VYS - ZNS 5:2 - Plameny se vrací z Vyškova bez bodu

Zveřejněno 27.09.2023 | Anna Daňsová
Hokej Vyškov SKLH Žďár nad Sázavou
2., středa 27.9.2023
Hokej Vyškov - SKLH Žďár nad Sázavou VYS - ZNS
Hokej Vyškov: Synek (Šarman) - Hefka, Holemý, Dluhoš, Studený, Mikulík, Hohl, Žižka - Kořenek, Vašíček, Ramert, Janeček, Tomajko, Sebera, Štefka, Popelka, Lehečka, Krejčiřík, Komínek.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (20. Vít) - Kukla, Kulhánek, Adam, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Rohlík, Gregar, Ludvík T., Jícha, Maštera, Půhoný, Štola, Čejka.
Branky a nahrávky: 11. Komínek (Žižka, Lehečka), 12. Štefka, 20. Lehečka (Krejčiřík, Komínek), 21. Komínek (Lehečka, Hohl), 55. Tomajko (Studený, Janeček) - 32. Dušek (Rohlík), 39. Kukla (Kulhánek, Rohlík). Rozhodčí: Schenel - Bubela, Kučera. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Ve druhém kole vycestovaly Plameny k utkání na led Vyškova, kde opět nevstoupily dobře do první třetiny. Soupeř využil prakticky všechny své větší šance po chybách Žďáru v obraně a vytvořil si náskok 3:0, který těsně po začátku druhé třetiny navýšil už na 4:0. Od druhé části se hra Plamenů zlepšila, vytvořily si několik zajímavých šancí a díky trefám Duška a Kukly dokázaly snížit na 4:2, ke kontaktní brance je ale Vyškov už nepustil. Ve třetí třetině domácí potvrdili vítězství brankou na 5:2 a všechny tři body tak zůstávají ve Vyškově. Další šanci bodovat bude mít družina kolem kapitána Martina Plevy tuto sobotu, kdy v prvním domácím utkání vyzve Valašské Meziříčí.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Do zápasu jsme nevstoupili dobře, nechali jsme si utéct první třetinu. Nechávali jsme zajíždět hráče za obránce, dostávali se tak do pozice sami proti brankáři. Od druhé třetiny se hra zlepšila, vytvořili jsme si nějaké šance, které ale golman soupeře pochytal. Druhou a třetí třetinu už to nebylo z naší strany špatné. Pozitivně hodnotím to, že jsme se po té nepovedené první třetině dokázali dvěma brankami vrátit zpět do zápasu, dostat se soupeři trochu pod kůži. Škoda té první třetiny, ale zbytek zápasu jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem.