Kozlové roznesli Žďár na kopytech

Zveřejněno 06.12.2009 | mk, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
21., neděle 6.12.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Navrátil – Smejkal, Fibikar, Koželuh, Doležal, Sobotka R., Mühlfait, Šulc - Plachý, Sobotka M., Vránek - Dítě, Bukáček, Kunstmüller - Štěpánek P. Štěpánek R., Dobiáš, Havelka
Kolín: Blažek - Nedbal, Tondr, Pýcha, Přibyl, Kopecký, Hanzl, Malý, Pospíšil, Skokan, Kubišta, Pomichálek, Mejzr, Morkes, Kubát, Musil, Beňovský
Branky a nahrávky: 15. Dítě (Bukáček) - 12. Skokan (Nedbal), 14. Pospíšil (Nedbal), 29. Pomichálek (Morkes, Kubišta), 39. Hanzl (Kubišta, Pýcha), 47. Morkes (Kubišta, Musil), 51. Nedbal (Malý)
Rozhodčí: Kareš - Blažek, Zídek
Vyloučení: 8:12 navíc Dítě (ZNS) OT do konce utkání Využití: 0:2. V oslabení: 0:0
Diváci: 671
Střely na branku: 36:32
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci, kteří dnes přišli na Bouchalky očekávali, že domácí hráči předvedou výkon podobný jako v minulém domácím zápase proti Písku a vyprovodí hostující Kolín z ledu. Domácí hráči si však vzali vzor spíše ze středečního propadáku na pražské Kobře a i když jim nelze upřít určitou snahu, jejich hokejový výkon nebyl pro Kolínské Kozly těžkou překážkou k vysokému vítězství a zisku tří bodů. Žďárští fanoušci tak odcházeli ze stadionu hodně zklamaní a v hlavách se jim honily myšlenky a otázky na to co se stalo s týmem, který tak dobře vstoupil do soutěže a jenž někdy dokáže zahrát takové zápasy jako proti Písku nebo Benešovu a pak dostane výprask od posledního celku tabulky.

Reportáž

První pohroma přišla pro domácí tým už při rozbruslení, když pro zranění zad musel odstoupit obránce R.Sobotka. Domácí tak byli nuceni do zápasu vstoupit pouze se dvěma obrannými dvojicemi.
Utkání samotné pak začaly oba týmy opatrně. Obě strany pozorně bránily a tak bylo v první desetiminutovce oboustranně minimum šancí. První opravdu vážné zaváhání domácích přišlo ve 12.minutě. Hostující Nedbal se šikovně uvolnil u mantinelu a ideálně našel před brankou nehlídaného Skokana, který s přehledem poprvé překonal domácího brankáře. O dvě minuty později si nešťastně poranil koleno domácí Doležal. Jeho indispozice využili hosté k rychlému přečíslení, které proměnil pohotový Pospíšil ve druhou branku. Ještě víc než obdržená branka však domácí trápila ztráta dalšího obránce, protože „Ďolík“ musel ze zápasu odstoupit. Nicméně o chvíli později domácí Bukáček ukázkově naservíroval puk Dítěti. Ten si položil hostující gólmana a z těžkého úhlu vrátil domácí do zápasu. Navíc měl o chvíli později domácí tým k dispozici více než minutovou přesilovku 5:3. Bohužel pro něj bez gólového efektu (popravdě i bez výrazné šance).
Jestliže první třetina přinesla relativně vyrovnaný duel, v dalším pokračování měl výkon domácích už jen sestupnou tendenci.Druhou třetinu sice zahájili s evidentní snahou o srovnání skóre. V přesilové hře se ocitl ve výborné pozici Šulc a o chvíli později nastřelil Havelka dokonce tyč. Jenže pak přišla další rána pro už tak zdevastovanou domácí obranu, když musel odstoupit Smejkal (nůž ). V praxi to znamenalo, že se vedle jediného „klasického“ obránce Koželuha střídali tři útočníci - Muhlfait, Šulc a Vránek. Domácí mužstvo se s touto situací bohužel nedokázalo vypořádat a soupeř toho dokonale využil. V polovině zápasu využil zmatku v domácí obraně Pomichálek, v závěru třetiny pak pohlednou přesilovkovou kombinaci zakončil hostující Hanzl.
Do závěrečné třetiny nastoupili domácí už ze Smejkalem a dokonale promíchanými útočnými formacemi. Bohužel efekt to nepřineslo žádný, naopak hosté dalšími dvěma brankami navýšili skóre a v pohodě si tak dokráčeli pro jasné a zasloužené vítězství.
 

Ohlasy po utkání

Fotogalerie