Vítěznou sérii Plamenům rázně utnul Nymburk

Zveřejněno 07.01.2017 | mk
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 7.1.2017
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Brázdil - Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Pýcha - Šimek, Kuzďas Eis, Hes, Stehlík, Dyrynk, Ječný, Smejkal Barbora, Kuncek, Ježek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma, 6. Řehoř – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Rašner, Vítek M. - Vítek D., Kunstmüller, Červenka, Kaňka, Gregar, Bureš, Kuřítko, Střecha T., Krupka, Kovářů, Pazourek
Branky a nahrávky:2. Kuncek (Dyrynk, Ježek), 6. Stehlík (Ječný, Hes), 20. Smejkal (Eis, Knesl), 23. Hes (Šimek), 29. Barbora (Eis), 36. Kuzďas (Dyrynk)
Rozhodčí: Hodač - Zmeškal, Gabriel
Vyloučení: 5:6 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 178
Střely na branku: 34:29 (9:10, 9:13, 16:6)
Průběh utkání: 6:0
N Y M B U R K – Dva měsíce a dvanáct dnů, tolik času uběhlo od chvíle, kdy žďárští hokejisté naposledy odcházeli z ledu bez bodového zisku. Po čtrnácti zápasech dnes tuto sérii zastavil Nymburk, který po skvělém výkonu přehrál na domácím ledě Plameny a poslal je zpět na Vysočinu s „kanárem“. Žďárští navíc poprvé v letošní sezóně nedokázali vstřelit v utkání ani jednu branku.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Utkání začalo zajímavou šancí Žďáru, ale Kovářů se přes Brázdila neprosadil. Z následného protiútoku, ale svoji příležitost proměnil domácí Luděk Kuncek, který si nabruslil mezi kruhy a střelou přes obránce otevřel skóre – 1:0. V šesté minutě vyrazil Sláma střelu Ječného přímo na hokejku Jana Stehlíka, jenž neměl problém poslat kotouč do poloodkryté brány – 2:0.

Ve žďárské brance následně došlo ke střídání a Slámu nahradil Milan Řehoř. Hosté se snažili o snížení, ale chybělo lepší zakončení a větší důraz. V závěru úvodní třetiny hráli domácí přesilovku pět na tři a tuto příležitost k navýšení svého náskoku si nenechali uniknout. Eis našel perfektní přihrávkou u pravé tyče volného Jana Smejkala a ten z první nedal Řehořovi šanci – 3:0.

Do druhé třetiny nastoupili Žďárští s viditelným odhodláním nepříznivý vývoj zápasu zvrátit a chvíli to vypadalo, že by se to mohlo podařit. Tyto naděje ale záhy zmrazil čtvrtý gól, když si Kuřítko srazil do vlastní branky nahrávku Matěje Hese - 4:0. Další marnou a platonickou snahu o kontaktní branku zastavila individuální akce Dominika Barbory, který se prosmýkl po pravém křídle a zvýšil na 5:0. Brankovou tečku za utkáním udělal ve 36. minutě Jakub Kuzďas - 6:0.

Domácí tým si již nenechal takto luxusní náskok uniknout a Polaban výborně takticky i herně zvládl druhou polovinu utkání a Plamenům nedovolili ani gól naděje ani čestný úspěch. Ve třetí třetině si připsal řadu skvělých zákroků Milan Řehoř a hlavně díky jemu nebyl výsledek pro celek z Vysočiny ještě krutější.

Tým trenéra Konečného si vybral „zlý den“, kdy se nedařilo takřka nic. Ta dlouhá úspěšná série tak skončila, což jednou přijít muselo, ale to neznamená, že by se nyní měli žďárští hokejisté dostat do nějakého útlumu. Naopak už ve středu na ně čeká další velká výzva, kdy se pokusí konečně zdolat Tábor na jeho ledě. V sobotu se pak Plameny vrátí na Bouchalky, kam přijede David Servis České Budějovice.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dneska jsme si to vypili opravdu až do dna. Měli jsme hned na začátku velkou gólovku, kdybychom to dali… , ale na kdyby se nehraje. Místo toho jsme vzápětí inkasovali a pak znovu a dvakrát za sebou otočit takovýhle stav už asi nejde. Zlomový moment byl zřejmě na začátku druhé třetiny, kdy jsme si o přestávce něco řekli a nastoupili jsme dobře, šli do tlaku a měli jsme tam asi tři gólovky a mohli jsme se dostat do zápasu. Bohužel jsme si dali vlastní gól na 4:0 a to nás asi definitivně zlomilo. Musím říct, že Nymburk hrál velice dobře a byl na nás dobře připravený. Výborně bruslili, byli v pohybu, převyšovali nás v důrazu i v individuálních soubojích. A dneska jsme na to prostě neměli, abychom to otočili. Asi už takový zápas přijít musel. Je škoda, že jsme nedali ani jeden gól, protože šance tam byly. Jsem alespoň rád, že se s tím nakonec kluci nějak poprali a uhráli jsme tu třetí třetinu na nulu, protože Nymburk opravdu hrál velmi dobře, byli ve velké pohodě a měli ještě plno šancí a tam hodně pomohl Milan Řehoř.“

Pavel Bičiště
Pavel Bičiště (trenér NED Hockey Nymburk):
„Věděli jsme, že Žďár odehrál doma výborné utkání před velkou diváckou kulisou, a že dokázal otočit stav z 0:4 na 5:4", takže jsme čekali, že po nás půjdou a tomu jsme uzpůsobili i přípravu. Vyšel nám vstup do zápasu, dali jsme dva góly a pak na konci třetiny i třetí. O přestávce jsem ale klukům zdůrazňoval, že není nic hotovo a připomínal ten orat Žďáru s Havlíčkovým Brodem. Pak jsme ale dali další góly a do třetí třetiny jsme šli s náskokem 6:0 a povedlo se to dotáhnout do konce. Výborně zachytal Jarda Brázdil a i pro něj jsme chtěli dohrát tu „nulu“. Jsem samozřejmě spokojený, přáli jsme si, aby nám takhle vyšel ten vstup do nového roku a to se nám splnilo.“