Mladší dorost porazil Pardubice a bere tři body

Zveřejněno 02.12.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
18., sobota 2.12.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Pelikán, Bednář
Dynamo Pardubice: Batěk – Školoudík, Vojtěch, Pavlík, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Kaštánek, Hrdlička, Heligr – Hebek, Kubíček, Pulpán, Marha, Herčík, Kloz, Lichtag, Šťastný
Branky a nahrávky: 6. Bednář (Malenovský, Filip), 13. Matas (Bačo, Picka), 40. Bačo (Cibuzar, Konečný), 60. Malenovský (Cibuzar) – 25. Kloz (Marha, Pavlík). Rozhodčí: Antonín – Tichý, Husák. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 23:31 (13:10, 5:13, 5:8). Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po šestizápasové řadě proher se mladšímu dorostu podařilo uspět proti pardubickému Dynamu. I přes jasnou střeleckou převahu hostů, převážně ve druhé třetině, se Plamenům nakonec povedlo zvítězit v poměru 4:1 a tři vítězné body tak zůstávají na žďárských Bouchalkách.

Reportáž


Do samotného zápasu vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří v čase 5:12 otevřeli skóre utkání, když se za Batěkova záda trefil Dominik Bednář. Na začátku dvanácté minuty byl z hostujícího týmu za nedovolené bránění vyloučen Matěj Pulpán a Plameny tak dostaly příležitost skórovat v početní výhodě. To se v čase 12:02 povedlo Ondřeji Matasovi, který svým gólem poslal domácí do dvoubrankového náskoku. Do konce první třetiny byl za nedovolené bránění vyloučen ještě žďárský Putz, ale hostům se nepodařilo snížit ani v přesilové hře.

Druhá dvacetiminutovka začala ve velmi svižném tempu. Na začátku 22. minuty byl na trestnou lavici poslán domácí Filip, ale Pardubicím se ani tentokrát hra ve výhodě nepodařila. V čase 24:59 přišel ze strany hostů úder v podobě gólu. Zdramatizovat vývoj zápasu a snížit stav utkání na 2:1 se podařilo Matěji Klozovi. Před koncem třetiny se ještě na obou stranách párkrát vylučovalo a pouhých 11 vteřin před zazněním sirény se Robert Bačo zasloužil o to, že domácí odcházeli do kabin s lepším pocitem a opětovným dvoubrankovým náskokem.

Třetí třetina se opět nesla ve znamení častého vylučování. I přes snahu hostů se domácímu gólmanovi podařilo zastavit všechny pokusy. V čase 59:50 ještě Šimon Malenovský upravil skóre na konečných 4:1.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dnes jsme odehráli dobré utkání. Z naší strany jsem se hrou spokojený. Dnes do utkání nastoupili i mladí kluci ročníku 2004 a velice dobře zahráli své první utkání v extralize. A hlavně máme tři body, které proti Pardubicím vždycky potěší."