HOM - ZNS 3:6 - Plameny zlomily černou sérii a z Hodonína vezou tři body

Zveřejněno 25.01.2024 | Redakce, Jan Hochman
SHKM Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
32., středa 24.1.2024
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOM - ZNS
SHKM Hodonín: Piták (Dolíška) - Sajdl (C), Sedláček, Vyrůbalík, Rauš (A), Švejda, Stuchlík, Vícha - Hložánek, Luža, Dobiáš - Bachánek, Zaichyk, Novák - Laciga, Štědrý, Krejčí (A) - Huňady.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) - Půža, Kubíček, Pleva (C), Grauer, Svoboda, Ludvík J. - Půhoný (A), Wasserbauer (C), Dušek - Polodna, Jícha, Rohlík - Chlubna, Ludvík T., Gregar.
Branky a nahrávky: 15. Zaichyk (Rauš, Novák), 55. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk), 57. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk) - 7. Chlubna (Gregar), 34. Dušek, 44. Dušek (Rohlík), 56. Půhoný (Dušek), 59. Půhoný (Pleva), 60. Půhoný (Pleva, Sejpal). Rozhodčí: Čuňočka - Smetková, Viskot D. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 810. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Ve 32. kole druhé ligy zavítaly Plameny na led čtvrtého Hodonína. Od začátku utkání se hrál vyrovnaný souboj, ve kterém však po celou dobu měly gólově navrch Plameny, a i díky hattricku Jiřího Půhoného a skvělém výkonu brankáře Martina Sejpala si připisují po dlouhé době do tabulky důležité tři body. Další utkání je na programu další středu, kdy na Bouchalky zavítá rival z Havlíčkova Brodu.

Reportáž

Utkání předcházela slavnostní chvilka, bývalý dlouholetý předseda Baníku Petr Srnec totiž včera oslavil kulaté šedesáté narozeniny, ke kterým mu na ledě popřál vše nejlepší místopředseda klubu Petr Uřičář i oba kapitáni. Pak už se ale mohlo jít na to. První minuty zápasu se z obou stran nesly v hodně nervózním duchu a k vidění byla zejména spousta nepřesností na obou stranách. Na první gól se čekalo do sedmé minuty, kdy domácí obrana chybovala za vlastní brankou, kde se kotouče zmocnil Gregar po jehož přihrávce se ke střele dostal Tomáš Chlubna. S prvním pokusem si Piták poradil, na dorážku už byl ale strážce hodonínského brankoviště krátký a Plameny šly do vedení. Ve dvanácté minutě se puk dostal poprvé i do hostující branky, radost z vyrovnání se ale nekonala, protože Zaichykovo šikovné fotbalové zakončení nemohlo být z pochopitelných důvodů uznáno. Na konci patnácté minuty se už ale běloruský forvard dočkal regulérní trefy, když si sjel od pravého mantinelu a překvapivou střelou na bližší tyč nachytal Sejpala na hruškách. V závěru první třetiny si Baník zahrál první přesilovku. Pár vteřin před vypršením úvodní části měl ideálně nabito Luža, ale jeho střelu dokázal Sejpal vyrazit vysoko do vzduchu. Dojíždějící Hložánek kotouč ze vzduchu stáhl rukou a chtěl jej doklepnout do opuštěné branky, ale hodonínskému útočníkovi se nepodařilo kotouč ještě zasáhnout holí, a tak ani tato, tentokrát házenkářská trefa, nemohla platit.

Na konci sedmadvacáté minuty vypálil zpoza obránce tvrdou ránu Hložánek, ale Sejpalovi pomohla jeho pravá tyčka. Baník měl ve druhé části více ze hry, ale tlak se mu nedařilo přetavit v gól. A tak udeřilo na druhé straně. Šest minut před přestávkou se do samostatného úniku dostal hostující Dominik Dušek a svůj nájezd zakončil forhendovou kličkou, po které procedil puk mezi tyčkou a Pitákovou bruslí až do branky. V poslední minutě prostřední části měl na holi srovnání Novák, který si po střele od modré našel puk, obkroužil s ním branku, ale Sejpal s pomocí svého beka nedovolil domácímu útočníkovi zasunout kotouč za brankovou čáru. Na začátku poslední dvacetiminutovky šli domácí do čtyř a v hosté, přesněji opět Dominik Dušek, v početní výhodě zatloukli třetí hřebíček do zeleno-černé rakve.

Že to Baníku prostě „nelepí“, to se v plné nahotě ukázalo v polovině třetí třetiny, kdy po obrovském závaru bekhendově zakončoval Novák, když už puk prošel houštinou těl, odrazil se od tyče pryč od branky. Závěr zápasu nabídl pořádné a trochu nečekané brankové hody. Nejprve v čase 54:25 snížil dorážkou Vyrůbalíkovy střely na 2:3 Adam Bachánek, v následujícím střídání mohl dokonce srovnat Laciga, ale Sejpal Plameny podržel důležitým zákrokem. Místo vyrovnání se tak o chvíli později radovali na druhé straně hosté. V čase 55:51 další laxnost v defenzivě potrestal Jiří Půhoný, který vrátil hostům dvoubrankový náskok. Jiskřičku naděje mohl v následující minutě vykřesat Hložánek, který se zničehonic zjevil sám před hostujícím brankářem, ale z otočky nedokázal usměrnit kotouč do branky. V samotném závěru se domácí pokusili o risk bez brankáře, ve kterém ale hned dvakrát inkasovali. Pokaždé z hole Jiřího Půhoného, který tak zaznamenal další hattrick v letošní sezoně.

 

Ohlasy po utkání

Jirka Plachý (asistent hlavního trenéra): "Dnes to byl zodpovědný a poctivý výkon od celého týmu. Střídačka už od začátku žila, byly tam emoce, povzbuzování, prostě takhle si to představujeme. Kluci hráli obětavě, hráli jeden za druhého, dnes to mělo parametry, kterými se chceme prezentovat. Máme nějaké marody, zranění, včera z tréninku další zranění, proto jsme i dnes k zápasu odcestovali s 15 hráči. Dnes nás i výbornými zákroky podržel Sejpy, prostě od začátku jsme si šli za vítězstvím."

Aleš Bachánek (hlavní trenér): "Je to špatné, prohráli jsme. Bylo to pro nás těžké utkání, na začátku jsme udělali nějaké chyby, které soupeře dostaly na koně. Těžko jsme se dostávali do pásma, nevěříme si. Nevím, možná to je i těmi zraněními, které nás provází, nehraje nám šest, sedm hráčů základní sestavy, těžko skládáme tým, proto jsme dnes hráli na tři lajny. Ze Zlína si stáli dva beky, což nám také nepomohlo. Snažíme se s týmem něco udělat, 14 dní jenom telefonujeme a sháníme hráče, ale ta věc je tak daleko, že sem hráči jít nechtějí, buď mají závazky nebo sem nechtějí jít, nebo je prostě kluby neuvolní a nechají je dohrát sezonu u sebe, případně mají práci a Hodonín je pro ně prostě daleko. Výsledkem je, že jsme do deadlinu, aby hráč mohl nastoupit do play-off, sehnali jednoho hráče."