I napotřetí odešly Plameny v přípravě poraženy

Zveřejněno 21.08.2018 | Tomáš Masař, Štěpán Ondráček
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
P3, úterý 21.8.2018
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Novák (Folvarský) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Pejchal, Kopic, Kříž – Beneš, Milfait "A", Michálek – Přidal, Třetina "C", Holenda – Ludvík, Voříšek, Chlubna – Kozlík, Cachnín, Veverka
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Pleva "C", Peslar, Poizl, Koželuh, Lojek, Kališ, Kolda – Jícha, Bureš, Kovářů, Franek, Konečný, Kuřítko, Hasoň, Prokš, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Mäki
Branky a nahrávky: 20. Michálek (Nepokoj, Semrád), 36. Vala, 38. Michálek (Milfait), 41. Beneš (Milfait, Michálek), 60. Ludvík (Chlubna) – 6. Kunstmüller (Hasoň), 52. Franek, 59. Franek (Poizl). Rozhodčí: Jan Kubát – Michal Habásko, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 7:9, navíc Peslar (ZNS) 10 min. OT (hrubost). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani napotřetí se žďárské Plameny nemohly v přípravě radovat z vítězství. Ve vyrovnaném utkání byli nakonec šťastnější domácí Bruslaři, kterým se podařilo efektivněji využít nabídnuté šance. Ačkoliv byli hosté domácím vyrovnaným soupeřem a ve třetí třetině se hnali za vyrovnáním, odchází i tentokrát z utkání se sklopenou hlavou.

Reportáž


Aktivněji do utkání vstoupili hosté ze Žďáru, který se také hned v 6. minutě podařilo zásluhou Luboše Kunstmüllera otevřít skóre. Bod za přihrávku si připsal Jan Hasoň - 0:1. Domácí po obdržené brance vyvinuli větší aktivitu ve snaze vyrovnat, v čemž jim pomohlo i Lojkovo vyloučení. Byly to ovšem opět Plameny, kdo v 11. minutě zahrozil, když se Franek protáhl mezi trojicí domácích, ale Novák si mezírku mezi betony pohlídal. Bruslaři nevyužili ani druhou možnost srovnat v početní výhodě, kterou jim na konci 12. minuty nabídl svým faulem Mäki, a tak se domácí diváci mohli radovat až ve 20. minutě. To se už ve třetí přesilové hře domácích prosadil David Michálek, který šikovně za Slámova záda tečoval střelu Martina Nepokoje, druhou asistenci rozhodčí přisoudili Filipu Benešovi - 1:1. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Na začátku druhé periody si přesilovku poprvé zahráli i hosté ze Žďáru, ale žádné výraznější ohrožení domácí branky z ní nevyplynulo. Po většinu druhé třetiny bylo rušno spíše na trestných lavicích, než před brankami obou brankařů. Přesto se Plameny hned dvakrát řítily v samostatném úniku na domácího gólmana. V 27. minutě byl nejprve Pleva při úniku ve vlastním oslabení zastaven nedovoleným zákrokem jednoho z domácích hráčů. Následně v 34. minutě zastavil Franekovo zakončení domácí Novák efektním semaforem. Tyto neproměněné šance hostí pak havlíčkobrodští potrestali v 36. minutě, když se krátce po ubráněném oslabení v samostatném úniku prosadil David Vala. Nahrávku si připsal Jiří Kopic - 2:1. O necelé dvě minuty bylo ještě hůře. V čase 37:20 potrestal Stehlíkovo vyloučení po nahrávce Jiřího Milfaita David Michálek - 3:1. V závěru třetiny tak Bruslaři odskočili do dvoubrankového vedení.

Začátek třetího dějství bohužel místo tlaku hostí přinesl další radost domácích, kteří se po 39 vteřinách radovali už po čtvrté v zápase. Zblokovanou Milfaitovu střelu poslal za Slámova záda Filip Beneš - 4:1. Až poté se Plameny nadechly k náporu a svíraly domácí před jejich svatyní. Ani dvě přesilovky hostí však změnu skóre nepřinesly. Radovat se tak žďárští mohli až v polovině 52. minuty, když chyby jednoho z domácích obránců využil Tomáš Franek a nedal Novákovi v domácí brance střelou k pravé tyči žádnou šanci - 4:2. Plameny i nadále pokračovaly v aktivní hře a hnaly se za kontaktním gólem, který se jim nakonec v čase 58:48 podařilo opět zásluhou Tomáše Franeka vsítit, přihrávku si připsal Jan Hasoň - 4:3. Domácí však bleskurychle odpověděli a již o 17 sekund později zvyšoval opět na dvoubrankový rozdíl Tomáš Ludvík, kterému asistovali Tomáš Chlubna a Luboš Voříšek - 5:3. Tímto skóre také utkání skončilo.

Jak už je v přípravných utkáních zvykem, následovalo po normální hrací době i prodloužení, které ovšem branku nepřineslo, a tak se diváci dočkali i samostatných nájezdů. Prvních pět exekutorů (Koželuh, Hasoň a Prokš za hosty a Semrád a Třetina za domácí) bylo neúspěšných, až se jako první ve třetí sérii prosadil havlíčkobrodský Richard Cachnín. Následně v rychlém sledu uspěli žďárský Martin Gregar, domácí David Michálek a opět žďárský Lukáš Bureš. Jelikož domácí Přidal na konci páté série neskóroval, pokračovalo s v nájezdech v obrácené pořadí. Jako šestý se za domácí představil Jan Milfait a jelikož uspěl a jeho protějšek z týmu Plamenů Ondřej Stehlík ne, radovali se domácí i z vítězství v samostatných nájezdech.

 

Ohlasy po utkání

Miroslav Duben (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod):
„Úvod zápasu nebyl z naší strany moc povedený, naší hře chyběla jiskra a soupeř byl lepší na puku. Nás kotouč moc neposlouchal a někdy jsme se i spolu sráželi. Soupeř toho využíval a dostal se zaslouženě do vedení. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli, kluci rozjezdili nohy, protože už to byl čtvrtý zápas v pátém dnu, a myslím si, že od druhé třetiny to bylo lepší. Měli jsme i přesilovky a v tu chvíli jsme zápas kontrolovali. Je škoda poslední desetiminutovky, kdy jsme náskok ledabyle prohospodařili. Musíme se z takových závěrů utkání hodně rychle poučit. Čenda nás hodně podržel a díky němu jsme urvali vítězství."

Radovan Biegl (asistent trenéra, SKLH Žďár nad Sázavou):
„Za stavu 4:1 jsme zápas nevzdali a poslední třetina byla v naší režii. Šancí bylo na dva zápasy a fantasticky chytal Čeněk Novák, který domácí v závěru hodně podržel. Pátá branka pramenila z vysokého rizika uhrát alespoň remízu. Bylo to velmi kvalitní přípravné utkání, ve kterém jsme viděli, co potřebujeme zlepšit."

Převzato z bkhb.cz