OPA - ZNS 6:4 - Z dobře rozehraného zápasu body nebereme!

Zveřejněno 10.03.2024 | Redakce
HC Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
44., sobota 9.3.2024
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
HC Slezan Opava: Slíž – Ervasti, Foltýn, Pachula, Šindelář, Jak. Ludvík, Adamec, Štěpánek – Krejsa, K. Stuchlík, Hendrych – Vojtovič, Kotásek, Beránek – Káňa, Häring, Brada – Štindl, Vašenka, Rousek – Kadula.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal – Kukla, Pleva, Jar. Ludvík, M. Kubíček, Grauer, Půža – Gregar, Jícha, Wasserbauer – Kadleček, Dušek, Chlubna – Rohlík, Půhoný, T. Ludvík – Štola, Picka, Polodna.
Branky a nahrávky: 7. Rousek (K. Stuchlík, Šindelář), 9. Beránek (Vašenka, Jak. Ludvík), 33. Häring (Brada, Adamec), 44. Brada (Štindl, Ervasti), 55. Adamec (Káňa, Brada), 60. Káňa (Slíž) – 14. Wasserbauer (Dušek, Půhoný), 16. Půhoný (Kukla, Kadleček), 24. Rohlík (Jar. Ludvík, Chlubna), 28. Půhoný (Kukla, Wasserbauer). Rozhodčí: Gebauer – Bartoň, Frais. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 236. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 6:4.
Plameny měli v případě vítězství reálnou šanci postoupit v celkovém pořadí soutěže na šesté místo a vyhnout se v prvním kole play off největšímu favoritovi a zároveň aspirantovi na postup do I. ligy AZ Havířovu. Bohužel Plameny vedení po dvou třetinách na ledě Opavy neudržely a prohra je odsunula na osmé místo.
 

Ohlasy po utkání

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „Začátek utkání nebyl podle našich představ, ale postupně jsme se dostali do tempa a dva pěkné góly nás dostaly do vedení. Hráli jsme celkem slušně, pak přišel faul nefaul, v oslabení jsme dostali gól na 2:1, přestali jsme hrát a soupeř vyrovnal. Najednou jsme nebyli týmem, který tahal za delší konec a pustili jsme Žďár na 2:4. Před třetí třetinou jsme si řekli, že do toho půjdeme jako do play-off a dáme do toho všechno. Kluci to splnili do puntíku a výhra je pro nás sladká tečka. Věřím, že si radost a pohodu ze závěru zápasu přeneseme i do play-off.”