VAL - ZNS 4:5p - Skvělý závěr přinesl Plamenům dva body

Zveřejněno 02.10.2021 | Redakce
Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
5., sobota 2.10.2021
Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) - Mošnička, Ďurkáč, Kamas, Vosátko, Báchor, Janota, Holiš - Vavřík, Urbanec, Pořický, Křivohlávek, Vávra, Stodůlka, Goiš, Kuchařík, Finsterle, Podešva, Weinritt, Andris, Kozubík
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Půža, Pražák, Pleva, Váňa, Čermák J., Lojek, Macek - Bureš, Wasserbauer, Štěpánek, Čermák D., Adam, Štola, Kadleček, Gregar, Prokš, Malenovský
Branky a nahrávky: 18. Kozubík (Pořický, Holiš), 21. Podešva (Vávra, Goiš), 33. Křivohlávek, 47. Vávra - 37. Wasserbauer (Bureš, Pleva), 41. Váňa (Čermák D., Adam), 59. Váňa (Wasserbauer, Štěpánek), 60. Čermák D. (Wasserbauer, Štěpánek), 62. Prokš (Gregar, Váňa). Rozhodčí: Šutara - Kořistka, Kurtin. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 251. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.
Od začátku utkání se hrál na ledě Valašského Meziříčí velice kvalitní hokej z obou stran, bohužel do jeho první poloviny pouze s gólovým vyústěním na straně domácích, jelikož Plameny nedokázaly překonat výborného Slováka. Poté se začala Bobří klec otevírat, když se prosadil Wasserbauer, a tak se šlo po druhé části do kabin za stavu 3:1 pro domácí. Ve třetí třetině sice ihned snížil obránce David Váňa, jenomže ve vlastním oslabení dokázali domácí skóre opět navýšit díky Vávrovi. Poté však tentýž hráč se dvě minuty před koncem provinil zákrokem vysokou holí, obržel 2+2 minuty, Plameny dokázaly obě přesilovky proměnit a poslaly zápas do prodloužení. V něm rozhodl Prokš a Plameny se vrací na Vysočinu se dvěma body.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Podle mého jsme sehráli nejlepší venkovní utkání, navázali jsme na výborný středeční výkon proti Velkému Meziříčí. Šance jsme si vytvářeli, jenže jsme je nedali, soupeř nám třikrát ujel a prohrávali jsme 0:3. Dvě minuty před koncem jsme, podle toho, co mi říkali hráči, dali regulérní gól na 3:4, který ale rozhodčí neuznali. Nevzdali jsme se a vrátilo se nám to, když nám ale pomohl nesmyslný faul domácího hráče, který dostal dvě plus dvě minuty. Odvolali jsme gólmana a dokázali dvěma góly vyrovnat. V prodloužení jsme domácí k ničemu nepustili a zápas rozhodli v náš prospěch. Jen jsme tak potvrdili náš výborný výkon. Jsme za ty dva body rádi. Doufám, že jsme to venku tak trošku zlomili a věřím, že budeme i venku sbírat body. Klukům to určitě pomůže i psychicky, budou si více věřit.