Bojovný zápas vyzněl lépe pro Opavu, Plameny berou pouze bod

Zveřejněno 06.10.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava
8., sobota 6.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Peslar, Kališ – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Hasoň, Franek, Stehlík, Wassebauer
Slezan Opava: Wanecki – Bijota, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych
Branky a nahrávky: 39. Jícha (Peslar, Bureš), 41. Bureš (Jícha) – 30. Peterka (Spratek, Chujac), 50. Malina (Spratek), 62. Chalupa. Rozhodčí: Čuňočka – Musil, Urubčík. Vyloučení: 5:8, navíc Pleva 10 OT, Franek OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 752. Střely na branku: 34: 32 (11:6, 13:15, 10:9 - 0:2). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2 - 2:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Velice zajímavý zápas se odehrál v sedmém kole na Bouchalkách proti Opavě. Soupeř z Východu předvedl velice bojovný výkon. Zejména defenzivní práce Opavy byla příkladná, hosté si tak došli k cenným dvěma bodům. Plameny tak v sedmém zápase vůbec poprvé ztrácí body. Přes prohru v prodloužení se Plameny posunuly na čelo celé druhé ligy.

Foto: René Rámiš

Reportáž

První třetina nabídla velice svižný hokej z obou stran. Převahu měli domácí hokejisté viditelnou, hosté čekali na svoje šance a pár jich přišlo. Tu největší měl Herman a Rousek. Ten se z levého kruhu dostal před Slámu, ale domácí brankář puk vyrazil. Hermanova střela z mezikruží naopak lízla tyčku. To bylo ze strany Opavy pro první třetinu vše. Plameny tlačily svého soupeře do vlastního pásma a jen díky Waneckimu skončilo první dějství bez branek. Obrovskou šanci měl Bureš jenž dorážel střelu Jíchy, ale hostující brankář se roztáhl na brankovišti a zachytil puk v leže do lapačky.

Druhá třetina pokračovala ve skvělém hokeji, bohužel se ale do hry vložil rozhodčí Čuňočka, jenž začal vylučovat na obě strany za nesmyslné zákroky a to trochu hokeji uškodilo. Rozkouskovaná hra vyhovovala lépe Opavě, alespoň tedy do poloviny zápasu. Díky početním výhodám si Slezan vytvářel nebezpečné šance a Sláma se musel několikrát činit. Na brejk z třicáté minuty ale nestačil, krásnou přihrávku z vlastního pásma vyslal Daniel Spratek a našel na útočné modré Lukáše Peterka, jenž mezi betony prostřelil Slámu – 0:1. Plameny poté vytvořily mohutný tlak, jenž trval až do konce druhého dějství, v brance Opavy ale mistrovsky čaroval Wanecki a když už byl překonán, jako v případě rány Plevy, puk se zastavil o tyčku. Tlak domácích vyústil v přesilovku pět na tři, ve které se ale Opava bojovně bránila a veškeré pokusy domácích znovu vychytal Wanecki. Až při skončení početní výhody vypálil Peslar a jeho střelu tečoval pod horní tyčku Lukáš Jícha - 1:1.

Hned zkraje třetí třetiny rozjásal tribuny žďárských Bouchalek Lukáš Bureš, jenž ze strany dorazil kotouč za Waneckiho - 2:1. Plameny pak kontrolovaly hru a vypadalo to, že brzy přidají třetí branku. Opava v polovině třetí třetiny ovšem z ničeho nic srovnala. Nenápadná střela Vlastimila Maliny od modré čáry se po ledě doklouzala až pod betony Slámy a puk zahučel do sítě - 2:2. Do konce zápasu Opava vyhazovala z vlastního pásma jeden kotouč za druhým a hra připomínala spíše prešovský beton, takticky hosté utkání zvládli skvěle.

Zápas dospěl až do prodloužení a v něm se radovali právě opavští hokejisté. Na modré čáře totiž puk získal Jiří Šindelář, jenž zakončil přečíslení dva na jednoho a úspěšně prostřelil Slámu - 2:3.

 

Ohlasy po utkání

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava):
„Musím říct, že dnes vyhrál šťastnější tým. První třetinu jsme mohli odehráli výborně, mohli jsme dát nějaké branky, ale to i domácí. Byl to velice dobrý zápas. Vedení jsme si zkomplikovali ve druhé třetině, byli jsme často vylučovaní a k tomu si musíme něco říct. Na konci zápasu jsme přečkali těžké oslabení. Se štěstím jsme srovnali na 2:2, ale jak se říká, když nebudeme střílet, tak tam nic nepadne. V prodloužení vyhrál šťastnější tým, musím před domácími smeknout, mají výborný tým a ne nadarmo vedou svou skupinu. Jsme šťastní, že vezeme dva body z horké půdy."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Těžký soupeř s velice dobře organizovanou obranou, letos tu takový soupeř ještě nebyl. Myslím, že to byl parádní hokej a vcelku je škoda, že ty soboty nemůžeme hrát kompletní, protože mančaft je zvyklý na čtyři lajny. To není výmluva, ale realita. Opava přijela na čtyři útoky, málokterý mužstvo takhle bruslí. Remíza byla podle mě spravedlivá, gól v prodloužení byl rychlý, tam se zasekli dva hráči a musíme to přijmout, nedá se nic dělat."

Fotogalerie