotlík a Bukáček. Žďárští diktovali tempo hry a zasypali Blažka jednou střelou za druhou, ale nebyli schopni jej překonat. K jedné z mála akcí se domácí dostali až ve čtrnácté minutě, kdy byl Morkes v šanci faulován a Kolín získal výhodu přesilové hry. Kozlům stačilo pouhých sedmnáct sekund. Pomichálek zpoza branky přihrál Malému, jehož střelu ještě Vajner vyrazil, ale na dorážku Tomáše Poláčka již nestačil. Od tohoto okamžiku se obraz hry otočil o 180 stupňů a naopak domácí v posledních minutách první třetiny zle zatápěli a Vajner se měl v brance co otáčet a díky jeho parádním zákrokům zůstalo až do první sirény skóre beze změny.

Druhá třetina byla poznamenána zvýšenou nervozitou na obou stranách a poměrně častým vylučováním. Hned v úvodu likvidoval Vajner další šanci Malého a následovalo několik šancí na obou stranách, ale oba brankáři se překonávali. Vyrovnávací branky dosáhl ve dvacáté osmé minutě Martin Sobotka, ale rozhodčí se rozhodl naprosto regulérní branku neuznat, jelikož se mu zdálo, že se puk odrazil od tyčky. Časomíra ukrojila minutu z druhé poloviny utkání a přišla další přesilová hra, početní výhodu tentokrát získali žďárští. Z výhody se však stala rázem nevýhoda, když útočící pětici ujel Lukáš Skokan a zvýšil Kolínský náskok na dvě branky. Vzápětí okořenila čím dál více nervóznější zápas vzájemná potyčka mezi Dítětem a Rejtharem a oba skončili na trestné lavici. Neuplynula ani minuta a na ledě se odehrála další šarvátka. Její aktéři Souček a Pomichálek však tentokrát putovali do sprch, neboť jejich počínání ocenil sudí tresty do konce utkání. Atmosféru utkání pak nezvládl kolínský Nedbal, který byl dvakrát po sobě vyloučen na dvě minuty za držení a sekání a po výbuchu vzteku vyfasoval i „desítku“. Téměř vůbec se nehrálo za standardního počtu hráčů na ledě, hra se kouskovala a málokteré přerušení hry před některou z branek se obešlo bez nějakého pošťouchání. Gólu se však již diváci nedočkali a po dvou třetinách hřálo jinak promrzlé fanoušky domácích, vedení Kolína 2:0.

Katastrofální nástup Žďáru do závěrečné časti, pak prakticky rozhodl osud utkání. Nejprve ve druhé minutě využil druhou z mnoha přesilovek opět Lukáš Skokan, který zužitkoval výbornou Kubištovu přihrávku. Přesně o minutu později dotáhl Lukáš Skokan do konce svůj hattrick a domácím získal komfortní čtyřbrankový náskok. Ten pak přinesl na jejich hokejky naprostý klid a pohodu, což nedovolovalo ani přes neutuchající snahu, žďárským zvrátit nepříznivý vývoj. Jediného čestného úspěchu se nakonec hosté dočkali. Přesilovou hru využil po asistenci Dítěte a Bukáčka Luboš Kunstmüller Do konce zápasu však zbývaly pouhé necelé čtyři minuty a to bylo již na jakékoli zdramatizování zápasu příliš málo. Ani na třetí pokus tak nedokázali svěřenci trenéra Benáka získat byť jediný bod na úkor kolínského rivala.