Plameny si vylámaly zuby na Jekelovi a z Moravských Budějovic odjíždějí bez bodu

Zveřejněno 05.12.2018 | Tomáš Masař
Moravské Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
23., středa 5.12.2018
Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Moravské Budějovice: Jekel (Vacek) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva (C), Hort, Peslar, Pika – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller (A), Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Hasoň, Stehlík (A), Wasserbauer.
Branky a nahrávky: 3. Rytnauer (Mikeš), 13. Lupač (Plachý, Heinrich), 59. Horký – 9. Jícha (Bureš, Wasserbauer). Rozhodčí: Daniel Reich – David Urubčík, Bc. Jiří Roupec. Vyloučení: 5:5, navíc Peslar (ZNS) 2x10 min. OT za nesportovní chování, automaticky trest do konce utkání . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 438. Střely na branku: 27:35 (11:7, 10:19, 6:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — 23. kolo dnes nabídlo souboj dvou týmu z čela skupiny jih. Druhá Žihadla z Moravských Budějovic na svém ledě přivítala první Plameny. Hrál se oboustranně výborný hokej, plný nasazení a rychlosti. Domácí se v průběhu první třetiny dostali do jednobrankového vedení a i přes výraznou převahu žďárských hokejistů ve druhé a třetí třetině se Plamenům již nepodařilo vyzrát na domácího brankáře Jekela. Skóre pak uzavřeli Moravskobudějovičtí v předposlední minutě trefou do prázdné branky při power play hostí.

Reportáž


Domácí Žihadla začala souboj mezi dvěma vedoucími celky skupiny jih pěkně od podlahy a již ve 3. minutě musel hostující Sláma lovit puk z branky. Střelu Romana Mikeše strážce žďárské svatyně sice ještě vyrazil, ale na dorážku Ladislava Rytnauera byl již krátký - 1:0. Plameny pak zaply na vyšší obrátky. Vyloučení domácího Kabelky z 5. minuty sice ještě nevyužily, ale v čase 8:01 už se mohly radovat z vyrovnání. Z mezikruží se po přihrávkách Bureše a Wasserbauera trefil Lukáš Jícha - 1:1. Na začátku 13. minuty se však domácí dostali opět do vedení. Plachý naservíroval před branku Marku Lupačovi a ten nasměroval puk mezi Slámovy betony - 2:1. Po zbytek třetiny se pak hrál rychlý a útočný hokej, změnu skóre však nepřinesly ani přesilové hry, když domácí nepotrestali vyloučení žďárského Gregara z 15. minuty a ani Plamenům se při trestu Horkého z poloviny 17. minuty nevedlo lépe. O poznání radostněji se tak v první přestávce šlo do kabin domácím, kteří se těšili z jednobrankového vedení.

V druhé třetině se svěřenci Michala Konečného do soupeře pustili s plnou ve vervou ve snaze skóre opět srovnat. Jejich snažení sice na konci 23. minuty lehce zchladil Peslar, když si šel na trestnou lavici odpočinout na 2+10 minut, ale i tak si hostující hráči vypracovali znatelnou převahu a Jekela v domácí brance zasypali během druhé dvacetiminutovky 19 střelami. Žádná z nich se bohužel neujala a vzhledem k tomu, že ani domácí nebyli schopni vyzrát na žďárského Slámu, zůstal stav utkání i po druhé třetině 2:1 pro domácí.

I ve třetí periodě Plameny svého soupeře znovu přestříleli, stále však naráželi na výborně chytajícího Jekela. Domácí naopak pozorně bránili a vyráželi do nebezpečných protiútoků, tak jako Horký v 48. minutě, který však bekhendem v pádu nezakončil přesně. Na konci 52. minuty měly hosté výhodu další přesilové hry, ale i v tomto okamžiku Jekel obstál a nedovolil žďárským hokejistům skórovat. Závěr utkání se dohrával v lehce nervózní atmosféře, když se v 56. minutě po druhém osobním trestu na 10 minut musel předčasně odebrat do kabin hostující Peslar. O vítězi utkání se pak s definitivní platností rozhodlo v čase 58:37, když do opuštěné žďárské klece skóroval domácí David Horký - 3:1.

 

Ohlasy po utkání


Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005):
„Zápas to byl dobrý. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé byl Žďár o dost lepší a nás podržel Jekel. Tam se podle mě rozhodoval zápas. Třetí třetina už byla taková ubojovaná, my jsme dali tyčku, Žďár měl šance, ale myslím si, že rozhodla druhá třetina. Jekel nás podržel a my jsme v power play dali gól, ale to už je o náhodě.

Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Naživo jsem viděl letos první zápas. Musím kluky jednoznačně pochválit. Výborný zápas. Ve druhé a třetí třetině tady bylo vyloženě jedno mužstvo proti brankáři Moravských Budějovic. Chyběl tam akorát gól, nic jiného. Jinak nasazení od všech bylo výborné. Já jsme byl spokojený s tím, jakou kluci měli chuť do hry a jak k zápasu přistoupili. Jednoznačně kladné hodnocení.