Po hrozivém úvodu vybojovaly Plameny s Novým Jičínem alespoň jeden bod

Zveřejněno 12.10.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
9., sobota 12.10.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Rulf) – Brož, Lojek, Spálovský, Koželuh, Wasserbauer, Pleva, Hort, Gregar, Bureš, Jícha, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Chlubna, Adam, Medek, Heinrich
Nový Jičín: Šimonů (Palička D.) – Hruška, Adamík, Tomeček, Holáň, Rufer, Kobylík, Tolokonnikov, Pecha, Štefka, Kočica, Poruba, Kafka, Krupa, Hilšer, Palička F., Macuh, Plitko, Slovák
Branky a nahrávky: 28. Bureš (Lojek), 30. Jícha (Gregar), 35. Heinrich – 10. Kafka (Kočica, Poruba), 17. Kobylík (Rufer, Kafka), 26. Štefka (Adamík), 61. Macuh (Hruška, Palička). Rozhodčí: Slávka - Musil, Komínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Po prvních 26 minutách se zdálo, že Plameny opět odejdou z utkání se svěšenou hlavou. Nový Jičín v té chvíli vedl na Bouchalkách 0:3 a málokdo čekal, že se domácím během pouhých 7 minut podaří skóre vyrovnat. Ačkoliv se ve třetí třetině obě mužstva snažila převážit zápas na svoji stranu, utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém byli nakonec šťastnější hosté, kteří si tak ze Žďáru odvezli výhru 3:4 po prodloužení.

Foto: Klára Lipertová

Reportáž

První desetiminutovka se odehrávala ve znamení vzájemného oťukávání, kdy se oba týmy především snažily neudělat chybu. Jako první se osmělili hosté, kteří se v čase 9:32 ujali vedení. Z levého kruhu se přesnou střelou prosadil Dominik Kafka, jemuž nahrávali Jonáš Kočica a Jan Poruba - 0:1. Na začátku 11. minuty si domácí poprvé zahráli přesilovku, ale příliš vzruchu tato početní výhoda nepřinesla. Naopak hosté vyloučení domácího kapitána Plevy na začátku 17. minuty ihned po 14 vteřinách využili. Střela Richarda Kobylíka od modré čáry se zastavila až v síti za Čápovými zády, úspěšnému střelci asistovali Filip Ruder a Dominik Kafka - 0:2. V polovině 19. minuty byl za sekání vyloučen hostující Rufer, nicméně skóre se do první přestávky již nezměnilo.


Na začátku druhé části Plameny dohrávaly ještě přes půl minuty v početní výhodě, ale ani tentokrát se jim branku vstřelit nepodařilo. Podobně se vedlo i hostujícím Ďáblům při vyloučení domácího Medka. Krátce po návratu vyloučeného žďárského hráče na led se ale Novojičínští radovali potřetí. V čase 25:57 po nahrávce Vojtěcha Adamíka Čápa potřetí prostřelil David Štefka a s Plameny to vypadalo zle - 0:3. Naštěstí hned v polovině 28. minuty se poprvé do černého trefili i svěřenci Radka Hamana. Zcela osamocený se při vlastním oslabení v samostatném úniku ocitl Lukáš Bureš a trefil přesně mezírku mezi betony hostujícího gólmana, přihrával Martin Lojek - 1:3. V čase 29:22 rozdíl činil pouze jeden gól. Po přihrávce Martina Gregara prostřelil hostujícího brankáře od modré Lukáš Jícha - 2:3. Na konci 33. minuty byl za podražení vyloučen hostující Kobylík a Plameny v početní výhodě vyrovnaly. Aleš Heinrich šťastnou střelou z mezikruží potřetí překonal novojičínského gólmana - 3:3. Do kabin se tak po druhé třetině šlo za smírného stavu.


Do třetí periody vstoupili domácí aktivně ve snaze rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Zřejmě největší šanci Plamenů měl Lojek, který na začátku 44. minuty napálil tyč. V 46. minutě byl vyloučen žďárský Kadleček a do tlaku se naopak dostali hostující Ďáblové, ale ani oni nedokázali převážit skóre na svoji stranu. V posledních 10 minutách si dvakrát zahrály přesilovky i Plameny, stav však stále zůstával nerozhodný. Nic na tom nezměnily ani velké šance hostujícího Paličky v 56. a domácího Adama v 59. minutě. Utkání tak nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. Z toho se odehrálo jen 43 vteřin, když novojičínský Rok Macuh využil chybnou rozehrávku Plamenů a zajistil tak Ďáblům druhý bod - 3:4pp.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnes jsme zápas neprohráli v prodloužení při hře 3 na 3, ale v prvních 26 minutách, kdy nám Nový Jičín utekl o tři góly. Od stavu 0:3 jsme hráli z mého pohledu vynikající hokej a podařilo se nám vyrovnat. Měli jsme i další šance, ale ty jsme již neproměnili a v prodloužení se naopak prosadil Nový Jičín. Ale jak říkám, dnes nás o lepší výsledek připravilo prvních 26 minut."

Fotogalerie