Z Nymburku se vrací Žďár s bodem

Zveřejněno 15.10.2016 | mk
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 15.10.2016
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Matoušek - Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha - Bičiště, Šimek, Eis - Arnošt, Stehlík, Josefus - Ječný, Smejkal, Kuzďas - Dyrynk
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Staněk, Půža, Kolda, Smejkal, Vítek M. – Bureš, Kuřítko, Malec, Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Střecha T., Kovářů, Gregar, Pazourek
Branky a nahrávky: 3. Šimek (Josefus), 16. Novák (Smejkal), 61. Bičiště (Pýcha, Josefus) – 17. Kuřítko (Bureš), 45. Gregar (Střecha T.)
Rozhodčí: Kostourek - Špringl, Klouček
Vyloučení: 6:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 120
Střely na branku: 33:24 (8:6, 12:9, 12:8 - 1:1)
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2
N Y M B U R K – Vstup do utkání vyšel lépe domácímu týmu, který se ujal vedení 2:0. Plameny dokázaly do první přestávky snížit Martinem Kuřítkem. Po bezbrankové druhé třetině se v té třetí podařilo vyrovnat Martinu Gregarovi a vynutit si prodloužení. V něm však byl šťastnější Polaban a po padesáti sekundách zařídil druhý bod pro domácí Karel Bičiště. Plamenům se tentokrát nepodařilo sesadit lídra z čela tabulky, ale bod z ledu vedoucího celku se určitě hodí.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

V Nymburku se znovu projevil letošní neduh žďárského celku, kterým jsou začátky utkání. Domácí se ujali vedení už ve třetí minutě, když chybu Plamenů v obraně potrestal Martin Šimek 1:0. Domácí nadále ukazovali, že jim první příčka v tabulce patří právem a intenzivně ohrožovali žďárskou branku.

Ve hře však hostující celek držel Milan Řehoř a několikrát zachránila Plameny branková konstrukce. V 16. minutě však již puk za Řehořova záda prošel, když z mezikruží skóroval Marek Novák - 2:0. Žďárští však vzápětí dokázali odpovědět pěknou kombinací, kterou po Burešově nahrávce zakončil Martin Kuřítko - 2:1.

Ve druhé třetině dokázaly Plameny vyrovnat se soupeřem krok a hrál se vyrovnaný, avšak nijak zvlášť atraktivní hokej, kterému nepřispívala ani nevýrazná atmosféra na nymburském stadionu. Je s podivem, že v patnáctitisícovém městě přišla podpořit vedoucí tým tabulky jen hrstka pasivních diváků. Alespoň částečně se náladu na tribunách snažilo zachránit pár žďárských fanoušků, kteří tak bez větší námahy vytvořili SKLH „domácí“ prostředí. To však nestačilo k tomu, aby některý ze soupeřů dokázal rozvlnit síť protivníkovi branky.

K tomu došlo až v páté minutě třetí třetiny, kdy dokázal zlepšenou hru Plamenů přetavit ve vyrovnávací gól Martin Gregar - 2:2. V závěru třetího dějství musel zachraňovat remízu Řehoř při nebezpečné akci domácích a na druhé straně Matoušek nedovolil Kunstmüllerovi strhnout vítězství na stranu Plamenů.

Po šedesáti minutách tak skončil zápas remízou a následovalo prodloužení, které se hrálo podle nových pravidel tři na tři. Opět se ukázalo, že tento atraktivní model nastaveného času je pro rozhodnutí utkání velmi účinný. Nejprve vyslal Půža do brejku Tomáše Střechu, ale ten nedokázal Matouška překonat a tak udeřilo na druhé straně. Josefus vyslal střelu na Řehoře, kotouč zůstal ležet na brankové čáře a Karel Bičiště se k němu dostal jako první a doklepnul jej do branky.

Přestože měly Plameny blízko i vyššímu bodovému zisku, je tento výsledek z ledu lídra tabulky příznivý. Ve středu mají hokejisté volno a druhá liga bude pokračovat v sobotu, kdy na žďárské Bouchalky dorazí nováček soutěže k historicky prvnímu vzájemnému utkání mezi SKLH a David Servis České Budějovice.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Vzhledem k těm našim začátkům jsem se rozhodl, že se teď víc zaměřím na rozcvičky a rozbruslení. Byla trochu bouřka v kabině, protože se to neustále opakuje a u některých hráčů je ten přístup k rozbruslení velmi laxní a podle toho pak ty vstupy do zápasů vypadají. Hned na začátku první gól po jednoznačné chybě Petra Beneše a to už jsem nevydržel a posadil jsem ho. Pak se do toho nějak dostaneme, ale to už musíme dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Tentokrát se to podařilo a máme alespoň ten bod. Jenomže to pak stojí spoustu sil a pokaždé se to nepovede. Jinak musím říct, že Nymburk je opravdu letos hodně kvalitní a těžko se tam budou body získávat. Z toho pohledu je tedy asi ten bod dobrý, ale kdybychom přistoupili od začátku k tomu zápasu, tak jak minule s Brodem, tak si myslím, že jsme si jich mohli odvézt i víc. Navíc po vyrovnání ve třetí třetině jsme jeli dvakrát sami na branku, byla tam nějaká přečíslení. V prodloužení jel Tomáš Střecha na branku a nedal a z protiútoku jsme dostali, ale to je už buď a nebo. Kluky chválím, že to dokázali stáhnout, makali až do konce, ale ty začátky musíme jednoznačně změnit.“