Junioři zahájili sezónu výhrou, Olomouc porazili 6:1

Zveřejněno 07.09.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Olomouc
1., pátek 7.9.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Olomouc ZNS - OLO
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, Klodner, Poizl, Klusáček, Budín – Vašíček, Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Tlačil, Gergeľ, Puczek, Nagy
Olomouc: Mokrý – Harabiš, Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar A., Rutar L. – Kalač, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Podlaha, Tichý, Ministr, Kaplan
Branky a nahrávky: 2. Tlačil (Nagy, Konečný), 8. Vašíček (Černohorský), 28. Konečný (Nagy), 35. Konečný (Nagy, Mikulík), 42. Gergel (Vojinovič), 44. Tlačil (Nagy, Klusáček) – 53. Bahounek (Matiaško, Podlaha), 61. Matiaško (Rutar L.) Rozhodčí: Jan Doležal - Petr Křivohlavý, Roman Zídek Vyloučení:6:7, Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 48:23. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští junioři dnes odehráli na Bouchalkách úvodní utkání letošní sezóny. Na domácím ledě se představili proti celku z Olomouce a před fanoušky se předvedli v tom nejlepším světle, když soupeře porazili v poměru 6:1 a připsali si tím první body do tabulky.

Reportáž

Do utkání vstoupily Plameny opravdu skvěle. Když byl před koncem první minuty vyloučen hostující Štefka, domácímu Janu Tlačilovi se v čase 1:42 podařilo najít mezeru nad ramenem hostujícího brankáře a střelou z pravého kruhu poslal svůj tým do vedení. V čase 7:20 přišla pro hosty další rána, a sice v podobě gólu Dominicka Vašíčka. V průběhu první třetiny přišlo ještě pár opravdu pěkných šancí na obou stranách. Nejprve se hostující Podlaha pokusil kličkou překonat Radostu, ale ten si jeho pokus skvěle pohlídal. Ze strany domácích přišla nebezpečná šance, kdy mohli několikrát zkusit dorážet z těsné blízkosti brány. Po závěrečné siréně to byly právě Plameny, kdo odcházel do kabin v lepším naladění.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se zdálo, že hosté přece jen náskok Plamenů doženou. Jenže po faulu Ludvíka Rutara poslal v čase 27:21 Jakub Konečný přesnou trefou z levého kruhu svůj tým do tříbrankového náskoku. Jenže ani tímto gólem neštěstí Olomouce neskončilo. V čase 34:10 se totiž Jakub Konečný prosadil podruhé v utkání. Střelou z levého kruhu se mladý žďárský útočník trefil nad pravé rameno hostujícího gólmana. Do kabin se po druhé třetině odcházelo za stavu 4:0 pro domácí.

Poslední dvacetiminutovka začala pro domácí velmi podobně jako ta první. Už v čase 41:15 se Lukáš Gergel prosadil z dorážky a upravil skóre na 5:0. O necelé dvě minuty později, v čase 43:09, přišla pro hosty další rána. Domácí Jan Tlačil se trefil podruhé v zápase a zvýšil vedení Plamenů na vysokých 6:0. To pro hosty nevypadalo vůbec dobře. V čase 52:50 sice kapitán Olomouce Petr Bahounek upravil skóre na 6:1, ale další branka už v základní hrací době nepřišla.

V letos nově nastavené nadstavbě se v čase 60:37 prosadil hostující Michal Matiaško a zajistil tak svému týmu jeden bod do tabulky.

 

Ohlasy po utkání

Karel Beran (trenér HC Olomouc):
„Myslím, že výsledek hovoří za vše. Domácí dobře vstoupili do první třetiny, měli lepší nahrávky. Když jsme se ve druhé třetině už trošku nadechovali, tak jsme bohužel zbytečnými fauly vrátili domácí zpět do hry a oni nám odskočili o víc branek. Ale samozřejmě jsme rádi za bod, který jsme získali v nadstavbě."

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Po tréninku jsem dnes měl pocit, že nám to jde. Myslím si, že tým byl a je dobře připravený. Hned ze začátku jsme využili přesilovky, které trénujeme a kluci je skvěle zahráli. Mrzí mě závěr, kdy jsme se za stavu 6:1 nechali nesmyslně vyloučit a šli jsme do začátku prodloužení v oslabení. Bohužel jsme pustili jeden bod, ale jinak si myslím, že dneska jsme hráli výborně."

Fotogalerie