NJI - ZNS 7:3 - Plameny na Ďábly nestačily

Zveřejněno 03.02.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
29., středa 2.2.2022
Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa V., Hruška, Foltýn, Tomeček, Kožený, Kleiner, Holáň – Káňa, Zdeněk ,Maliník, Konečný, Gebauer, Hilšer, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Lehečka, Kořenek
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Macek, Pleva, Lojek, Vašíček, Váňa D., Půža – Jícha, Malenovský, Wasserbauer, Čermák, Bureš, Štola, Prokš, Gregar, Chlubna
Branky a nahrávky: 13. Konečný (Foltýn, Štefka), 18. Káňa (Zdeněk, Kožený), 20. Maliník (Lehečka, Franek), 21. Flok (Sluštík), 45. Franek (Lehečka), 49. Káňa (Zdeněk, Foltýn), 59. Zdeněk (Kořenek) – 5. Macek (Jícha, Gregar), 25. Bureš (Půža, Váňa), 47. Bureš (Půža, Wasserbauer). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Hladík. Vyloučení: 3:5. Střely: 36:31. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 328. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3.
V dohrávce 29. kola se Plameny utkaly s Novým Jičínem a v zápase padlo celkem deset branek. Svěřenci Martina Sobotky sice vedli 1:0 díky brance Macka, ale ještě do konce první třetiny se podařilo domácím skóre otočit v jejich prospěch. Ďáblové zůstali ve vedení až do konce utkání, kdy nakonec porazili Žďár nad Sázavou 7:3. V sobotu je na programu odveta na žďárských Bouchalkách.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKHL Žďár nad Sázavou): Dobře jsme začali, prvních deset minut se nám dařilo hrát to, co jsme si před utkáním řekli. Jenže místo toho, abychom těsné vedení do přestávky udrželi, nebo alespoň nerozhodný stav, tak přijde naše klasika posledních týdnů. Opět uděláme zbytečné chyby a během osmi minut jsme dostali čtyři branky a bylo prakticky po zápase. Neustále se o tom bavíme, proč se nám to děje. Ani výkon gólmana nebyl ideální, to si musíme přiznat. Takový soupeř, jakým je Nový Jičín, který je ve fazoně, už takový vývoj zápasu ze svých rukou nepustí. My soupeřům ke gólům strašně pomáháme, je to o našich chybách, ale my nemáme kádr třiceti hráčů, které bychom mohli protočit. Ukazujeme si všechno i na videu, ale je to pořád stejné. Přes to všechno jsme se ale do zápasu ještě dokázali vrátit. Snížili jsme na 2:4 a měli před prázdnou brankou možnost dotáhnout se na rozdíl jediné branky. Jenže v poslední době takové šance nedáváme, což nás také sráží. Pak přišly další dvě branky v naší síti a bylo definitivně hotovo. Dostat šest nebo sedm gólů je strašně moc. Když jsme na podzim vyhrávali, inkasovali jsme sotva dvakrát či třikrát. Naše hra dozadu se musí zlepšit. Nejde jen o obránce, ale hru celého mančaftu, jinak se nikam neposuneme.