Mladší dorost si po sympatickém výkonu v Pardubicích bere tři body

Zveřejněno 31.10.2017 | Pavla Dolíhalová
Dynamo Pardubice SKLH Žďár nad Sázavou
9., úterý 31.10.2017
Dynamo Pardubice - SKLH Žďár nad Sázavou PAR - ZNS
Dynamo Pardubice: Batěk (Kraus) – Heligr, Hrádek, Hrdlička, Kaštánek, Nedelka, Odehnal, Pavlík – Hebek, Herčík, Hledík, Kubíček, Lichtag, Marha, Rouha, Šťastný.
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Adámek, Cibuzar, Grauer, Macek – Bačo, Bednář, Doležal, Konečný, Kouba, Malenovský, Matas, Picka, Puczek, Putz, Štola.
Branky a nahrávky: 11. Rouha (Hledík), 52. Rouha (Nedelka) – 6. Bačo (Macek), 16. Bačo (Puczek, Cibuzar), 23. Puczek, 58. Bačo (Puczek, Konečný) Rozhodčí: Homola – Bohuněk, Potůček Vyloučení: 3:5 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 70 Střely na branku: 32:33 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnes vyjely mladší Plameny do Pardubic na dohrávku devátého kola soutěže a je co slavit. Žďárským se povedla první třetina, kde se dostali do hry a Dynamo k ničemu nepustili. Ačkoli se domácí snažili v závěru utkání zápas zdramatizovat hrou se šesti muži v poli, Plameny podržel gólman Vít, a tak si své zasloužené tři body nenechaly vzít.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Do útočné akce se hned v úvodu dostaly Plameny. První velkou šanci si vybudoval Doležal, který se dostal za obranu a mířil sám na gólmana, překonat ho ale nedokázal. Poté se hra začala přelévat z jedné strany na druhou. Do střely se dostal i domácí Hrdlička, mířil však nepřesně, s další ránou domácího hráče si už poradil hostující brankář Vít. O první branku utkání se nakonec postaral Robert Bačo, který úspěšně dorážel po střele Václava Macka - 0:1. Pardubice se pokoušely rychle odpovědět, nicméně Vít byl opět připraven a o vyražení Štolovy střely se postaral i gólman domácích. Ke srovnání skóre pomohla dvojnásobná početní výhoda Pardubic. V čase 10:20 byli za podražení vyloučeni Bačo s Puczkem, na což vzápětí odpověděl svoji ráznou střelou Michal Rouha - 1:1. Neuběhla ani minuta a do velké šance se dostal hostující Puczek, který ale na domácího gólmana svým bekhendovým blafákem nevyzrál. Do stejné početní výhody se dostaly i Plameny, v čase 15:01 byl za podražení vyloučen Michal Rouha, s čímž si poradil opět Robert Bačo po přesné přihrávce Jiřího Puczka a Žďár tak vedl na konci první třetiny o dva góly - 1:2.

Za stejného stavu se nastupovalo i do druhé třetiny. To se ale téměř vzápětí změnilo, Plameny se dokázaly prosadit i ve vlastním oslabení. Za podražení si šel sednout Václav Macek, nicméně domácí chybovali, čehož využil Jiří Puczek, jenž zakončoval nad lapačku gólmana - 1:3. Hra pokračovala nadále s herní převahou Plamenů, nicméně další přesilovku se jim využít nepodařilo. V následující akci měl hlavní roli opět Vít - jeden z hostujících hráčů upadl u mantinelu, čehož využil domácí Hledík, rychle s pukem zamířil na branku, nahrál ho na levou stranu na Marhu, který ihned zakončoval, Vít se ale stihl rychle přesunout a zakročil svým betonem. Ani Puczek, jenž mířil sám na gólmana se svým bekhendovým blafákem, neuspěl. Dynamu se ani nadále nedařilo něco udělat s nepříznivým stavem utkání, nutno podotknout, že i díky dobré obraně Plamenů. I proto se do kabin po druhé třetině odcházelo za dvoubrankového vedení hostujícího celku.

Poslední dvacetiminutovka začala opět šancí Plamenů, to ale nebylo proměněno. Pardubičtí se následně drželi na kotouči více, stále to ale nevedlo k vážnějším šancím. Žďárští se ubránili další početní nevýhodě a domácí mužstvo se pořád trápilo. To se ale změnilo poté, co si na trestnou lavici šel sednout David Putz na dvě minuty za podražení. Těsně na konci přesilovky domácí dokázali snížit na rozdíl jedné branky. Nedelka zavezl kotouč do pásma a vyčkával s ním za brankou, poté ho poslal do předbrankového prostoru, z nějž se napodruhé prosadil Michal Rouha - 2:3. Ze snížení náskou Plamenů se ale pardubičtí neradovali příliš dlouho. V čase 57:42 naděje na vyrovnání utkání zastavil opět Robert Bačo, který vystřelil po nahrávce od Puczka do levého kruhu přesně nad beton domácího gólmana - 2:4. I přesto to domácí v závěru zkoušeli se šesti hráči v poli, nicméně Vít si v pohodě pohlídal nahození ze středního pásma a mladší dorost si tak své tři body urval v pěkném a aktivním utkání.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"V první třetině jsme odvedli velice dobrý výkon, vstřelili jsme nějaké branky a Pardubice jsme k ničemu nepustili. Pak až ve třetí třetině se Pardubicím podařilo snížit, my jsme si to pohlídali, trošku jsme upravili sestavu a rázem jsme vstřelili zase branku, tím pádem bereme tři body. Chci klukům poděkovat za super výkon."