Junioři doma prohráli s Olomoucí a jsou bez bodu

Zveřejněno 18.10.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Olomouc
13., čtvrtek 18.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Olomouc ZNS - OLO
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, M. Filip, Klodner, Poizl, Budín – J. Filip, Konečný, Vojinovič, Kouba, Jedlička, Pětník, Nečas, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček
Olomouc: Mokrý – Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Hilšer, Tomajko, Mácha, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr, Kaplan
Branky a nahrávky: 45. Puczek (Konečný) – 4. Mácha (Pírek), 37. Vosátko (Kalač), 44. Kaplan (Handl), 60. Podlaha (Mokrý), rozh. náj. Hilšer. Rozhodčí: Maršálek – Urubčík, Brzobohatý. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 35:36 (9:13, 8:11, 15:10, 3:2). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4 - N 0:1.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Junioři dnes na Bouchalkách odehráli utkání proti týmu z Olomouce. Překonat hostujícího gólmana se jim v celém zápase podařilo pouze jednou a nepřipíší si tedy ani jeden bod do tabulky.

Reportáž

Do zápasu mnohem lépe vstoupili hosté z Olomouce, když hned v čase 3:22 otevřel skóre Joshua James Mácha a poslal svůj tým do vedení. V 7. minutě byl z vedoucího týmu vyloučen Adam Hilšer na dvě minuty za hákování a domácí Plameny dostaly příležitost srovnat skóre v početní výhodě. Nevyužily ale ani přesilovou hru v 16. minutě a skóre se do konce první třetiny nezměnilo.

Ve druhé dvacetiminutovce se celkem dvakrát vylučovalo, a sice po jednom trestu na obou stranách. Ani jednu početní výhodu však mladí hokejisté nevyužili. Šťastnější přece jen znovu do kabin odcházeli hosté, protože v čase 36:01 se trefil David Vosátko a zvýšil stav utkání na 0:2.

Do závěrečné třetiny opět lépe vstoupili olomoučtí hokejisté a už v čase 43:11 odskočili zásluhou Robina Kaplana do tříbrankového náskoku. Na začátku 45. minuty poslal rozhodčí na trestnou lavici Michala Matiaškana na dvě minuty za krosček a domácím svitla naděje. V čase 44:50 totiž domácí Jiří Puczek využil přesilovou hru svého týmu a snížil na 1:3. Domácí se poté dlouho snažili překonat olomouckého brankáře, ale ten svůj tým podržel a nepustil za svá záda jediný pokus Plamenů. Zhruba minutu před koncem utkání zamířil domácí Radosta na střídačku a domácí se pokusili o hru v šesti. Jenže pouhých pár vteřin po gólmanově odvolání, v čase 59:06, se do prázdné domácí brány trefil Josef Podlaha a upravil tak skóre na konečných 1:4.

Následná nadstavba přinesla hodně pěkných šancí na obou stranách, ale větší štěstí přece jen měli hosté. Adam Hilšer v samostatných nájezdech rozhodl o tom, že i čtvrtý bonusový bod si do tabulky připíše právě Olomouc.