ZNS - KOP 5:2 - Plameny v důležitém utkání berou tři body

Zveřejněno 01.12.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
22., sobota 30.11.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva, Veleba, Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Wasserbauer, Adam, Medek, Kadleček, Prokš, Knap, Chlubna, Gregar, Bureš, Heinrich, Kovářů, Kunstmüller
Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, Fojtík T., Stříž – Mach, Suchý, Brodek, Sluštík, Daron, Pěnčík, Bochnak, Fojtík F., Gola, Mach, Hrubý
Branky a nahrávky: 3. Kunstmüller (Adam, Pleva), 17. Bureš (Kovářů, Kališ), 30. Pleva (Adam, Kunstmüller), 44. Prokš, 47. Chlubna (Prokš) – 18. Fojtík F. (Mach M.), 59. Mach M. (Suchý, Brodek) Rozhodčí: Martin Dufka – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 598. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.
Po dvou porážkách naši hokejisté přivítali na svém ledě svého souseda v tabulce z Kopřivnice. Hosté od úvodních minut prokazovali výbornou formu z posledních utkání a hrál se vyrovnaný hokej z obou stran. Od druhé třetiny však otěže zápasu přebírali do svých rukou domácí, kteří postupně navyšovali vedení a díky skvělému Čápovi dovedli zápas k vítězství 5:2. Plameny si tak připsaly důležité tři body a poskočily na 6. místo v tabulce. V dalším kole zajíždějí na horký led rivala z Havlíčkova Brodu.

Reportáž

Úvod zápasu vyšel Plamenům na výbornou. Hned na konci třetí minuty se z předbrankového prostoru prosadil Luboš Kunstmüller, který se po přihrávkách Dominika Adama a Martina Plevy trefil nad pravý beton hostujícího Hromady - 1:0. Jen o minutu později byli v krátkém sledu po sobě vyloučeni domácí Lojek a hostující Suchý, oba za podražení, a chvíli se hrálo ve čtyřech. V dalším průběhu první třetiny se ještě oba týmy jednou pocvičily ve hře v početní výhodě, ale změnu skóre to ani v jednom případě nepřineslo. Stav se tak znovu měnil až v čase 17:00, když se po pěkné nahrávce Ondřeje Kovářů v přečíslení dvou na jednoho prosadil Lukáš Bureš - 2:0. Radost domácích příznivců z dvougólového vedení však hned po 30 vteřinách zchladil kopřivnický Filip Fojtík, který po asistenci Matěje Macha rozvlnil síťku za domácím Čápem - 2:1. Do kabin tak s jednobrankovým vedením odcházeli svěřenci trenéra Radka Hamana.
Na začátku druhé části měli žďárští hokejisté další možnost zahrát si přesilovku, poté co se sekáním provinil hostující Gola, ale překonat Hromadu se jim nepodařilo. Úspěšnější už byly Plameny na začátku 30. minuty, když se po krásné individuální akci prosadil domácí kapitán Martin Pleva, bod za asistenci si připsali Dominik Adam a Luboš Kunstmüller - 3:1. Krátce po polovině utkání se mohli hráči zpod Zelené hory opět pocvičit v přesilové hře při vyloučení kopřivnického Stříže, ale Bureš rozvlnil jen boční síť Hromadovy branky. Velkou šanci posunout Žďár už do tříbrankového vedení měl na konci 35. minuty Knap, nicméně v samostatném úniku Hromadu nepřekonal. Následně Plameny přečkaly vyloučení Kališe a po druhé třetině tak na světelné tabuli svítilo skóre 3:1.
Do třetí periody vstoupili svěřenci Radka Hamana jak uragán a hned od začátku zasypali hostujícího gólmana sprškou střel. A v čase 43:47 se jedna z nich ujala, na 4:1 zvyšoval Marek Prokš. V 47. minutě si Marek Prokš připsal další kanadský bod, když pěkně našel Tomáše Chlubnu, který nedal Hromadovi v kopřivnické brance šanci - 5:1. O vítězi utkání bylo v té chvíli prakticky rozhodnuto. Kopřivnice si ještě v poslední desetiminutovce zahrála dvě přesilovky a tu druhou po vyloučení domácího matadora Koželuha nakonec i využila. Na začátku 59. minuty ještě kosmeticky upravil skóre utkání Matěj Mach - 5:2, ale to již nic nezměnilo na tom, že Plameny v důležitém zápase vyválčily tři body a posunuly se tak v tabulce před svého soupeře na příčky zajišťující postup do play-off.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Budu se už několikátý zápas opakovat a opět musím poděkovat mužstvu za předvedený výkon. Nebyl to žádný náhodný výsledek, ale zasloužená výhra. Věřím, že se zápas divákům líbil a příště nás podpoří v ještě větším počtu.“

Jaroslav Kofroň (HC ISMM Kopřivnice): „V první polovině utkání jsme byli mírně lepším týmem. Tady jsme dostali lekci z produktivity. Od stavu 3:1 se obraz hry otočil a domácí diktovali tempo, byli přímočařejší a lépe bruslili. Dnes Žďár zaslouženě vyhrál. Teď se musíme nachystat na derby, které bude jako vždy těžké.“ (www.hctatra.cz)

Fotogalerie