ZNS - NJI 6:7 - Plameny mocně dotahovaly, ale výhru si nakonec odvážejí Ďáblové

Zveřejněno 12.12.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
22., sobota 11.12.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Macek, Pleva, Lojek, Váňa D., Půža, Pražák, Vašíček – Wasserbauer, Jícha, Štěpánek, Štola, Bureš, Adam, Chlubna, Gregar, Kovářů, Čermák, Menšík
Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa V., Hruška, Kuboš ml., Kuboš st., Foltýn, Kožený, Holáň – Káňa, Konečný, Maliník, Kafka, Gebauer, Zdeněk, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Lehečka, Kořenek
Branky a nahrávky: 7. Čermák (Štěpánek, Pražák), 21. Čermák (Pleva, Adam), 39. Macek (Gregar, Vašíček), 43. Bureš (Wasserbauer, Pleva), 45. Wasserbauer (Pleva, Lojek), 50. Jícha (Váňa D.) – 9. Lehečka (Franek), 15. Franek (Kožený, Kořenek), 17. Maliník, 20. Váňa V. (Flok, Sluštík), 31. Štefka (Foltýn, Konečný), 35. Štefka (Kořenek), 38. Lehečka. Rozhodčí: Mejzlík – Gregar, Štěrba. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 470. Střely: 34:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:7, 6:7.
Tak to byla divočina. Plameny v první dvou třetinách utkání 22. kola druhé ligy gólově ztrácely a ve 38. minutě zvyšoval hostující Lehečka dokonce na rozdíl pěti branek. Poté však přišel z domácí strany uragán a díky čtyřem brankám to bylo najednou, deset minut před koncem utkání, už pouze o jeden gól. Naši hokejisté dál tlačili, ale Šimonů v brance hostí už za svá záda další puk nepustil, a tak se se svými spoluhráči mohl radovat ze zisku tří bodů. Plameny v dalším utkání zajíždí na led Hodonína.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Co k tomu dodat? Sehráli jsme pro oko diváka pěkný, ale pro nás docela smolný zápas. Začali jsme celkem slušně, šli jsme do vedení, škoda jen, že jsme další příležitosti ke zvýšení náskoku nevyužili. Nový Jičín poté vyrovnal a během naší špatné pětiminutovky nám utekl do tříbrankového náskoku. Bylo to určitě dáno našimi chybami, současně ale rovněž tím, že hosté hráli výborně v útočném pásmu, tam byli nesmírně silní. Byť jsme se na to před utkáním připravovali, hosté zde ukázali svoji sílu. Prostřední třetinu jsme výborně začali, okamžitě jsme snížili, jenže místo dalšího zdramatizování stavu přišel další inkasovaný gól. Ten jsme si vstřelili prakticky sami a po něm následovaly ještě další dva. Před poslední třetinou jsme si řekli, že ji chceme vyhrát a připravit se tak na další zápas. Cením si toho, že kluci zápas nezabalili a najednou to bylo jen o gól. Škoda, že alespoň ten bodík už se nám nepodařilo uhrát. Musíme se poučit z chyb, které jsme udělali a připravit se na další zápas.

Kamil Gebauer (HK Nový Jičín): Zápas měl tempo, což nám vyhovovalo. Jeli jsme na čtyři lajny, měli jsme krátké střídání. Rychle jsme bruslili a byli jsme aktivní. První půlka byla z naší strany parádní, bohužel potom byl problém s plexisklem a šli jsme do šaten o pět minut dříve. Po té dlouhé pauze jsme se nedokázali dostat zpátky do tempa, naopak domácím to tam začalo padat. O výsledek jsme se báli až do poslední chvíle, ale klukům musím poděkovat, protože ten závěr zvládli opravdu skvěle.

Fotogalerie