Vyrovnaný zápas rozhodl v prodloužení Chlubna

Zveřejněno 15.08.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
P2, čtvrtek 15.8.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva, Kolda, Wasserbauer, Adam, Kališ, Kadleček, Prokš, Bureš, Heinrich, Chlubna, Kunstmüller, Kovářů, Jícha, Knap, Gregar
Kolín: Sejpal (Martínek) – Pýcha, Krejsa, Hanzl, Pilný, Havelka, Barták, Nutil, Křeček, Zumr, Šafránek, Malý, Procházka, Martínek, Kozák, Kysela, Netušil, Černý, Hladík, Beran, Jelínek
Branky a nahrávky: 3. Bureš (Chlubna), 13. Kovářů (Pleva), 15. Jícha (Kunstmüller, Wasserbauer), 61. Chlubna (Heinrich) – 5. Kysela (Netušil), 34. Pýcha, 47. Šafránek (Zumr, Malý). Rozhodčí: Fiksa, Homola - Klouda, Zídek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Plameny se dnes poprvé představily na vlastním ledě a proti Kolínu sehrály velmi vyrovnaný zápas. První půlku zápasu měli více ze hry domácí, pak se karta začala otáčet a to i výsledkově. Nakonec zápas dospěl do prodloužení, které rozhodl Tomáš Chlubna.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Žďárští hokejisté začali druhé přípravné utkání velice aktivně a Sejpal se musel několikrát ohánět. Již po necelých třech minutách nestačil na akci Chlubny s Lukášem Burešem, který hostujícího brankáře prostřelil mezi betony - 1:0. Vedení Plamenům vydrželo jen tři minuty, ačkoliv v tu chvilku měla domácí obrana velkou smůlu, od pravého mantinelu totiž nastřelil kotouč před branku Martin Černý a puk se šťastně odrazil za záda Čápa - 1:1. Otěže zápasu v první třetině ale patřily domácím, Sejpal nejprve zlikvidoval dobrou šanci Gregara. Pak se ale do úniku dostal Ondřej Kovářů, který si Sejpala položil a zasunul puk do prázdné branky - 2:1. Podobná situace se opakovala v patnácté minutě, tehdy krásně sklepl Kunstmüller puk do jízdy Lukáši Jíchovi, jenž v úniku prostřelil Sejpala mezi betony - 3:1.

Ve druhé třetině se Kolín přece jen více dostával do hry. Čáp měl na kontě několik dobrých zákroků, zejména proti střele Zumra z mezikruží. Na druhé straně zase nebezpečně pálil Jícha, ale Sejpal jeho pokus zneškodnil. Snížit nakonec dokázal Petr Pýcha, který se od mantinelu proháčkoval do zakončení a backhandem přehodil puk nad ruku Čápa - 3:2. Plameny se ve zbytku třetiny dostávaly do slibných šancí, ale domácím chybělo zakončení.

Kolín ve třetí třetině těžil z toho, že měl k dispozici čtyři lajny, domácím naopak jakoby docházely síly. O to více mohl vyniknout výkon Jana Čápa, který Plameny podržel. Nestačil jen na střelu Davida Šafránka - 3:3. Tentýž hráč ještě těsně před závěrem základní hrací doby nastřelil tyčku.

Prodloužení tři na tři trvalo pouhých třiadvacet sekund, když Heinrich našel před Martínkem volného Tomáše Chlubnu a ten s přehledem zakončil nad pravý beton - 4:3.

 

 

 

Ohlasy po utkání


Petr Martínek (trenér SC Kolín):
"Soupeř byl jasně lepší v první třetině, byli jsme ještě v autobuse a vůbec jsme nehráli to co jsme chtěli. Od druhé třetiny vyrovnaný zápas, chvilkama jsme byli i lepší. Nedali jsme šance, ale za to, jak jsme hráli v první třetině špatně, tak si domácí výhru zasloužili. Byl to dobrý zápas, bez zákeřností ale mělo to náboj."

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Jsem spokojený s výkonem, nasazením a plnění různých věcí. Hodně bruslařských sil to stálo, nějaké chybičky tam byly, ale od toho je příprava, abychom na tom dokázali pracovat. Nás teď konkrétně nezajímají úplně výsledky, ale právě to na čem potřebujeme pracovat. Mužstvu dnes děkuju za zápas."

Fotogalerie