Přesilovky kámen úrazu, Plameny berou proti Bobrům pouze bod

Zveřejněno 02.02.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Valašské Meziříčí
36., sobota 2.2.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Valašské Meziříčí ZNS - VAL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Vaňa, Černohorský – Kovářů, Prokš, Filip, Bureš, Kadlec, Vašíček, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Panna, Wesserbauer
Valašské Meziříčí: Slovák – Jenáček, Holiš, Weintritt, Báchor, Žák, Daněk – Brunec, Fojtík, Vaněk, Peška, Vávra, Pořický, Seidler, Andris, Dvořák, Martiník, Dalajka
Branky a nahrávky: 6. Vašíček (Kolda), 9. Hasoň (Vašíček, Kadlec), 19. Kadlec (Wasserbauer), 29. Wasserbauer (Bureš) – 2. Pořický (Vávra), 5. Peška (Fojtík), 30. Žák, 39. Vávra (Báchor, Weintritt), 61. Martiník (Žák, Vaněk). Rozhodčí: Markovský - Vašíček, Král. Vyloučení: 4:11, navíc Pěška a Holiš 10 OT. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 728. Střely na branku: 32:28 (10:9, 12:9, 10:9 - 0:1). Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Zápas nahoru - dolů, Plamenům vůbec nevyšel začátek, přes to v průběhu druhé třetiny vedly o dvě branky. Žďárští hokejisté ale dnes doplatili na hrubě nepovedené přesilové hry, dvakrát neproměnili dlouhou dvojnásobnou přesilovku a to rozhodlo, že z utkání proti Valašskému Meziříčí seberou jen bod.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Začátek zápasu jednoznačně vyšel Bobrům, kteří domácí silně zaskočili a to hned ve druhé minutě, kdy byl na mantinel naražen Stehlík, jenž zůstal ležet na ledě. Hra ovšem pokračovala dále a tak mohl nezkoordinovanou obranu Plamenů zaskočit střelou z mezikruží Jakub Pořický - 1:0. Obrana Žďáru si vzala v úvodních pěti minutách dovolenou, o minutu později měl obrovskou šanci Seidler, ale Sláma vytáhl lapačku. Jenže posléze obraně domácích znovu trestuhodně ujel David Peška a v samostatném nájezdu překonal Slámu - 0:2. Hostům vstup do utkání vyšel fantasticky, ale trochu ho pozastavil Dominick Vašíček, jenž tečoval střelu Koldy - 1:2. Plameny pak viditelně začaly nabírat na tempu a Slováka čím dál častěji zaměstnávaly. Neuplynulo ani deset minut hry a už na kontě utkání byly čtyři branky. Vyrovnávací z pohledu domácích vstřelil Jan Hasoň, jemuž zkušeně přenechal kotouč tandemem Vašíček. Domácí útočník z mezikruží srovnal - 2:2. Obraz hry se rapidně oproti začátku zápasu změnil a tempo diktovaly Plameny, jimž pomohla i agresivní a nedisciplinovaná hra Bobrů. Přesilovou hru využil po krásné přihrávce Wasserbauera přesnou ránou pod horní tyčku Jakub Kadlec - 3:2. Valašské Meziříčí nadále pokračovalo v až řeznické hře, za což těsně před koncem prvního dějství inkasovalo dva menší tresty naráz.

Druhé dějství načali domácí s dvojnásobnou přesilovou hrou, jenže ji nedokázali využít. Paradoxně se čtvrté branky Plameny dočkaly ve vlastním oslabení, kdy Bureš dojel kotouč a krásnou přihrávkou našel mezi kruhy Jana Wasserbauera, jenž prostřelil Slováka mezi betony - 4:2. Poté byl ale vyloučen Jícha a i Bobři si zahráli dlouho přesilovou hru pět na tři, a těm se podařilo Slámu překonat, když se z mezikruží přesně trefil Michal Žák - 4:3. Dvoubrankové vedení mohl vrátit Plamenům Prokš, jenže trefil tyčku. Hned z protiútoku vyrovnal Tomáš Vávra, který ránou po ledě našel místo u betonů Slámy - 4:4.

Ve třetí třetině se Bobři bránili a dělali vše pro to, aby si z Bouchalek odvezli bod. Plamenům se nedařilo protlačit bobří hráz, ačkoliv Slovák musel několikrát zasahovat. Utkání došlo až do prodloužení, přes to že během druhé třetiny si Plameny znovu zahrály téměř dvouminutovou přesilovou hru. Trest přišel hned zkraje prodloužení, kdy se šťastně od modré čáry trefil Ondřej Martiník - 4:5

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Myslím si, že zápas rozhodly přesilové hry, kdy hosté využili pět na tři a pět na čtyři, když jsme soupeři odskočili. My jsme měli dvě přesilovky pět na tři a my jsme s nimi naložili katastrofálně a když nedáme takovou přesilovku, tak prostě nemůžeme vyhrát."

Fotogalerie