Medvědi udělili Plamenům před startem ligy důrazné varování

Zveřejněno 07.09.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
Přípr.9, středa 7.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk, Beneš, Kolda, Pleva, Březka, Rašner, Střecha L. – Kunstmüller, Červenka, Střecha T., Nováček, Gregar, Kovářů, Pazourek, Bureš, Nedvěd, Kašpar
Lední medvědi Pelhřimov: Groch (od 10. Černý) – Adam, Port, Kubát, Hájek, Srdínko, Wasserbauer, Kasalý, Benýsek – Vysloužil, Hadrava, Kopic, Votápek, Plachý, Bezděk, Siřiště, Dupljaku, Kalenda, Šulák, Kulík, Urban
Branky a nahrávky: 3. Střecha l. (Bureš), 6. Červenka (Staněk), 9. Pazourek (Březka, Beneš), 23. Nováček (T., Beneš), 56. Červenka (Březka) – 2. Bezděk (Plachý), 10. Hadrava (Vysloužil), 19. Vysloužil (Hadrava, Kopic), 37. Hadrava (Kopic), 41. Vysloužil (Hadrava, Votápek), 55. Kopic (Hadrava), 55. Urban, 60. Votápek
Rozhodčí: Fiksa – Klouda, Zídek
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:7, 5:7, 5:8
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnešní generálka na start nového ročníku druhé ligy se žďárským hokejistům nepovedla. Po úvodní brance Pelhřimova se sice domácí dostali do vedení 3:1, ale z následné přestřelky vyšli lépe hosté a odvezli si z Bouchalek nejen výhru 5:8, ale také klid a sebevědomí do prvního mistrovského zápasu. Naopak svěřenci kouče Konečného mají určitě o čem přemýšlet.

lustrační foto: Tomáš Marek

Reportáž

Utkání začalo pořádnou přestřelkou, když během prvních deseti minut napadalo pět branek. Hned po minutě hry otevřel skóre pelhřimovský Libor Bezděk - 0:1. Za minutu a půl však zařídil vyrovnání Libor Střecha - 1:1. V šesté minutě poslal Plameny do vedení Martin Červenka - 2:1. A když o tři minuty později zvýšil David Pazourek na 3:1, zdálo se, že by i poslední přípravné utkání nemuselo vítěznou sérii Plamenů přerušit.

Podobného dojmu zřejmě nabyli i žďárští hráči, protože jejich další účinkování v zápase nepůsobilo příliš přesvědčivě. Toho soupeř využil a ještě na konci desáté minuty snížil Martin Hadrava a v závěru úvodní třetiny vyrovnal Martin Vysloužil - 3:3.

Úvod prostředního dějství již opět patřil Plamenům a Filip Nováček vrátil domácím vedení – 4:3. Ale ještě než zazněla druhá siréna, tak o něj opět přišli. Ve 37. minutě se podruhé v zápase prosadil Martin Hadrava 4:4. Nahnout misky vah zpět na žďárskou stranu mohl vzápětí Kunstmüller, když byl v šanci faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jenomže pelhřimovský gólman Černý si mezírku mezi betony, kam střela žďárského útočníka směřovala, dobře pohlídal. Do kabin se tak i po druhé dvacetiminutovce odcházelo za nerozhodného stavu.

Nástup do závěrečné třetiny vyšel skvěle Ledním Medvědům, kteří se hned v první minutě ujali vedení z hole Martina Vysloužila, jenž si připsal také druhý přesný zásah v zápase – 4:5. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale marně. Naopak v 55. minutě Pelhřimovští dvěma slepenými góly definitivně rozhodli o své výhře. Nejprve prostřelil Slámu Miroslav Kopic a vzápětí jej z mezikruží pokořil také Ondřej Urban - 4:7.

Za další minutu sice vykřesal jakousi naději na rozhoření Plamenů Martin Červenka, ale to bylo ze strany domácích vše – 5:7. Ti nedokázali využít ani téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Závěrečnou tečku či spíše černý puntík za zápasem udělal pelhřimovský Martin Votápek - 5:8.

Prohra v posledním zápase před startem ligové soutěže je sice nepříjemná, ale trenéra Konečného bude určitě ještě více mrzet naprosto zbytečné zranění Lukáše Bureše z potyčky, jenž si z ní odnesl velkou tržnou ránu zasahující do oblasti oka, která si vyžádala větší množství stehů. Tím pádem se zařadí mezi početný stav marodů, což je před prvním mistrovským zápasem nepříjemná komplikace.

Kromě Bureše, je stále mimo hru kapitán Smejkal, Davida Vítka čeká zřejmě operace kolene a Lukáš Krupka má zlomený palec na noze. Tím pádem bude žďárský kouč v úvodu sezóny postrádat hned čtveřici hráčů základního kádru a opor týmu. Ale i tak udělá vše proto, aby na příští středu připravil silné mužstvo, které bude před domácími fanoušky bojovat o první ligové body proti Moravským Budějovicím. Ještě předtím, se však nezapomeňte přijít nažhavit a naladit na páteční „Zážeh“ na žďárské náměstí, kde na vás čeká bohatý a zajímavý program.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Generálka nám moc nevyšla. Z pohledu trenéra to byl hrozný zápas, absolutně bez obrany a to nemyslím jen obránce, ale celá obranná činnost byla úplně katastrofální. Nebudu se vymlouvat na to, že nám chyběli někteří hráči, příležitost dostali jiní, ale neumím teď moc říct, jestli ji využili. Takže jsem z toho takový rozpačitý. Ty předchozí zápasy vypadaly úplně jinak a nevím, jestli tam bylo nějaké podcenění, po těch úspěšných zápasech se silnými soupeři. Toto se nám ale v mistráku stávat nesmí, to by se nám hned vymstilo. To, co jsme dnes předváděli vzadu, to bylo úplné diletantství. Pokud do toho nedáme srdíčko a daleko větší nasazení v obranné činnosti, tak bychom měli velké problémy. Doufám, že tu facku jsme dostali zavčas…“