Přestřelka a obrat! Plameny přehrály Havlíčkův Brod

Zveřejněno 30.08.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
P6, čtvrtek 30.8.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Poizl, Koželuh, Lojek, Peslar, Klodner, Půža, Marek – Bureš, Jícha, Tlačil, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Jedlička, Kovářů, Nečas
BK Havl.Brod: Marek – Nepokoj, Kopic, Šmíd, Vala, Vacík, Kříž – Beneš, Michálek, Beran, Holenda, Kozlík, Přidal, Veverka, Ludvík, Kuchta
Branky a nahrávky: 19. Tlačil (Stehlík), 21. Tlačil (TS), 29. Kunstmüller (Gregar), 44. Bureš (Poizl), 48. Kunstmüller (Peslar), 54. Tlačil (Peslar) – 17. Kuchta (Nepokoj), 24. Kozlík (Přidal), 27. Kříž (Kuchta), 31. Nepokoj (Veverka, Michálek), 53. Kuchta (Vala). Rozhodčí: Homola - Klouda, Fiksa. Vyloučení: 8:6, navíc Peslar 10 OT (ZNS). Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 425. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Zápas, který by snesl i ligová měřítka. Příprava to skutečně byla jenom v názvu a také v tom, že se nerozdělují body. Hrál se velmi rychlý hokej s důrazem, jenž je při derby již známý. Přestřelku nakonec zvládli lépe žďárští hokejisté, kteří předvedli ve třetí třetině obrat.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Úvodní dějství zápasu bylo hodně ovlivněno pěti přesilovými hrami Havlíčkova Brodu, tudíž se většina hry odehrávala v pásmu Plamenů. Přes to se ale havlíčkobrodští hokejisté dostávali do šancí jen s těží. A co na Loubala prošlo, s tím si poradil. Až pátá přesilová hra Bruslařů byla využita, před branku si sjel Martin Nepokoj a ten z blízkosti domácího brankáře prostřelil – 0:1. Ovšem do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Za obranu hostí se totiž propracoval při své premiéře za A tým Jan Tlačil a v pádu překonal havlíčkobrodského brankáře – 1:1.

Ve druhé třetině se rozsypal pytel s brankami. Poprvé v zápase vedli domácí, v úniku byl totiž faulován patnáctiletý Jedlička a trestné střílení bezpečně střelou mezi betony proměnil svou druhou brankou v zápase Jan Tlačil - 2:1. Vedení Plamenů ale netrvalo dlouho, protože střelou z kruhu prostřelil Loubala Patrik Přidal - 2:2. Bruslaře tato branka nakopla a držela Plameny ve vlastním pásmu, tlak byl zúročen vedoucí brankou. Po skrumáži před Loubalem dorazil puk do sítě Martin Kříž - 2:3. Ovšem už o dvě minuty později bylo potřetí srovnáno. Krásnou přihrávkou uvolnil mezi kruhy Martin Gregar Luboše Kunstmüllera, jenž vykoupal hostujícího Marka v brance a v klidu poslal puk do odkryté branky – 3:3. V polovině zápasu si ale Havlíčkův Brod vzal vedení znovu na svou stranu. Přesilovou hru totiž přesnou střelou od modré čáry využil Martin Nepokoj - 3:4. Ve zbytku třetiny Plameny zavřely Bruslaře ve vlastním pásmu, ale Marek tentokrát hosty výrazně podržel.

Ve třetí třetině domácí hokejisté předvedli obrat a začali ho fantastickou akcí. Daniel Poizl zachytil kotouč u levého kruhu a našel nezjištnou přihrávkou u vzdálenější tyče Lukáše Bureše a ten do prázdné branky vyrovnal - 4:4. Následně Plameny využily přesilovou hru a šly do vedení. Střelu od modré čáry totiž přesně za záda Marka tečoval Luboš Kunstmüller - 5:4. Osm minut před koncem ale byl stav již popáté srovnán, když se kolem pravého mantinelu prohnal Petr Kuchta a po kličce na střed zasunul puk ke vzdálenější tyči - 5:5. Vyrovnaný stav ale trval jen malou chvilku. O necelé dvě minuty později totiž devatenáctiletý Jan Tlačil dovršil hattrick, když dorazil puk ve skrumáži za záda Marka - 6:5.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Čelanský (trenér BK Havlíčkův Brod):
„Přestože jsme prohráli, tak jsme s tímto zápasem spokojený. Nechali jsme odpočinout ty zkušené kluky a ti mladí se porvali o místo v sestavě. Ukázali nám, že se to s tím dá hnout. Hráli jsme přesně to, co chceme hrát a co trénujeme, takže dnes spokojenost."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Po první třetině byla v kabině bouřka, protože jsme k tomu přistoupili opravdu hodně špatně. Od druhé už šel ten výkon nahoru. Hráli jsme v takové poslepované sestavě, už do zápasu nenastoupili všichni a během něj odešli další čtyři hráči. Takhle měli víc prostoru ti mladí kluci a odehráli to opravdu skvěle. Mladý Jedlička nebo Tlačil to odehráli výborně a jsem za ty kluky moc rád. Každá výhra se počítá, takže jsem spokojený."

Fotogalerie