ZNS - OPA 4:5sn - Plameny z vypjatého duelu s Opavou berou jeden bod

Zveřejněno 28.10.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
11., sobota 28.10.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Sláma) - Kukla, Kulhánek, Adam, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Maštera, Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Půhoný, Ludvík T., Gregar, Štola, Čejka.
HC Slezan Opava: Slíž (Nowak) - Pachula, Niko Petteri, Kotásek, Thiel, Štěpánek, Šindelář, Ludvík - Beránek, Káňa, Kadula, Buršík, Rousek, Dobša, Vašenka, Krupa, Stuchlík, Štindl, Häring, Brada.
Branky a nahrávky: 24. Dušek (Půhoný, Štola), 38. Čejka (Kadleček, Wasserbauer), 59. Pleva (Dušek, Kukla), 60. Půhoný (Dušek, Kukla) - 1. Stuchlík (Rousek, Šindelář), 41. Stuchlík (Rousek, Pachula), 48. Dobša (Káňa, Brada), 57. Kadula (Štěpánek), rozh. náj. Brada. Rozhodčí: František Held - Marek Tichý, Jakub Kučera. Vyloučení: 6:9 + navíc Štola (ZNS) 5 min + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 735. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5.
V jedenáctém kole přivítaly Plameny na Bouchalkách opavský Slezan, který se dokázal prosadit hned po 27 vteřinách zápasu a otevřel tak skóre. Plamenům se podařilo ve druhé třetině otočit stav na svoji stranu, bohužel hned na začátku třetí části hosté rychle srovnali a pak se dokázali dostat do dvoubrankového vedení. Diváci mohli vidět skvělý, velmi vyrovnaný duel, v jehož vypjatém závěru Plameny zásluhou gólů Martina Plevy a Jiřího Půhoného během 45 sekund dokázaly vyrovnat na 4:4 a dostat tak zápas do prodloužení. V něm měli domácí převahu na puku, gól ale nepadl, a tak o výsledku musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž byl šťastnější Slezan, který si tak odváží bonusový bod. Další utkání čeká Plameny až za týden, v sobotu 4. listopadu přivítají na Bouchalkách Šumperk.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Dneska jsme tomu věřili, že konečně taky jednou ty nájezdy zvládneme, dlouho se tady na ně nevyhrálo. Ale bohužel, nájezdy jsou vždy vabank, nevyšlo to. Myslím si, že to byl i tak parádní zápas. Zase jsme rychle inkasovali na začátku první i třetí třetiny, často takto dostáváme góly, to je škoda. Máme teď týden volna bez zápasu, tak se na to musíme zaměřit a zkusit to změnit. Ten závěr od nás byl super, srovnat během půl minuty. Jak říkám, dnes to byl skvělý zápas, oba dva mančafty hrály vynikající hokej, myslím si, že ten bod je určitě spravedlivý. Já jen můžu vzkázat do kabiny obrovský dík, ukázali jsme, jaký máme charakter.

Fotogalerie