Pelhřimov pokračoval ve školení z produktivity a nadělil Žďáru „bůra“

Zveřejněno 24.09.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
3., sobota 24.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (34. Sláma) – Pleva, Staněk, Beneš, Kolda, Půža, Březka, Vítek – Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Krupka, Kovářů, Gregar, Nováček, Bureš, Pazourek, Plachý
Lední medvědi Pelhřimov: Černý – Adam, Port, Hájek, Kasalý D., Wassebauer, Benýšek – Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Plachý, Bezděk, Doležal, Vysloužil, Kopic, Siříště, Dupljaku
Branky a nahrávky: 48. Krupka (Kovářů), 53. Pazourek (Gregar) – 1. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 16. Kasalý (Bezděk, Plachý), 17. Hadrava Martin (Kopic, Doležal), 26. Plachý (Bezděk), 34. Hájek (Votápek)
Rozhodčí: Veinfurter – Klouda, Rampír
Vyloučení: 5:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 503
Střely na branku: 29:24 (8:7, 11:10, 10:6)
Průběh utkání: 0:5, 2:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští hokejisté dnes nastoupili ke svému třetímu zápasu v novém ročníku druhé ligy s cílem napravit nezdar v Písku a navázat na domácí vítězství v prvním zápase proti Moravským Budějovicím. Jenomže tyto plány vzaly rychle za své, když se Pelhřimovští ujali vedení již po 44 sekundách a do první přestávky navýšili svůj náskok na 0:3. A když po dvou třetinách svítilo na ukazateli skóre hrozivých 0:5, ztratili naději i ti největší optimisté. Nic na tom nezměnily ani dvě branky Plamenů v závěrečné části zápasu, kterými jen zkorigovali skóre na závěrečných 2:5.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Stejně jako v Písku, nezvládli ani dnes žďárští hokejisté vstup do zápasu a už po 44 sekundách prohrávali. Po souhře bratrů Hadravových trefil přesně škvíru mezi Blažíčkem a tyčí Marek Hadrava - 0:1. Po této studené sprše sice šli domácí za vyrovnáním a vypracovali si několik zajímavých šancí, ale v cestě jim stál výborný brankář Pelhřimova Martin Černý a vlastní nedůraz a nepřesnost v zakončení.

A tak si vzali slovo opět hosté z města rekordů. Nejprve využil přesilovku v jejím závěru Dominik Kasalý a zvýšil na 0:2 a o minutu později přidal třetí branku střelou z mezikruží Martin Hadrava - 0:3. Do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější hokejisté z Pelhřimova a domácí měli o čem přemýšlet.

Plamenům se nedařilo ani ve druhé dvacetiminutovce. Ve 26. minutě zašlapal naděje Žďáru do ledu čtvrtou brankou Tomáš Plachý a vyhnal Blažíčka z branky, kterého nahradil Jiří Sláma. S přibývajícím časem, bylo stále jasnější, že při nedůrazné hře a s neschopností v zakončení nemohou domácí pomýšlet na zvrat v zápase.

To definitivně potvrdil již krátce po polovině zápasu Aleš Hájek, jenž z dorážky do odkryté branky dovršil pro domácí nelichotivého „bůra“. Ve zbývajícím čase se sice Žďárští tlačili do útoku a pokoušeli se se zápasem ještě něco udělat, ale jejich snaha byla bezzubá a působila křečovitě a s případnými šancemi si Černý dokázal poradit.

Do závěrečné dvacetiminutovky tedy nastupovaly Plameny s pětibrankovým mankem. Snahu o jeho smazání nelze určitě Konečného skvadře upřít, ale čas ubíhal rychle a Lední Medvědi si s vědomím luxusního náskoku zápas hlídali. Až ve 48 minutě se podařilo poprvé překonat Černého Lukáši Krupkovi, jenž z levé strany protlačil kotouč za jeho záda – 1:5.

O čtyři minuty později vykřesal jakousi jiskřičku naděje svým premiérovým gólem v „A“ týmu David Pazourek - 2:5. Jiskřičku však již Plameny nedokázaly více rozhořet a Pelhřimovští si závěr zápasu ohlídali a žádné drama nepřipustili. Velkou pochvalu a poděkování si dnes zaslouží žďárští fanoušci, kteří ani za velmi nepříznivého stavu neutuchali v povzbuzování svého týmu a nevzdali to až do posledních chvil.

Parta kolem kapitána Martina Plevy se tak dostává do nepříliš dobré situace. Na marodce je stále pětice hráčů základního kádru a čeká ji velmi náročná série. Ve středu pocestují Plameny na led Jindřichova Hradce, jenž bude hrát svůj první zápas na domácím ledě s novým, výrazně posíleným týmem a v sobotu přivítá Konečného družina na Bouchalkách Kolín. A pokud nezmění Žďárští zásadně svoji hru, tak i z dalších zápasů v Táboře, doma s Havlíčkovým brodem a na ledě dosud stoprocentního Nymburku budou body získávat jen těžko.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnes opět špatný začátek, přitom jsme si řekli, jak bychom měli hrát a všechno je naopak, čtyřicátá vteřina a dostaneme gól. My jsme tam pak měli tři, čtyři dobré šance, které jsme měli proměnit, ale bohužel… Pelhřimov ale hrál velice dobře, byli v pohybu, bruslili a dávali branky. My ale dostáváme hrozně laciné góly a dostáváme jich moc a ten mančaft to strašně potápí. Naopak my se na každý gól strašně nadřeme a ta koncovka je bídná. Celá ta hra je strašně nedůrazná, soupeře to nebolí, hrajeme to moc v rukavičkách, jako že si jdeme jen tak zahrát. Hrajeme jenom dopředu a jen když máme puk. Pelhřimov i tu třetí třetinu odehrál výborně takticky, odbránili to, vyhazovali puky a my furt něco vymýšlíme, složitě kombinujeme, hrajeme si s tím… Musíme to zjednodušit a přitvrdit v obranné činnosti, protože to bychom neuspěli s nikým.“

Fotogalerie