KOP - ZNS 3:2sn - Jak symbolické. Trestná střílení rozhodly o nepostupu Plamenů

Zveřejněno 28.02.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
42., sobota 26.2.2022
Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS
Kopřivnice: Postava (Kubáň) – Štěpánek, Mituchovič, Krzak, Marek, T. Fojtík – Pindel, Sluštík, Indrst, Seidler, M. Mach, Suchý, F. Fojtík, Gola, Vaněk, Pargač
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Vašíček, Lojek, Váňa, Macek, Pleva, Pražák, Půža – Kovářů, Wasserbauer, Gregar, Jícha, Čermák, Bureš, Štola, Prokš, Adam, Chlubna, Malenovský
Branky a nahrávky: 39. Vaněk (Seidler, M. Mach), 50. F. Fojtík (Suchý, Sluštík), rozh. náj. Vaněk – 1. Čermák (Bureš, Wasserbauer), 44. Čermák (Gregar, Bureš). Rozhodčí: Grygera – Bartoň, Tvrdý . Vyloučení: 4:4, navíc Pargač (KOP) 5+20 Hrubost. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 947. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Opět ty nájezdy. Disciplína, který naše hokejisty trápila po celou sezonu rozhodla o tom, že se Plameny nepodívají do vyřazovacích bojů a sezona tak pro ně končí.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.
 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Kofroň (trenér HC ISMM Kopřivnice): Bylo to těžké a vyrovnané utkání. Žďár jako vždy hrál dobře a dělal nám problémy. Klidně mohl vyhrát, ale i v okleštěné sestavě jsme jeho tlak ustáli. Jsme moc rádi, že máme dva body a udrželi jsme třetí příčku v tabulce. I nájezdy jsme zvládli. Musím poblahopřát týmu za skvělou základní část. Dnes jste nás hnali k vítězství. Děkujeme. Uvidíme se v play-off.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Kdyby to nebyl poslední zápas základní části, v němž jsme potřebovali jakkoliv zvítězit, musel bych říci, že jsme jej odehráli slušně a přivezli jsme cenný bod zvenku. Dvakrát jsme vedli, bohužel ve třetí třetině jsme hned za chvíli inkasovali gól na 2:2. V závěru normální hrací doby jsme měli k dispozici přesilovku, nastřelili jsme tyčku, ale puk do branky nespadl. Také v prodloužení jsme měli dvě šance, navrch i trestné střílení, ale bez efektu. To nás poslalo do kolen. Je to asi náš osud, že jsme poslední zápas prohráli na trestná střílení. V nich se nám letos vůbec nedařilo, snad ani jednou jsme v nich nezvítězili. Sezona pro nás skončila, je to samozřejmě velké zklamání, ale play-off jsme si prohráli strašidelnou sérií po Vánocích. Do té doby se nám nestalo, že bychom prohráli dvakrát za sebou a najednou jsme nevyhráli sedm nebo osm zápasů v řadě. Nyní už jsme všechno honili doslova na poslední chvíli.